Сокови од секакви видови овошја како портокал, јаболко, цреши, калинка - да се свежо исцедени...Така ги сакам најмногу! Кока-кола многу сакам, како и спрајт...Цедевитата е убава, кај нас во Бугарија немаме цедевита и кога дојдов во Македонија и пробав за прв пат ми се свиѓаше доста. Од алкохолот сакам мартини суво бело и метакса, тие ми се омилени... А, заборавив и пиво, многу го сакам.
Омилен пијалок ми е сок - од што и да е, сок да е. А и кафето си го сакам ептен. Од алкохол единствено што може да се напијам е вино.
Да кога бев мала неможев ни да ги смислам а сега уживам во домашните сокови но за жал се поретко ги прават моите дома. Замислете домашен сок од круша , праска , боровинки ......... мммммммм...... највеке ги сакам природните сокови
My favourite:Кока- Кола Алокохол- Коњак и коктели. Цедени сокови не сакам мн мн, ама знам да се напијам некогаш. Најчесто пијам од Вива: коктел и портокал или од Нектар сокот од црвено овошје
Од газираните најмногу сакам кока-кола, пепси, синалко кола (главно црните сокови) А од негазираните најмногу сакам сок од портокал и сок од боровница
Фанта (од газираните инаку др газирани нејкам), џус од портокал, јогурт, овошен јогурт, милкшејк, млеко, какао...
Од газираниве пијалоци Фанта и Швепс-најосвежителни ми се,а наутро обично денот го почнувам со свежо исцеден сок од портокал-ме расонува најбргу