Онлајн производи (искуства и критики)

Discussion in 'Мода и стил' started by Artemission, Dec 12, 2013.

1. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Девојки ако може да ми кажете како идат цените мислам сакам да нарачам но не сум доволно информирана во цените па немојј да заглавам како рачунате колку испаѓа во наши пари :$

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Коа ке отвориш некој производ ја пишува и цената ако се наплака за достава се собираат двете суми и тоа е цената шо треба да ја платиш.
    Еве на овој производ на пример
    Screenshot_8.png
    цената е 6,69 евра плус имаш 5,97 евра за достава значи вкупната сума што ти треба да ја платиш е 12,66 евра

за да израчунаш во наши пари колку е отвори веб страна на која било банка, сите имаат конвертори на валути и ке пресметаш. ( http://www.kb.com.mk/ )

AnaKlarc likes this.
  3. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

@Sesil Дане ги имаш порачано овие сукња-панталони, зашто и јас сакам да нарачам вакви па незнам какви би ми стигнале :)

4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

не, ми се појавија први, затоа и земав како пример само

5. Pufche

Pufche Истакнат член

ebay часовници :D:angel::)

6. jayone

jayone Нов член

7. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

DSC_0058~2.jpg DSC_0066~2.jpg DSC_0062.JPG DSC_0063.JPG DSC_0064.JPG DSC_0065.JPG

Долго време ја меркав ташнава, дури и пишав во една тема дали негде имате сретнато слична ваква со таа цена, но бидејќи никој не ми одговори, решив да ризикувам.

Секој денар вредеше.

Ташната е многу пријатна на допир, без никакви фабрички грешки ниту непријатни миризби, доста е пространа и должината на ремчето се прилагодува. Големината се гледа по форматот на тетратката.

Во споредба со цената на други ташни и општо други продукти од Aliexpress, цената и не е баш симболична, но истата ташна не ја продава ниту еден друг селер, барем не по пониска цена.

Читајќи ги критиките и оцените што другите ги оставиле, малку се двоумев дали сепак да ја купам, но сега воопшто не жалам.

Линк од производот: http://www.aliexpress.com/item/2014...nger-Bags-Ladies-Shoulder-Bag/1625610470.html

eloves, duffi, LittleChili and 14 others like this.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Дa се пoфaлaм нa темaвa, денес ми стигнaa леќите, безбoјни сo диoптер -1,75 и -1,50 , мoјa другaркa две гoдини пo ред пoрaчувa леќи oд ибеј и ми гaрaнтирaше декa се е вo ред сo леќите и плус ги прoдaвaaт пo мн пoевтинa ценa oдкoлку oд oптиките. Ми стигнaa зa сaмo 7 денa. Ви препoрaчувaм нa сите штo нoсите леќи дa купувaте oд ибеј зaштo се мнoгу пoевтини. Сo се шипинг ги плaтив 31 еврo зa 6 месецa a вo мк 1 кутијa јa земaв зa тие пaри.

Elena69221 likes this.
  9. M.laDy

M.laDy Популарен член

@koritsaki Може линкот од кај што ги нарача?

koritsaki likes this.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

M.laDy likes this.
  11. lovemme

lovemme Форумски идол

Маскава ја нарачав од aliexspres на 27 април, цената беше 2 долари денес ми стигна баш се израдував што ми имаше пуштено поклонче фолија за екран. Можеби доцнеше но се исплати чекањето ,преслатка ми е.

IMG_20150607_001136.jpg

eloves, SV1911, irenna and 3 others like this.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@lovemme и јас ги гледам цело време овие маски, ама ми изгледаат многу тврди и апликацијата како да ќе се излупи. Каква е твојата? И ако може линк од селерот.

13. deliza

deliza Популарен член

Моето ново ланче од aliexpress :inlove:. Ми стигна за 20 дена.
    20150623_095100.jpg

Bojana.20, eloves, koritsaki and 7 others like this.
  14. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Денес ме изненади поштарот со две пратки, четките кои ги порачав, па ги откажав, и со фармерките кои ги очекував.

http://www.aliexpress.com/item/Pro-...Eyeshadow-Eyeliner-Lip-Brush/32221882327.html

Овие четки ги нарачав уште на 31ви мај, ги чекав повеќе од месец дена и ја прекинав порачката со dispute, бидејќи немаше никаква информација за следење на пратката при што се пожалив кај продавачот кој ме убедуваше дека во секој момент треба да ми стигнат, без притоа да приложи доказ.
    Парите ми ги вратија, а четките стигнаа.

Уште кога ги отворив, приметив дека на некои од четките им излегуваат по неколку влакненца, но ништо страшно. Изработени се од синтетички влакна, имаат добра подлога и мислам дека добро ќе ги искористам (нели на подарен коњ забите не му се гледаат), а кај и да е, треба да ми стигне Naked 3 сетот од четки, па овој сет ќе ми служи како помошен.
    Иако сетот се состои од вкупно 20 четки, некои од нив се повторуваат, па дури се среќаваат и по три исти четки, што мене не ми претставува никаков проблем.

DSC_0050~2.jpg

DSC_0055.JPG DSC_0059.JPG DSC_0060.JPG

http://www.aliexpress.com/item/Fash...-Jeans-pencil-all-match-Pants/1734786542.html

За овие фармерки многу се двоумев дали да ги порачам, прво дали ќе ја погодам големината и второ дали ќе ми се допаѓа како ќе ми стојат, бидејќи материјалот ми изгледаше сомнителен.
    По консултацијата со продавачот, порачав L големина и ми се таман. Не знам како да го опишам материјалот, не се ни крути ниту пак stretch, нешто измеѓу, но убаво изгледаат и се пријатни за носење.
    Имаат етикета од American Apparel, дури и од внатрешната страна има заштитетна оригинална етикета во кесенце.

DSC_0062.JPG

DSC_0065.JPG

15. Quincy

Quincy Популарен член

И јас ја имам истава :sun::f: Инаку да, од пластика тврда е (не е силиконска) и ми има паднато неколку пати досега ништо и се нема случено, ниту пак на телефонот :D и исто со заштитна фолија ми стигна

lovemme likes this.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

17. WorldInMyEyes

WorldInMyEyes Истакнат член

Ќе може ли некој да ми каже, дали бројчињата што се дадени во US, навистина одговараат со европските? На пр. дали 8.5 одговара на 39? Видов балетанки и сакам да си ги нарачам, само не сум многу сигурна дали можам да верувам на сајз скалата што ја имаат дадено. Па ме интересираше некое ваше искуство

18. Aneance

Aneance Активен член

Еве да споделам и мое искуство
    Имам многу работи нарачано од akiexpress дури и венчаницата ја нарачав и за моја среќа беше како на сликата
    Не сум задоволна од фустанчињата мн се кратки а и матријалот на некои како во шутка да ги шиеле
    А од маички,накит,четки за сенка,ташни,сакоа сум задоволна

19. Aneance

Aneance Активен член

До сега не сум нарачала обувки а и страв ми е, и тука некогаш знае тоа бројче што го носиш да ти е мало или големо,зависи од калап а па не од друга држава а и од aliexpress кинески се може и нога да расипеш. Ама па тука неможеш да најдеш такви модели како на интернет. За сестра ми нарачав патики за таеквондо ама имаше должина на нога и според тоа бројче. Сигурно во детали за производот има и табела со см и според тоа и бројче, како што има и за облека.

20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Јас морам да ја пофалам прекраснотијава од часовник http://www.aliexpress.com/item/W6-N...ch-Casual-Dress-Wristwatches/32297787732.html :l:
    Го платив 140 денари, стигна за помалку од месец и јас сум презадоволна!
    aaaaa.JPG
    Знам дека треба да ставаме наши фотки ама јас имам толку тапа апарат на телефонот што сликите воопшто не доловуваат колку е преубав часовникот во живо.
    11995717_10206365745054136_1682679093_n.jpg 11998567_10206365745094137_19070297_n.jpg 12007173_10206365745014135_1812662434_n.jpg

eloves, koritsaki, gothchick and 2 others like this.