Дали некој има порачувано од obuca metro и при тоа заменил производ во продавница, дали има таква можност или мора пак он лине~
Sto Dokolku od internet strana poracate proizvod koj ajde sto ne e ista bojata lazat i za proizvodot. Se raboti za mobilen prilicno eftin no parite se nebitni vo momentov, poracan crven stigna plav, makedonsko meni nema a rekoa ima i taka natamu telefonot mozes da se javis ako ti zvonat no dr nisto ne funkcionira, im pisavme ne vrakaat prv pat poracuvam od net i nikogas poveke...
Ја отворив странава, мислев дека поради името имаат и веб страна, но тоа ".мк" на крај им е само додадено во името , во описот имаат додадено некоја друга страна, но и таа не постои. Друго, самите производи се од типот кои се вртат на топ-шоп, не барав каков мобилен сте купиле и колку пари е, но од странава јас лично повеќе од 300 ден не би ризикувала. Зошто викам ризикувала? Затоа што кај нас секакви продаваат и некако се очекува да бидеш зафркнат затоа што потрошувачите немаат никаква заштита. Меѓутоа тоа дека онлајн шопингот е катастрофа, не се согласувам. Кај нас има и многу што продаваат на црно, дури и од фирми кои знам дека постојат не сум добивала фискални, но секогаш сум добивала каков - таков квалитет пропорционален на цената која што сум ја платила, дури и е доста поевтино од продавници. Важно е да се едуцирате малку за купување онлајн и пред да порачувате да можете да препознаете што може да очекувате. Пример, последниот мој шопинг беше од релативно нова страна на фејсбук - bootrello.mk, онлајн бутик, веб-страната им е функционална, има фирма наведено, можеби ќе се потрошев повеќе но бев скептик затоа што немаа многу следачи и лајкови, па сепак пријатно бев изненадена, замисли дури добив и фискална сметка СДК истражувајте малку пред да фрлате пари, барем во денешно време податоците ни се лесно достапни.
Fala za se sto kaza no mnogu ne se razbiram vo toa vie sto gledate kako sto dodusa i prv pat poracuvam nesto od internet ete cenata bese samo 1000 den no krivo mi e sto ne vrakaat na poraki, kako i da e moja greska
Јас генерално гледам дали е фирма, затоа што и да се случи нешто вакво, можеш да ги пријавиш на комисија за заштита за потрошувачи, ујп, мин. за економија, или ќе им ги спомнеш па ќе видиш како може... А со овие на црно никој не се занимава, нема ниту каде да се пријават. Не дека нешто би им било и на првиве, но барем си направил нешто, некаде постои запис. Можеш да пробаш да им пишеш дека ќе ги пријавиш за работа со нерегистрирана дејност, можеби ќе реагираат и ќе ти ги вратат парите. Пробај баш.
Каков идиот ја води странава, не ми се верува. Ги тролаат купувачите, па уште мислат дека е смешно. Дно.
Здраво , сум нарачала од wish веќе 34 дена . Пратката треба да се достави до 25.06 ама на апликација пишува дека стигнато е во Македонија . Јас бев на пошта ми рекоа дека не е стигнато ниту немаме информација . Се јавив и на аеродром викат не работиме со wish. Богами незнам кај да ка барам што да направам . Ако има некој искуство со Wish нека пише , би била многу благодарна!
Колку денови плус од предвидениот период за пристигнување на пратките од Lookfantastic се потребни за да стаса пратката кај нас во Мкд? Конкретно пишува дека пратката би требало да пристигне на 11ти јуни, но нема тракинг па немам информации до каде е Прв пат нарачувам од страницава, па немам искуство.
Здраво, дали некој има искуство со враќање на производ во зара преку брза пошта, како оди процедурата?
Девојки само да ви го кажам моето негативно искуство со Sarita prodazba.Прв пат нарачав од таму и никогаш повеќе! Ми пратиле друг модел кој што нема врска со тоа што е на сликата само да пратат нешто,сега не враќаат на пораки и не прават замена.Мој совет доколку планирате да порачувате од таму прво да ви го сликаат моделот потоа порачувајте.Јас не би порачала пак искрено квалитет е многу лош не дека очекував нешто којзнае што за тие пари но и за нив не вреди.
Дали е безбедно да купам пасти за заби од iherb? Crest сакав да земам, и да ми предложите неко траки за избелување да си купам или порачам а да не се од истата фирма бидејќи многу се скапи.
Јас како стоматолошка сестра би ви препорачала да си направите белеење на забите во лиценцирана стоматолошка ординација , затоа што траки за избелување и пасти за избелување се големо НЕ од сите стоматолози.