Фала за одговорот! Е сега уште да се решам која втора палета да ја порачам бидејќи за 1 (Baroque ме освои) се фаќа скоро исто цената колку за интернационален шипинг (10$), па поисплатливо е 2 да земам.
Знам како е, јас од 2019 година имам нарачано работи вп Македонија и се уште се таму Здравје, следна година ќе идам, па ќе ги земам. @CozyAlert на јутуб најдов некои блогерки кои имаат попуст со нивни код па можеш и тоа да си искористиш.
Дали некој знае каква е постапката за да вратам нарачка назад и да побарам рефундирање на средства? И дали знаете колку ќе платам за враќање бидејќи тие трошоци паѓаат на товар на купувачот? Ми се случи една крајно некоректна ситуација и не можам а да не започнам ваква постапка. Многу сум изреволтирана.
Истото ми се случи. Прв пат се среќавам со ова. 3000 денари треба да платам. Каква е процедурата? Дали ти рефундираа средства?
Ништо не рефундираат, затоа побарав од нив да ја вратат назад. Не ми се исплаќаше да платам кога нарачката ми беше поевтина од сумата што ми ја побараа они. Многу се безобразни. Тука ми стигна пакет од 30кг не платив денар плус.
Сакам да порачам витамини преку iherb. Дали имате искуство со порачка на витамини, проблеми со царини или нешто слично?
И јас ќе побарам да вратат. Јаа ја чекам нарачката предолго. 10 дена веќе на чуваат кај нив заглавена. Срамота... Зар не се брза пошта...
@Cosmi мислам ти ја имаше препорачано jdsports страната. Бројчињава UK се така? Да не направам утка како еднаш од dsport, ми стигна 6ка ама US стандард.
Dali vi stignuvaat pratki sto ste gi kupile od stranski online prodavnici? Kupiv vitamini od edna britanska firma. Ednoto e na 6 dekevri drugoto na 9 dekemvri i seuste pratkite nemaat stignato? Zatoa sto Anglija ne e daleku ocekuvav do sega da stignat. Dzvonam kaj nas vo posta nikoj ne se javuva.
Здраво како сте задоволни од sminka.mk? Пред некое време правев нарачка, стасав до последниот дел каде се внесуваат лични податоци и се врши наплата, а никаде немаше поле за тел број, затоа се откажав од нарачување, ми беше чудно... Може ли да ми кажете ваше искуство? Фала
Имам многу пати нарачувано. Супер се,доставата е за ден два. А бројот на телефон напиши го во делот за коментар ако има таква ставка.
Дали има некој купувано од bookdepository.com? Неколку нарачки ми стигнаа најуредно за 10-14 дена, но последнава доцни повеќе од месец. Немам tracking number, статусот на нарачката е dispatched. Кај нив ли би требало да пишам за информација?
Пиши им меил многу се услужни. И мене така ми имаше каснето пратка, ми кажаа ако не ми стигне до одреден датум ќе пуштат нова. Среќа стигна после некој ден. А и тука кај нас во пошта/царина многу се влечат може и кај нив да е проблемот.