Тешко, јас веќе 3-4 години не порачувам облека онлајн од странство, си барам локално. Имаше некои гласини дека нашата пошта или земја, сме ставени на некоја црна листа и одтогаш дури и од Алиекспрес неможе да си порачаш нешто саглам, подобрите продавници или ставаат шипинг повисок од самиот производ или не испорачуваат воопшто. Друг проблем е и да најдеш, сѐ над 25 евра подлежи на царинење и два-три пати така се имам зафркнато, процедурата е оток. Глупости невидени. Секако ако најдеш ти или некој друг, жити сѐ пишете овде да знаеме
А гарант прават и „финти“ дека не им стигнуваат (а им стигнуваат) и ќе им пукне филмот, ќе му пукне на кој и да е. Јас прашав онака, не само за облека, нешо и за козметика дури (шампони, креми и слично) со бесплатен шипинг. LookFantastic, hqhair и уште некои англиски - знам. Сакав некој новитет да чујам )))
Дали некој знае што треба да значи ова, порачував он лине од fashion groups, би ги контактирала ама недела дека е Спојлер
Над 60е ти е бесплатна доставата од АСОС, јас за обична пратка со маички внатре само некои 200 денари платив во пошта плус.
Хмм... Па нели за пратките над 22 евра се плаќа 18 проценти ддв? Ако е 60 евра, да речеме, пратката, тогаш би требало некои 10.7 евра да се плати плус при подигање на пратката... Чудно!
Kazete Linkovi za naracka na knigi (osven book depository I awesome books) I za deca za igracki a da ne e Alliexpress ili Wish Blagodaram
Не знам каде да го кажам ова. На lookfantastic има убава понуда за месечна претплата за Јули со многу убаво продукти се тоа убаво запакувано во несесер. Со зачленување на првиот пакет ( важи само за месечна претплата од 3,6 и 12 месеци) добивате попуст од 10 фунти плус бесплатна поштарина.
Здраво дечки , дали некој/а од вас има нарачувано од guess, и со кое карго ги доставуваат до дома и дали има дополнителни трошоци бидејќи јас нарачав оваа недела треба да стигне па од веб страната беше фрее шипинг
Dhl обичното. Не би требало да имаш дополнителни трошоци,само нема да стигне за една недела туку еден месец.
Јас имам нарачано (живеам во Еу). Стигна после месец дена,обичен шипинг е сега за Македонија не знам како е.
Од Guess.eu има ли некој нарачувано со достава во Мк? Гледам има таква опција, дури не ми е верно И дали би ме царинеле за патики од 60евра. Или по DHL да не праќаат па да ги преплатам. Едит: гледам се пишувало истото погоре, ако некој има инфо плус нека сподели @swwetyyy ти стигна?
Лани последен пат нарачував од кај нив, од прилика 70$ и не платив ништо плус. Чак у пошта кога отидов да подигнам, вработениот таму ме моткаше 5 минути да ми најде нешто да ми наплати, ама немаше ништо. Чекав околу 21 ден +-