1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Феминки имате ли искуство со купување парфеми онлајн, еве на пример од овој сајт
    www.cheapsmells.com
    Дали се плаќа кај нас поштарина, царина, дали се оригинал? :)

2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.853
    Дечки ај ве молам за искуство од оваа страна.

Планирам да нарачам нешто, гледам дека се спомна во темава, па ме интересира за поштарината (гледам дека пишува наскоро бесплатна меѓународна достава, само не можам да најдам колку е во моментов), и за времето на достава.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    До сега не сум купувала онлајн до сега неколкумина ми кажувале само лоши искуства со тоа онлајн купување. Но по мислењата погоре, би порачала, зошто да не.
    Вчера пронајдов една страна за онлајн шопинг,
    http://ex.mk/
    но нема многу избор. Си го пронајдов мојот Фуего депилатор по цена што го купив од продавница кај мене во населбата. :)

4. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Има некој искуство со http://www.madeinchina.com/
    Има преубави и преемногу ефтини работи ама незнам дали ги праќаат

5. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.240
    не ти треба кредитна картичка туку дебитна, во повекето банки ги даваат или без пари или до 200ден. Ако пракаш пари преку банка од сметка на странска сметка во банка е многу поскапо ,плакаш еден куп провизи, а со картичка е многу едноставно и немаш дополнителни трошоци.

6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.084
    Допаѓања:
    87.691
    За нарачка на парфеми и козметика оваа страна е лидер.
    http://eu.strawberrynet.com/main.aspx?region=EU&CurrId=EUR&langBox=MK
    Имам нарачувано повеќе пати,секогаш стигнува на време,поштарината е бесплатна а е со тракинг број!

На Hipster и LivingGlam им се допаѓа ова.
  7. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Преку што плати за порачкиве. Може преку картичка од Стопанска банка?

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Cosmi ми ти биле благодарни да ни дадеш мала рецензија, што си купила и дали било со тој квалитет,а и ако имаш искуство со нарачки над 45 евра што како за царина.
    Инаку супер е странава стварно :)

9. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.240
    јас лошо прочитав или за парфеми шипингот им е 10% од цената максимум 10евра ?

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Не добро си прочитала, само јас тие парфеми што ги гледав се над 50 евра па незнам царина како ќе ме фати :?:
    Убави работи има доста добри промоции на Clinique пaкети што ги нема кај нас, само ме интерeсира дали стигаат, дали наплаќат нешто дополнително некои такси и за колку време стигаат?

11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.084
    Допаѓања:
    87.691
    Сум нарачала неколку пати декоративна козметика ,шминки и кармини и еднаш парфем,шминката стигна одлично спакувана ,а парфемот беше нарачан како подарок па беше спакуван плус и во украсна хартија и машни :) За прва нарачка на одредена сума даваат подарок.

Дел од парфемите одат со ситна поштарина но не сите,им пишува од страна кои парфеми се со бесплатна пошт.,додека козметиката стига бесплатно,за околу една недела.Имаат тракинг број пратките,две пратки ми стигнаа од Хонг Конг,а третата од Шведска бидејки имаат магацини во неколку земји во светот.

Инаку,денеска ми стигнаа и три пакети од завви ,комплет од три машки маици,машка јакна С.Тачини и женски дуксер.Презадоволна сум од квалитетот ,и се стигна за десет дена .

На Hipster и LivingGlam им се допаѓа ова.
  12. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    od ovaa zavvi kolku se naplaka za kaj nas?

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.853
    0.99 фунти за испорака се наплаќа на zavvi, а пишува дека наскоро ќе има бесплатна меѓународна достава.

