Имам малтезер мешавина со териер, стар е 7 години (човечки) и неколку месеци. Почнаа да му се појавуваат рани по ушите од внатрешната страна и му крварат.Пробав да му ги исчистам со 3% хидроген но е многу агресивен и не можам да го исчистам.Дали овие рани по ушите се сериозни за паника?
Ме интересира како да се преселам во друга држава со мојата мачка, а тоа да не биде претешко за неа. Било каков совет е добредојден, навистина не планирам да ја оставам.
Епабаш лесно е. Треба и вода храна и како кафез што е тоа незнамкако се викаше на буквата т почнуваше, и купи песок за да оди по нужда. Лесно е . Јас пред две години одев во Германија со автомобил и и мачорот си го зедов со мене. Само ти треба храна вода едно како кафез за да може да си спие во него и земи нешто како легенче со песок за да може да врши нужда .. Позз
Девојки ми треба некој кој е добар ветеринар?Доколку има таков нека пиши ЛП ми треба да прашам нешто Поздрав девојки
Ветеρинаρот е за опипливо да ги види животните и да даде точна дијагноза. Знам деκа ви е гρижа, ама ваκа виρтуелно пρеκу нет може само да се пρогнозиρа. Мој совет е да одиш до најблисκата ветеρинаρна амбуланта. Поздρавче.
Хахаха се истρчав. Јас не сум неκој ветеρинаρ ама мислам деκа има специјални κρеми, масти или спρејови за таκва намена што се пρодаваат во пет-шоповите, таму поубаво ќе ви објаснат. И внимавај пρеносливи се!
Здраво , ми треба помош Моето куче денес се однесува чудно откако станавме . Јадеше варено пилешко и пробува да поврати сега но ме може. Цел ден е чудна и се однесува укочено не трча не е возбудена ко и вообичаено се јавив на ветеринар ко божем ништо не и било но јас сум преплашена . Како што напоменав се однесува чудно и ме гледа тажно . Ве молам кажете што би можело да и е дали некој иѓа вакво искуство Фала ви однапред
Колку чинат ветеринарниот преглед, вакцините и кастрацијата? Незнам колкав е мачето но мислам дека нема примано ниту една вакцина, а изгледа на поголемко маче
Дали знае некој да ми казе ветеринар некој во центар. Ми треба прашак за чистење од болви за тигрички. Пишете ми благодарам
Здравоо Вака, пред 2 недели од прилика земав бишонче, старо е скоро 2 месеци. Би сакале да одиме на 2-3 дена во викендичка (1-1ипол час патување) со него затоа што нема кој да го чува. Некогаш седи мирен во кола кога е поспан но некогаш знае да цивка и да не може да се воздржи да седи на едно место. Препорака / совет за полесно да поминеме по пат, btw планирам да станам порано да го истрчам изиграм уморам па да му дадам да ручка, да си ги изврши физиолошките потреби па да тргнеме (затоа што активен е 20-30 мин па легнува да спие затоа што е уште бебенце). Инаку има кривини до таму, дали нешто би му било лошо или слично? Дали можам да му ставам ременче против болви на 2 месечно кутре?
И заборавив Има примено една петовалентна вакцина (сопствениците од кои го земав го имаа вакцинирано) и ми рекоа уште една ревакцина сега на 28ми да прими. Дали е опасно да го носам?