А зошто да ти се смееме???? И јас ја имам читано книгата. И зошто баш тој лик, ако може да знам? Малку поконкретно.
Бидејќи тој лик има толку длабока поента за животот. Не можеш да гледаш убаво без срцето, суштината е невидлива за очите. Или пак ова: Времето што си го минал со својата роза ја прави неа толку важна. И неговиот пристап, појавата во целата книга... мелахонијата што владее додека се чита книгата... Се тоа. Ги има сите луѓе во светот опишано. Кажува за светот на возрасните и му го променува целиот став на авторот за вистинската вредност на животот. А сепак е само дете.
ја имам прочитано како помала и тогаш не ми остави некој голем впечаток бидејќи ја читав онака колку да се рече но сепак некои мисли кои ги имам најдено се навистина добри
и мене овој лик ми се има врежано најмногу од сите ликови за кои сум читала, оваа книга ја имам препрочитувано многу пати и секогаш ми буди силни емоции. Начинот на кој живее, воспитанието, целата популација на гејшите која полека изчезнува, стварно е детално опишано за да се внесе читателот. Просто прекрасна е... А , оваа книга баш заради тоа што го имаш кажано дека има длабока смисла за животот, треба секој да ја прочита во подоцна фаза од животот. Барем не додека сме деца. Бесмислено е што ја имаат ставено за лектира во 2 или 3 одделение, кога длабокото значење на делото не може да биде сфатено од неразвиен капацитет.
Секако најубавиот и перфектиот Едвард Кален и најдобриот и најсмешниот, најзгодниот Џејкоб Блек од Сагата Самрак ( мај мен ) Потоа Аро Волтури од истата книга. Ликот Иван од книгата "Далеку од Рајот". Џејми и Лендон од Чекори за памтење - A walk to remember И скоро сите главни ликови од некој книга ми се омилени
Ликот на Херкул Поаро од крими романите на Агата Кристи,кој секогаш во секоја ситуација се снаоѓа и го следи својот инстинкт во откривањето на убиствата. Ликот на Доријан Греј во истоимената книга. Тој се откажува од сите вредности и желби на обичниот човек со една цел, да ја задржи својата младост и својата убавина.
Ана Каренина од истоимената книга дефинитивно лик со кој најмногу сум се соживеала Роберт Ленгдон - кодот на Да Винчи Папата Јована од истоимената книга лик кој ме фасцинира со својата храброст и решителност Жан Валжан - Клетници
И јас го делам истото мислење за Поаро.. А исто и со Киара се согласувам..Ликовите се Сега засега толку....Трагам по нови ликови...
Џејкоб Блек - Самага Самрак, и Едвард Кален од истата, Пилар - "Крај Реката Педра Седнав И Плачев", Kitou Аyа - "Еден Литар Солзи". Дефинитивно ликови за паметење
Хелен Роси од Историчарка на Елизабет Костова интересена жена со јак карактер Марија Антоанета од Версај на Марија Антоанета вистинска дама Малечката Фадета од Малечката Фадета девојка која ги знае вистинските вредности Лорд Хенри '' Хари '' од Сликата на Доријан Греј исклучително интелегентен