Дали некој има добиено пратка од странскиве онлајн продавници неделава? Имам пратка што веќе 1 недела ми стои како остаток во пошта, па ме интересира дали нешто се случува и не ги доставуваат или едноставно има проблем со мојата пратка, па да одам директ таму.
Јас имам пратка што ми пишува дека е во пошта стигната од 19 септември, бев во пошта ми кажаа дека имале проблем со царинење, морало да помине таму. А на страната на пошта за пратење ми пишува дека е веќе кај нив. И еве месец дена скоро помина уште ја чекам пратката
Да не знаете од Орсеј дали има некаква можост да се купува онлајн? Гледам на нивната официјална страна нема можност за купување во Македонија
Девојки може ли некоја да ми кажи дали од оваа страна https://havos.com.tr/ имаат достава до Македонија и колку е delivery ако воопшто има?
Добра си е страната има и одлични коментари. Само не знам колку се исплаќа да се нарача во Македонија, затоа што преку Дхл праќаат и плус царина има скапо да платиш.
Јас имам нарачано од Farfetch двапати. Мислам дека првата нарачка ми стигна за околу 10 дена, а втората можеби за нешто повеќе. 23$ беше shipping за ОАЕ, е сега за Мк не знам колку се плаќа и чека.
Има некој во брзо време нарачувано од бјути беј со тракинг опција?Нарачав пред некое време и гледам денес return to sender а до вчера ми беше се праќа.Па дали имал искуство некој у последно време?
Да порачав. За една недела ми стигна пратката преку ДХЛ. Самиот шипинг им е 20евра, плус ДХЛ бара околу 2500 денари ако тие ќе ти вршат работа за царина. Ако одиш сама да си го земеш од аеродром поефтино е, само лежарина ќе си платиш. Јас земав патики Nike што беа на попуст на крај испадна исто како без попуст да сум ги купила
Здраво, не најдов тема ДХЛ па се надевам овде ке ми помогните тие што имате искуство. Планирам да нарачам чизми и малце сум скептик дека знам наплакаат многу кај нас. Може подетално за што најчесто ви наплатиле? Инаку од таму што продаваат се договоривме да стават цена околу 30/40 евра со цел да се одбегнат царините, ама со оглед на тоа што се чизми ке биде голема кутија и сигурно ке имаат голема тежина и сумнјам дека сепак ке ме царинат....
Пред години, пред да биде донесен овој законот за минимална цена на царинење шо важи сега, имав нарачано очила за сонце кои чинеа 30 евра. Доставата беше бесплатна. Кога стигнаа тука во МК, ме исконтактираа од ДХЛ дека имам пратка, шо мора да се царини бла бла... Нив ги избрав да ме "застапуваат" во царинењето бидејќи не живеев тогаш во Скопје. Тоа ми го наплатија околи 1300 дали беше, плус ЛЕЖАРИНА од еден ден 1000 денари. Така да трошоците за овие глупости ме фатија повеќе од самите очила. Сигурно не ме царинеле ради тежината, ради тоа шо очилата тежеа едвај 300г, можеби беше ради цената, но мислам дека според цената требаше да ми се пресмета само ДДВ, а не и царина. Најдобро нека кажи некој постручен, иако како шо рече членката можеби се е лотарија.
Јас пред 2 години нарачав ванс за Black Friday за смешна цена 8 долари беа од na-kd. Фри шипинг имаше ама преку DHL, и исто ми наплатија лежарина и царина околу 2500 ми дојде. Види дали ти се исплати да нарачаш
Пред месец ипол нарачав книги од Србија 42 евра мислам дека платив за нив, ДХЛ ми побараа 40 евра Лопови тешки се кај нас.
Дали од бутик ленти мора со евра да се плати или може со наши пари? За колку време стигнува пратката?