Ја има ама ете можеби некои производи не ги праќаат. Им пишав и само ми вратија поради безбедносни причини...
Дали е вообичаено да касни пратка по 5-6работни дена ? Стигната е во мак.на тракинг ми јавува да е на царина 5 дена работни од 19 декември. Колку време треба да чекам да ми стигне по пошта лифче за плакање?
Некои производи не ги праќаат во Македонија(за жал,најквалитетните!) и не само во Македонија,туку и во Србија,Босна,Црна Гора....не знам зошто,ова од поново време,порано не беше вака.
Ne znam dali prasanjevo e soodvetno za temava ama od kartickata za kupuvanje od internet znae li nekoj kako se gleda sostojbata na net?
Кога ја добиваш интернет картичката добиваш јузер и падворд кој после можеш да го смениш. Јузерот не се менува. Ги внесуваш и ти се отвара преглед со сметките. Кликнуваш на сметката за интернет плаќање и таму десно имаш состојба на сметка и кога излезе таа сметка ги гледаш плаќањата, а горе десно имаш изводи и датумот може да го менуваш. Кај нас обично секогаш се доцни со испорачување. Ретко некоја пратка да стигне на време.
Не сакам да те плашам, ама може да се случи да не ги добиеш. Доколку не ти поминал рокот за жалба или откажување пиши им дека уште не пристигнала. Една порачка никогаш не ми стигна а и немаше опција повеќе да се жалам зошто многу чекав. Сега последно каде ли не се обратив, наидував само на "не знаеме, овде во МК нема тракинг и лесно се губат пратките" и др. и барав парите да ми ги вратат и ми ги исплатија во рок од 5 раб. дена. Скапи работи изегнувам да порачувам зошто не сакам некој да си ги препознае. Извести не без разлика што и да се случи. Сигурно има и други кои го имаат истиот проблем. Препорака - иако е поскапо секогаш со тракинг да се порачува.
jas pred nekolku meseci za zal ne dobiv obleka, vo vrednost od 70 evra, a periodot za zalba mi pomina.. ne znam sto se sluci so niv ama sega nekako mi e strav da naracuvam, zatoa shto 70 evra ne se malce pari za taka da propadnat vo voda
На тракинг само се обновува на секои 10 дена дека е на царина...Од фирмата англиска од кај купив ми пишаа дека има задоцнување но ке стигне...овие нашиве пошта не работеле ради парно пола месец на принуден..затоа незнам дали до пошта е проблемот.
Дали некој има порачувано од ROMWE? Во последно има многу попуст, јас си направив акаунт и планирам петок да ја направам порачката. Во кошнишка имам 13 работи од кои пола се блузи и не се над 130 USD. Моја другарка пред некој месц порачуваше и и стигнале за околу 1 месец. http://www.romwe.com/
Истите работи ги има и на алиекспрес, блузи, фустани, џемери само тука се дупло поскапи. Дури и накитот
Да, но дефинитивно се откажав од алиекспрес после незнам колку не стигнати порачки. Петокот ми стигна чокер што го порачав лани ова време Сигурно си е сигурно.
Па да испораката им е на време барем на Romwe, немам лично порачувано имав преку другарка порачано хеланки и пратката стигна за нецел месец. Инаку Romwe и Shein имаат продавници и на алиекспрес само пиши го името и ќе ти излезат нивните артикли. На shein исто ги има истите работи само поевтини. Доколку порачуваш нешто пиши дали ќе ти наплатат царина бидејќи читам по темите дека царинеле и за 20 и нешто долари.
Ми рече дека не платила, над 50 долари е бесплатна. Имаше порачка од над 150 долари и не и направија проблем. Ке пишам обавезно
Од овде порачал некој? Си го бендисав бе пааа ... http://www.dresslily.com/tube-top-o...-wire-free-women-swimwear-product1852711.html
Jas nemam poracano ama drugarka gi poraca tie so se tri bluzi za 699 denari,ubav materijalot e i ubavo izgledaat