Омилен/а актер/ка

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LadyCroft, 28 февруари 2010.

1. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Баш решив да го пишам кога ја видов темава повторно активна, ми го зеде :doh:. Последно му го изгледав филмот со берберот убица, пошто непланирано ми излезе тој филм, не знаев што гледам, не го ни препознав првите минути дека е он, која трансформација, стварно е посветен у секоја улога, so cool... Да не постоеше Роберт Карлајл, ќе требаше да се измисли.

На Црна Ружа му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    19.529
    Дарамрач од Бандини :emo:

На burthdaykake, ELIDavor, blackpanter и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Ништо, ќе мора да го делиме како омилен актер :)
    Мислиш на Барни Томпсон улогата, таму играше и онаа шкотската глумица од Екстрас, evil and lunacy :D
    Ти текнува филмот коа беше хаце фан на Ливерпул, сцената кога влезе во паб со фанови на М.Јунајтед и извади бакља за да се спаси :D Самуел Л. Џексон се моташе нешто таму...

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    А бе, ликот намерно влезе да провоцира :D Тој го режираше Барни Томсон инаку, и добро што напомена, некого бербер-убиец ќе го асоцира на Свини Тод... Туку, избраа толку закон глумец да го игра Хитлер, и после зошто деца фаќаат кривини, неонацизам, расизам :D... На Angela's Аshes мислам дека иам плачено многу, и ај да не те гњавам веќе :D

На Црна Ружа му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Уствари да, тоа му беше целта, па после имаше сцена во ложа на Енфилд :party:
    Емоционално филмче е пепелот на Ангела, па и тие децата негови кај ги имаа најдено така јаднички :x Многу потценет филм е некако.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240

Легенда.

7. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
  8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.099
    Допаѓања:
    163.518
    Johnny Depp и Eddie Redmayne, затоа што во актерски способности многу поштувам големи трансформации низ улогите, и со тоа ми се истакнуваат.
    Од женските Eva Green ми е посебна (како што може да се види од аватарите :D) со мистериозната сензуалност и доловените улоги во доста забеганки и бизарни загадочни филмови... И Alicia Vikander од најновите ѕвезди, талентирана и со доста комплексни и сензибилни улоги.

На Sar-Ste му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    2009-meryl-steep-400_0.jpg
    s-julia-roberts-rom-com.jpg
    images.jpg
    c54a46bf6de35133fc461f7b9913ab20--british-accent-hugh-grant.jpg

На malerozna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MarcoSRB

MarcoSRB Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Actors

Burt Lancaster, Humphrey Bogart, Douglas Fairbanks, Montgomery Clift, Paul Newman, Steve McQueen, Henry Fonda, James Cagney, Marlon Brando, Robert Mitchum, Gregory Peck, Peter O'Toole, Clint Eastwood, Morgan Freeman, Al Pacino, Vincent Price, Anthony Hopkins, Michael Caine, Ben Kingsley, James Mason, Roger Moore, Denzel Washington, Russell Crowe, Mel Gibson, Harrison Ford, Tom Cruise, Richard Gere, Michael Douglas, Leonardo DiCaprio, Edward Norton, Robert Redford, Ryan O'Neal, Sidney Poitier, Edward G. Robinson, William Holden, Tom Hanks, Tyrone Power, Dustin Hoffman, Jim Caviezel, Walter Matthau, John Lithgow, Eddie Murphy, Richard Pryor, Sean Penn, John Malkovich, Richard Dreyfuss, Sebastian Koch, Michael Biehn, James Woods, Andy Garcia, James Garner, Roy Scheider, Jon Voight, Sean Bean, Stellan Skarsgård, James Stewart, Daniel Day-Lewis, Richard Burton, Sean Connery, Jeremy Irons, Matthew McConaughey, Christian Bale, James Dean, Yul Brynner, Charles Chaplin, Cary Grant, Maximilian Schell, Donald Sutherland, Paul Muni, Errol Flynn, Robert Shaw, Fredric March, Dirk Bogarde, Chris Pine, Pierce Brosnan, William Hurt, Sam Neill, Mark Ruffalo, Robert Downey Jr., Liev Schreiber, Hayden Christensen, Richard Widmark, John Travolta, Kenneth Branagh, Jean Dujardin, Gary Cooper, Charlton Heston, Liam Neeson, Félix Bossuet, Alec Baldwin, Ben Affleck, Max Riemelt, Chris Hemsworth, Aidan Quinn, Jake Gyllenhaal, Thomas Kretschmann, Hugh Grant, Gene Hackman, Will Smith, Kevin Costner, Tommy Lee Jones, Kurt Russell, Antonio Banderas, Val Kilmer, Jack O'Connell, Nicolas Cage, Danny DeVito

