Мене само картичка за подигање ми стигна на адеса, така да , да. Претходно помали нарачки и дома ми ги донасале.
Kolku dena tocno ste cekale pratka od guess? