Онлајн шопинг

Discussion in 'Мода и стил' started by lady-gaga, Jun 13, 2010.

1. supersonic

supersonic Истакнат член

Некој што порачал нешто онлајн од Спорт Вижн?
    Чисто да сподели искуство, мене малку ми е сумливо што даваат толкав попуст за порачување од страната, а цените за купување на лице место им се стандард исти.

2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Сум порачувала два пати, се’ си е во ред. Плаќаш на рака кога ќе ти го донесат пакетчето, ако добро се сеќавам. Ако си одбереш точен број нема да имаш никаков проблем.

supersonic likes this.
  3. Sfera

Sfera Популарен член

@LivingGlam баш разгледував нешто на нивната страна и се мислам дали да нарачам, влегов на Фемина и гледам правите баш за нив муабет. Околу враќањето дали имаш информација како оди, за мене не би се мислела околу величините, ама на синко не сум 100% сигурна дека ќе му ја погодам величината, а за чизмите што сакам да му ги нарачам воопшто не сум сигурна.

4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Оди пробај со него во продавница, па после нарачај си :)

5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Не знам околу враќање... најдобро да им се јавиш и да прашаш. Ако си од друг град, побарај да проба слични чизми во друга спортска продавница.

Инаку, откако ќе ја направите нарачката на сајтот, тие ќе ви се јават за да потврдите, па дури тогаш ќе пратат. За неколку дена пакетчето стигнува.

6. k.frosina

k.frosina Форумски идол

7. Ctete

Ctete Популарен член

го порачав ова од топ девојка 12360275_992092607516397_932222920917134827_n.jpg а ми стигна ова 946150_1100468729986288_1851176270226994174_n.jpg купено од пазар и го продаваат на интернет.НЕ СЕ ЗАЛАЖУВАЈТЕ СО ВАКВИ РАБОТИ ЈАС СЕ ЗАФРКНАВ ДА НЕ ВИ СЕ СЛУЧИ ИСТОТО И ВАМ.Големо не за оваа страница катастрофа невидена.Дали гледате некоја сличност кај овие две слики ?

8. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Женски сега нарачував од АлиЕкспрес ама ми стои awaiting payment. Зошо? Имам пари на картичка и прв пат ова вака ми се случува.

9. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Можеби имало проблем со конекцијата или со пребарувачот....Мене така ми се случи прв пат пред некој месец изгледа нешто настана проблем моментален со интернетот и не се плати..ама парите ми стоеја како резервирани во банка т.е. ми беа блокирани..морав да одам лично во банка да ми ги пуштат а во меѓувреме си направив нова нарачка без проблем и уште неколку после тоа и немав проблем пак...ама баш тогаш нешто се деси

AmericanWoman likes this.
  10. stefi556

stefi556 Истакнат член

Девојки да ве прашам нешто. Сакам да порачам 2 работи од алиекспрес ама од ист селер. Ако ги ставам во кошнишката и ги платам заедно, ќе ми стигнат во еден пакет?

11. Andemona

Andemona Популарен член

Па мене кога сум порачувала од ист селер ми стигале заедно

stefi556 likes this.
  12. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Да, ќе ти стигнат заедно. Само води сметка за износот, да не е многу голем па да мораш да плаќаш царина.

stefi556 likes this.
  13. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Дали www.beautybay.com продаваат оригинал козметика? Да не си фрлам пари на копии на крај :D

14. An4e24

An4e24 Популарен член

Devojki dali so nasive karticki moze da se poracuva od eBay?

15. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

да , со сигурност оригинал е козметиката :) слична страна е lookfantastic.com , само што на првата имаш шипинг а на втората е бесплатен шипингот

rainbowec, joy1 and Bloom19 like this.
  16. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Дали некој од Македонија порачувал од beautybay.com? Сакам да направам посериозна нарачка (околу 65Е), па дали таквите нарачки ги царинат на граница, треба да платам нешто дополнително и слично?

17. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Царинат се што е над 22 евра ако е од правно лице пратено, или над 45 евра од физичко лице. (Можеби не царинат баш се, зависи како ќе ти се погоди ама така е законот)
    Јас вака знам последно што имам читано.
    Ако ги порачуваш на пример посебно во неколку пратки да не ти ја надминува оваа сума тогаш мислам дека нема да ти го царинат.

SAMIRA, Jordanovska-K and Oxymoron like this.
  18. sia.bella

sia.bella Популарен член

Девојки знаете некоја друга страна од типот на Асос, со посолиден квалитет и добри парчиња, со бесплатна достава до МК? :?:
    Ми треба некое фустанче за свечена пригода, а некако во тесно сум со време да шетам... А на алиекспрес не ни помислувам :shake:

19. kanella

kanella Популарен член

Дали можеби некој ја знае страната од каде што се порачуваат мостри од парфеми бесплатно?

Се сеќавам беше спомната неколку пати и паметам дека феминката беше презадоволна и дека и стигнало се што порачала т.е сите мостри...

Ја пребарав фемина но не најдов па ако некој ја знае нека сподели. :)

20. elenkata20

elenkata20 Истакнат член

Здраво дали може некој да ми објасни како може да си нарачам од ебаy .. да се направи акаунт и сл.. а читам коментари дека неможело од мк а знам една пријателка си нарачува нон стоп ( само не сме во добри односи со неа ) и неможам да ја прашам.. Во која Банка издаваат картици.. ? поздравв