Може ли да се нарачува онлајн од Лидл? Некаде слушнав дека као демек може ама ајде реков да прашам поискусен во онлајн шопингот
Не е точно, јас имав нарачка 20евра и во тие 20евра ми беше вклучено и каргото. Јас нарачував од тие бутиците што ги пофали @mssuniquee. Не знам зашто ти ставиле ограничување тебе.
Сакам да праша дали некоја од вас има порачувано преку овие Wish,AliEkspress..И што како идат процедурите?Како порачувате,па што како со пари во банка,па каде стигнуваат порачките и за колку дена,дали се точни цените пример гледам дека има чизмички од 1000 и нешто на 95% попуст и сега се 30 ден мислам,дали е точно?Некоја искусна што знае,нека ми каже пошо сакам да порачам а прв пат ми е.
Јас имам нарачувано од алиекспрес, цените од евра ги пресметувам во денари и секогаш точно има повлечено од картичката. Нарачуваш така што пишуваш адреса каде што сакаш да ти пристигне, кај мене барем поштарот ја донесува нарачката. Исто така пишуваш име презиме и броевите од картичката со која плаќаш. Доколку она што го порачуваш не ти стигне или пак стигне искршено, искинато ти враќаат пари.
А пример,една другарка кажуваше дека на таа картичка треба да се има точно пари за тоа што го порачуваме,бидејки ако стое цела плата таму можело целата да ја земат,така е?
Не, на картичката од која порачувам јас има повеќе пари но никогаш не повлекло повеќе од колку што пишува дека е цената на производот. А имам порачувано милион пати така да без грижа.
Банката веднаш праќа порака на твојот телефон за тоа колку ти е одбиено од сметката - веднаш имаш увид во тоа колку точно си платила.
Можеби не е соодветна темава за ова, но ме интересира дали некој знае зошто од пошта првиот пат кога пазарував од Colourpop се помина без проблем и царина, но вториот пат ми стигна барање да им испратам на пошта прилог од што се состои нарачката и доказ дека сум ја извршила наплатата , и згора на се платив 700 денари поштарина на 0.5 грамажа? Кога ги прашав таму зошто и како, беа премногу груби
Има ли некој нарачувано од creative.mk страната на фб?? Цело време ми ја рекламира и има ептен симпатични работи, ако има некој искуство да сподели
Јас имам порачувано.. Не сум баш задоволна иако цените се ниски сепак мислам дека плаќаш околу 300 ден карго дека од Бугарија ги праќале. На пораки 2-3 дена чекаш да ти вратат и 10 дена за да ти стигни пратката Во однос на квалитетот на алиштата ок се за таа цена .
Ако веќе ја имаш земено пратката не знам дали можеш да земеш назад парите. Во врска со враќање на пораки мислев околу договарањето за испорака. Чекаш долго за да ти кажат дали има број, таа боја и сл.