Actresses

Deborah Kerr, Jane Fonda, Natalie Wood, Katharine Hepburn, Ava Gardner, Marilyn Monroe, Helen Mirren, Charlize Theron, Sigourney Weaver, Faye Dunaway, Juliette Binoche, Meryl Streep, Kate Beckinsale, Diane Lane, Ashley Judd, Rachel McAdams, Vera Farmiga, Jennifer Connelly, Rachel Weisz, Michelle Williams, Jessica Lange, Eva Marie Saint, Mia Farrow, Amy Adams, Kristin Scott Thomas, Rene Russo, Anne Bancroft, Alycia Debnam-Carey, Melinda Clarke, Gene Tierney, Olivia de Havilland, Nina Hoss, Belén Rueda, Elizabeth Olsen, Natalie Portman, Maureen O'Hara, Barbara Hershey, Rebecca De Mornay, Rhona Mitra, Bryce Dallas Howard, Greta Scacchi, Reese Witherspoon, Jessica Chastain, Rosamund Pike, Heather Graham, Diane Kruger, Michelle Monaghan, Ksenija Pajic, Annabelle Wallis, Greer Garson, Maria Bello, Barbra Streisand, Lena Olin, Michelle Pfeiffer, Brittany Murphy, Anne Archer

На Kohlensäure му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IvanaJenner

IvanaJenner Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2017
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    555
    Џесика Алба и Мила Кунис.:inlove:

На Boneff и Rama им се допаѓа ова.
  12. Boneff

Boneff Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    90
    Џесика Алба и Расел Кроу 8)

13. revolution566

revolution566 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    28
    Мојот најомилен актер е Бред Пит мојата прва љубов, скоро сите филмови му ги имам изгледано и навистина е добар актер. Има голем опсег на филмови и различна трансформација на ликови што е за пофалба. Посебно му симнувам капа во маестрално одиграните Inglorious Basterds, Se7en, Fight Club, Legends of the fall и секако последниот филм за кој доби и оскар Once upon a time... in Hollywood. Неможам да верувам дека на овие слики има 56год. изгледа помладо.
    EEm1G09XoAA1IdN.jpg

Друг актер кој исто така го почитувам е Леонардо ДиКаприо исто така добар глумец има убави филмови.

tumblr_mh6nw851F81qg5hdfo2_250.jpg
    Tрет актер кој што ми спаѓа меѓу поомилените е актерот со најубава насмевка Tом Круз. Ги има најдобрите акциони филмови, исто така сите акробации ги прави сам без зелен екран, што е исто така за пофалба.
    unnamed.jpg

Од помладите актери убави филмови има Дев Пател, треба да ги изгледате Лав и Хотел Мумбај и двата филмови се според вистински настан и биографски. Дев Пател маестрално се покажа и во двата, треба во најскоро време да добие Оскар.

Dev-Patel-17.jpg
    Од помладите добри се и браќата Крис и Лиам Хемсворт се покажаа во најдобро светло и ги очекуваат многу награди и номинации. Имаат доста добри филмови од типот Авенџерс, Последната песна, Хангер гамес.

10a06b8fcd1e8877bfda2686885ae17c.jpg

Од актерките ја обожувам Мерил Стрип исто и таа има голем опсег на филмови. Со самото тоа што има 21 номинација за Оскар и 3 Оскари добиено нема што повеќе да зборувам за неа.
    fee5906937bdeb7e1fd74180ba4553f1.jpg

Никол Кидман е друга актерка која што многу ја сакам и поради нејзината појава како секс симбол, но и за филмовите во кој што сум ја гледала. Си го знае занаетот и многу убаво глуми.
    a6057d7dc445d62c0a1b448abe3a7932.jpg

Од помладите актерки би ја издвоила Ема Стон одлична актерка која што си ја знае својата работа и ги доловува улогите во кој што глуми на одличен начин. Заслужено доби Оскар и ако продолжи вака и уште многу ќе добие.
    emma-stone-madame-figaro-september-2018-photos-7.jpg

Друга актерка која што ја сакам е Џенифер Лоренс, една е од помладите талентирани актерки која што освои Оскар со само 22 години.
    00-MOBILE-jennifer-lawrence.jpg

Последна измена: 24 август 2020
    На elimkd и Justicija им се допаѓа ова.
  14. Ackkaa ^^°

Ackkaa ^^° Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    26
    Taylor Lautner:inlove::l::l::l:
    I'm still in love :$

15. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.453
    Роберт Де Ниро ми е со години на првото место, многу голем дел од филмовите му ги имам изгледано. После, ми се допаѓаат и Силвестер Сталоне, Шварценегер, Том Хенкс, Џим Кери, Лесли Нилсен, Чез Палминтери, Џо Пески, Ал Пачино, Ентони Хопкинс...

Актерки не пратам баш. :tmi: Ама еве, можам да речам дека ми се допаѓаат Џесика Алба, Џенифер Анистон, Деми Мур, Винона Рајдер, Џулиен Мур, Џуди Фостер...

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.866
    Допаѓања:
    11.809
    Leonardo DiCaprio.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.208
  18. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.458
  19. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.132
    Допаѓања:
    45.282
    Џони Деп, а откако го изгледав Knives Out и Крис Еванс ми е омилен.
    Од актерките Ана де Армас

20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.810
    Допаѓања:
    23.316
    Kristen Stewart, не заради глумењето. :D Tumblr_l_1023885963981922.jpg