https://www.facebook.com/Artistic-Accessories-Goblen-266571633492691/ има некој купувано од страната да ми каже какви се цените, а и квалитетот Сакам да купам неколку работи, ама да се распрашам
за порачки од над 35 евра доставата е безплатна, така пишува Девојки дај кажете и други страни за порачкана гардероба освен алиекспрес
http://www.shops-in-china.com/ povelete razgledajte, site se so free shipping, a ali e na posledno mesto aj da vidam sto imaat
Девојки се регистрирав на paypal, но не ми ја прифаќа картичката? Имам виза електрон на тутунска банка, некоја помош или имала ваков проблем како се справила?
Мислам треба да имаш 100-150 денари на картичка за верификација, па ќе ти ги вратат пак, така ми кажуваа
Женски прв пат нарачувам од Алиекспрес, па има нешто што не ми е јасно. На двата произвои ми пишува различно Awaiting delivery ваљда е дека производот е испратен, но што е со Your order will be closed... И на првиот производ што е со Awaiting shipment? Ако сака некоја да ми објасни?!
^^ Првиот производ не ти е испратен и затоа пишува Awaiting shipment.Секој продавач си има одредено неколу денови за процесирање на порачката,подготовка и времето што му е потребно за да ја испрати,но обично за два-три дена ја испраќаат,а најмногу мислам дека е осум дена или така нешто. Awaiting delivery значи дека ја чекаш порачката,односно продавачот веќе ти ја испратил.Има рок од 60 денови за да ти стигне и кога и да ти стигне треба да потврдиш дека ти стигнала.Тоа Your order will be closed значи дека доколку не ти стигне во предвидените два месеци,а не си отворила диспјут Алиекспрес си смета дека си ја примила.Затоа доколку не ти стигне,пред неколку денови(од тие 59,ќе видиш дека си се одбројува само),што ќе останат два-три дена, ќе отвориш диспјут за да ти ги вратат парите.
Ти благодарам многу. И уште едно прашање. Што ако селерот не ја исптари порачката? Парите пропашаат или во секој случај мора да ја прати?
Укинат ли е PayPal во Македонија? Не можев да си направам акаунт , а сакам да порачам од E-bay.Може ли да се купува преку обична дебитна картичка?
Не мора да имаш paypal за да купуваш преку ebay. Јас имам paypal и плаќам преку него, а има и опција да платиш со дебитна картичка... пред да платиш имаш опција да бираш дали paypal или дебитна картичка.
Ми треба некоја страна шо можам да марачам производи за дома.На пример теписи лустери постелнина украси...И доколку знаете дури и за нарачка на мебел преку интернет...(малку сум комплицирана имам замислено некој работи ама тука кај нас неможам да ги најдам)Братучетка цела куќа си ја реновираа со мебел се преку интернет.Дел по дел им стасало и сами да си склопат..абе од се до се до маси до бироа па како сталажа за шишиња....Ама 100 пати ја прашав не ја кажува страната де преку таа жена де преку оваа нарачав..се гледа дека не сака да каже и нејќам ни да ја молам па да каже..