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    фала ти Космо многу, и на тебе Ливинг за зави, дефинитивно јас ќе бакротирам во најбрзо време :D
    Оваа странава со козметикава е многу добра особено за коплетите има некои понуди кај нас што ги нема.
    И штом е бесплатна поштарина ќе навалам, за парфеми незнам баш некако цените не ми изгледаат многу поефтино или се лажам :?:
    Ама има шминки и креми и лосиони што се доста поефтини.
    Јас на клинк им удрив мерака има коплет со се несесер со 5-6 работи внатре за 1800, кај нас коплетите се над 2500 и многу поскапи, а и ги нема сите тие како на страната :)

15. Beti82

Beti82 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    19
    Na bilo koja suma? I za kolku dena stignuvaat?

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.853
    Мислам дека за било која сума е иста испораката, не сум сигурна.

Прочитај малку погоре Бети, Косми напиша дека и’ стигнала пратката за десет дена, а мојата се’ уште не е стигната, пред три дена нарачав.

17. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Јас имам искуство и тоа позитивно. Царина не платив, нарачката ми беше околу 100еур, платив стотина денари поштарина тука, плус таа што е од сајтот. Оригинал се секако, уредно спакувани, комплет со фактурата, за недела дена стигнуваат ;)

На Blanca, Hipster и LivingGlam им се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Фала на информација, баш чекав некој да каже нешто добро денеска ја разгледував темелно и заклучив дека е доста поефтина од кај нас мислам на цениве по парфимерииве наши, особно за парфеми :)
    Па и доста е поефина од оваа строберинет, heat Бијонсе, и Неоми Кембел се поефитни од кај нас а ми изледа дека и доста други. Промотивниве понуди има се БИНГО 8)
    Cliniquе гелот кој јас го барам тука е 15.5 евра, на оваа стробери е 20, кај нас 25 :)
    Башка и странава ми е некако доста прегледна, урбана ми влева многу доверба :D
    Ај кога ќе се вратам од Германија ќе ја испробам сто посто :)
    Само кажи ми кога идеш на checkout која опција ја бираш за испорака, Аirmail, или тие Интернациолните?
    Airmail и не е толку скапо 3 евра или 180 денари ако нарачуваш поголема пратка ич нема да се ни осетат.
    А другите се скапи, особено тоа последното 24 евра :o

19. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.240
    јас сакав да ја пишам истата страница затоа што е многу фалена во хрватскиот форум, но нажалост кога се обидов да купам преку неа мене не ми дозволи, односно не ми ја прифати картичката на прокредит со која постојано купувам, па пробав и со на сестрами на шпаркасе на жалост и таа не ми ја прифати, па не ја пишав страната,
    ако можеш да ми кажеш со која картичка купуваш за да знам да си извадам
    ве молам да не споделувате лажни инфо. доколку немате купувано од некоја страница немојте да кажувате дека сте купувале (гирл1985 не мислeв на тебе,ниту пак на ниедна друга што досега пишала, немојте да се лутите и да кревате прашина одма, зборам глобално), за да не се случи некој да го чини многу по џеб.Ве молам ставете се на другото место,како би ви било вам,доколку ви се случи тоа.Сите ние сме свесни за македонските примања нели
    еве уште една страна од која купуваат хрватките не има и нас но деливерито е 15 долари :envy:
    http://www.fragrancex.com/orders/cart.html
    е сега она што го најдов е тоа што доколку се порачат на пр. 5 производи поефтино е деливерито односно 19 долари само ;)
    е сега прашањето ми е ако се порачат и ако на пример порачката е 250 евра колкава ке биде царината?
    колку повеке се порачат толку е поефтна испораката
    па ако не е многу скапа царината и ако има заинтерсирани јас сум ЗА ..може да се договориме нешто, НЕЛИ...групен шопинг
    е сега уште некој да сподели инфо за царината?некој?

20. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Девојки дали има некоја искуство со ебау дали порачувала, како стигаат, како се наплатуваат? гледам има по 1 долар материјали за нокти...
    инаку си бендисав и штиклички сакам да си порачам но незнам дали би ми стигнале до 28 април :?:

http://www.ebay.com/itm/Girls-Dress-Flo ... 7478wt_752

http://www.ebay.com/itm/Girls-Dress-Sho ... 6737wt_752