Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Онлајн производи (искуства и критики)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Artemission, 12 декември 2013.

1. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Јас да пофалам една друга страна Cherry Culture мислам дека никаде не е пишувано до сега за неа. Направив порачка на 20 Мај (пишав и тука) и за десетина дена односно вчера ми стигнаа производите. Совршено спакувани и се во нијансата што ја побарав.
    Страната е Америчка, има плус трошоци за шипинг ама се сепак разумни. Дефинитивно не се исплаќа за една или две работи ама ако се повеќе да. Имаат само декоративна козметика и тоа брендови што ги нема кај нас. Се плаќа со картичка и е многу едноставно.

Прикачени фајлови:

• SAM_0135.JPG
      SAM_0135.JPG
      Големина на фајлот:
      163 KB
      Прегледи:
      909
    На cooll, littleflower, crazylady и 14 други им се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.056

од пудрата и карминчето како си задоволна? :) јас од тие мат сјајчињата имам 3 ,супер се :)

3. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Koritsaki не сум ги пробала сеуште, освен на рака :!: :D

За карминчињата знам дека се добри, другарка моја имаше неколку па ги имам пробано од неа. Преубаво мирисаат, во план ми е и мене да си земам уште неколку зошто ми се свиѓа многу кремастата структура. Посебно ми се свиѓа карминиот (тој темно виолетовиот ма да на сликава баш и не се приметува), бојата му е феноменална и едвај чекам да го 'носам'.

Пудрата треба да е за комбинирана/мрсна кожа. Нијансата се надевам си ја погодив, Medium Beige SMF06, малку потемна ама намерно за да ми одговара на тенот преку лето. Ќе ја пробам деновиве и ќе пишам во соодветната тема подетално.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    6.235
    Супер баш ми е мило што ти стигнале.
    Јас ги имам овие продукти и ми се топ ако некој нарачува
    http://www.cherryculture.com/cosmetics/makeup/milani/milani-baked-bronzer/17578&cat=334&page=1 нема кој да не ме праша во лето што имам ставено
    http://www.cherryculture.com/cosmetics/makeup/nyx/nyx-bronze-smokey-look-kit/17473&cat=321&page=1 сенките се топ а кармините баш и не ги користам - не се по мој вкус

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Кога сме веќе на тема семињава - имав читано за шарениве ружи (од ибеј) дека всушност се обични бели ружи и треба сам да си ги боиш, односно кога ќе пораснат, ја сечеш рачката вертикално на 3 дела (или колку сакаш бои и ја ставаш во три чаши со растворена боја (може и онаа за храна) и таа ќе поприми и ќе се обои сама :!: :?:
    Дечко ми нарача - почна нешто да никнува, што ќе излезе ќе видиме :D
    Jас нарачав патлиџани, ги посадив, кога и АКО имам резултат ќе пишам и за нив ;)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. frangipani

frangipani Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67
    А да те прашам што мислиш за консилеров? Ептен ми фати око ама се мислам пошо незнам дали ќе си ја погодам бојата :)

7. Artemission

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    ^ Денес го сефтосав и еве фрлам сега поглед во огледало да видам во која состојба е. Нијансата ми е скроз погодена, beige земав со оглед на тоа што сум сега малку потемна и не сакам да ми двои, ама ете гледам ми се собира кај ситните брчки под очите, ги истакнува до лудило и тоа страшно ме нервира. Не знам зошто ама уште кога го видов вчера претпоставував дека ќе биде таков исходот со оглед на тоа што е многу кремаст и тешко се засушува. Имам пробано многу и со сите го имам истиот проблем освен на Misslyn, така да тој сепак ми останува на прво место.

Оценка 4/10 само заради покривноста. Ако го оценувам за трајност би дала 0 со оглед на тоа што два часа не го носам, плус го фиксирав со камена и пак успеа да се напика кај што не треба.

На frangipani му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166
    Ми стигна за 20тина дена, го земав белиот. Се плашев да не биде проѕирен ама за среќа не е. :) Задоволна сум, материјалот е прилично добар, бојата е валкано бела, коланот само не ми се допаѓа. Убаво беше спакован, ми испратиле и резерва копчиња и од тие бисерчињара. Ете го и селерот:

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 29714.html

Прикачени фајлови:

На Devil99, joy1, sadgirl21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. sanja.burgundy

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    ^ Вака прекрасно изгледа! Со здравје носење :D

10. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166
    Благодарам :)

11. sanja.burgundy

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Исто така ми текна да те прашам, во врска со фустанов - дали нарача еден број поголем од тој што носиш, или според дадените мерки таму?

