Тука некаде прочитав дека за пратк над не знам колку пар се пла ало 18 посто ддв. Дал тоа важи за нарачување од, на пр. zaful??
Пиизлегло. Значи, не ми е јасно кога се плаќа ддв? Поштарината на зафул колкава е? Дали ако не надминам одредена сума од тоа што ќе го нарачам може да се смени тоа за плаќање ддв, пример, ако купам нешто од 1 долари, а шипингот е не знам колку, ама се на се излезе над (пример само) - пак плаќам ддв или ддв е без шипинг цената?
Девојки, порачав две фустанчиња од PRETTY LITTLE THING и ми помина порачката , платив.. Но, сега кога отворив , ми пишува дека порачката е откажана/canceled ?! пробав пак да платам, не поминува дека секако немам пери на сметката, си уплатив колку за фустанчињата.. Што да праам?
Мора да ти јават дека те рефундирале, провери мејл. Обично 3 до 5 дена е потребно да ти се вратат парите на сметка
Дали има некоја од Вас порачано од Fashion Group? За колку време ги носат пратките ? Јас имам порачано од пред 5 дена а во е-маилот што го испраќаат, како потврда на нарачката пишува дека доставата е во рок од 3-5 дена.
Имам јас повеќе пати порачувано, секогаш наредниот ден ми ги носеле. Ама ако не си од Ск, можно е повеќе дена да се чека. Сигурно има број да се јавиш да прашаш, ама ќе ја донесат, без гајле
јас баш денес нарачав и им пишав за колку дена ќе стигнат за Скопје, ми рекоа доставувачот за скопје моментално им бил на одмор, инаку 3-5 дена исто ко за др градови. и им кажав да ми кажат од каде да си ги подигнам,зошто кој знае кога ќе му заврши одморот на тој рекоа ќе ми се јават да ми кажат каде да дојдам
Сега ја отворив страната имаат многу убави работи.Си поралувала ли и друг пат? За колку време стига порачката и дали плаќаш царина?
Купил некој нешто од eBay Macedonia? Дали ќе ми треба PayPal? На што друго треба да обрнам внимание, првпат ќе купувам Благодарам однапред
@Пале 345 Не Мислам дека повеќето сајтови, во странски земји има опција за купување, ама кај нас исклучиво во продавниците само Макар ни тоа е нема што, затоа што според мене само половина работи од каталозите ги има во продавниците
@Пале 345 Или го гледаш на каталог, одиш, го нема, прашуваш, не ни го знаат парчето (демек), после одиш рандом, го има, а во каталогот го нема. Или го ставаат, па го тргаат, абе свашта