Сакам да пијам природно цедени сокови,газирани не преферирам имаат мн шеќери ама понекогас ретко кога ми паѓа шеќерот пијам кока-кола др омилено сокче ми е од праска,кајсија или ананас.
Сок од боровница,Sprite ( ми носи убави спомени од летото ),леден чај,сите природни сокови,компот од пракса и грозје
Најмногу сакам вода. Сакам не газирани пијалоци виски, водка, вино, сок од портокал, лимонада без шеќер, кафе , само ракија не .
Обожавам лимонада, особено во летниот период, знае ептен да ме освежи! И кока кола сакам, ама избегнувам да ја пијам, од веќе добро познати причини.
вотка со швепс може и вотка со јабука од соковите фруктал ананас и портокал а понекогаш и кока кола ама поретко
обожавам да пијам сок од цвекло што мајка ми го прави сама со додаток на јаболко и лимон мм превкусен е !! исто така сакам да пијам и лимонада со мраз
Газирани пијалоци избегнувам да пијам Кока Кола,Пепси ..... А од алкохолни сакам сечена вотка,коњак.....
Па сакам многу цеден портокал, спрајт, вода, јогурт ... А од алкохол пивце, џин тоник, редбул со вотка... итн
Mлекото ми е незаменлив пијалок Со несквик,со мед,со милкшејк од јагода,чоколадо,банана Сок најмногу сакам од шумско овошје ,ананас и кајсија.Од портокал порано не можев да поднесам а во последно се давам во овој сок Исто така,сакам и свежа студена лимонада без шеќер,ладно несс,капучино... Не сакам многу јогурт и никаков газиран сок!
Па омилен пијалак ми е фанта. но веќе ќе почнам да не пијам газирани пијалоци или др сокови. Ќе правам сокови од соковник, бидејќи така е поздраво. И обожавам да пијам боза!