Јас до сега 2 пати нарачував фустани, еден број поголеми со цел да ми бидат точни. Носам М, а порачувам Л и кога ги пробувам ми се точни, иако мислам дека можам да си влезам и во М, што си носам секогаш :)

12. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166
    Во случајот нарачав 3 броја поголем од тоа што носам, најчесто носам С, а порачав ХЛ. Се водев според димензиите што беа таму дадени и ми беше битно во должина да ми биди точен, па потоа си мислев да го преправам по страните ако ми биде широк. Кога го пробав скоро и да ми беше точен, нема потреба од преправање, кога го ставам коланот не се забележува дека ми е малку широк во горниот дел. Одговара на големина М највеќе. :)

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.754
    Допаѓања:
    145.214

Прикачени фајлови:

• SAM_4064.JPG
      SAM_4064.JPG
      Големина на фајлот:
      371,2 KB
      Прегледи:
      774
    На magic.girl, Sky-butterfly, Mimi123 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    102
    еве дел од мојте нарачки,до сега од се сшто ми стигнало сум презадоволна

Прикачени фајлови:

На kolovoz, Sky-butterfly и sanja.burgundy им се допаѓа ова.
  15. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    102
    и уште неколку ....

Прикачени фајлови:

На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    102
    и уште неколку пак...извинете за 3 поста едно по друго

Прикачени фајлови:

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.056
    На buba4e89, kolovoz, Sky-butterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  18. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    6.235
    На мое огромно задоволство сакам да ви пофалам страна каде се е БЕСПЛАТНО... Односно добивате бесплатни примероци.Се што треба да направите е да се зачлените на страната. Значи ова не е бесплатна реклама туку страната случајно ја најдов и како што можете да видите примероците стигнуваат. Па ДРАГИ МОИ ДА БИДЕМЕ И НИЕ ДЕЛ ОД СВЕТОТ КАДЕ СИТЕ ДОБИВААТ БЕСПЛАТНИ ПРИМЕРОЦИ од новите парфеми , шампони исл. Значи немојте да очекувате 100мл- тоа нема да го добиете но тестерче ке добиете. Секој ден ке добивате меил за нови производи , купони за попусти исл. На некои од страните ке ви каже дека немаат достава до Мкедонија -тоа е што да правиме , но на некои тоа го може.
    Во прилог е мојот тестер од новиот парфем на Ескада .
    страната е http://www.myfreeproductsamples.com
    Воедно сакам да кажам дека ужасно сум лута на поштата што ми го собра булгари примерочето ( тоа беше 5мл парфем) наводно не ми стигнал а мене ми стигна маил дека е стигнато. Е сега затоа што се работи за примероци неможете да барате да го пратат пак. Ама тоа е таква ни е земјата.
    p.s. Вчера даваа бесплатна маскара на Мајбелин ама само на првите 500 не го фатив :( затоа треба веднаш да го отворите меилот кога ке ви стигне :doh:

Прикачени фајлови:

• photo0136.jpg
      photo0136.jpg
      Големина на фајлот:
      217,3 KB
      Прегледи:
      473
    • photo0137.jpg
      photo0137.jpg
      Големина на фајлот:
      144,6 KB
      Прегледи:
      470
    На blueeparadise, bumbi, Mishela и 7 други им се допаѓа ова.
  19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.727
    Допаѓања:
    107.056
    На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  20. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    3.457
    Дел од производите што ми стигнаа во текот на оваа недела...

Материјалот е одличен, само е подолга од тоа што очекував. - http://www.ebay.com/itm/310947184807?va ... 1439.l2648

Задоволна, мек и пријатен материјал. - http://www.ebay.com/itm/Fashion-Women-C ... 5af8d45a42

Прекрасен е моделот. - http://www.ebay.com/itm/Celebrity-Ladie ... 2a3e14e4aa

И најдов примена во повеќе комбинации, иако не очекував. - http://www.ebay.com/itm/HOT-Sexy-Women- ... 54079ac27a

Белегзиите и прстенот се купени на аукција и ми се најомилени. И останатите работи се о.к. :)

Прикачени фајлови:

• 1.JPG
      1.JPG
      Големина на фајлот:
      51,3 KB
      Прегледи:
      290
    • 2.JPG
      2.JPG
      Големина на фајлот:
      86,6 KB
      Прегледи: