Волците, сегашните и некогашните. Порано кога се развивале домашните кучиња постоеле повеќе видови на волци. Салуки е најстарата раса на кучиња и најден е фосил-череп на волк кој бил идентичен на расата Салуки. Се верува дека тие биле првите примероци на Салуки, но со помешување на други раси кои понатаму се појавиле, како тибетскиот мастив, Салукито го добило денешниот изглед. На север, обликот на стопот на првобитните домашни кучиња бил поблаг, но како што поминувале годините почнал стопот на првобитното домашно куче да се изострува. Така настанале Маламутите, па Хаските, и Самоедите. Баш би сакала да имам првобитен примерок од Салуки дома...
Леле колку ги сакам животните не е можно значи. Се живо и диво сакам бре луѓе крокодили сакам Од мала сум таква. Но за најомилено ќе го издвојам кучето, мојот најверен пријател. Од 4 години растам нонстоп со куче, и знам дека и понатаму ќе продолжам да чувам кучиња. Едноставно неможам без нив
Сите животни ги сакам. А до сега сум чувала папагали, мачиња, кучиња, риби... Моментално што сакам да си купам е камелеон
Делфините ми се најомилени , а многу сакам кучиња , мачиња , и секако највеќе папагал нимфа , оти дома ја имам најпрекрасната... Без Коко неможам , во душа ми е
Мачиња,кучиња,зајачиња,хрчаци,морски прасиња,лорис,она како се вика,мислам дека беше скокајглушец-како глувче е,само со подолги задни нозе и поголемки ушиња итн итн...Има уште многу,не можам да се сетам на некои други хаха.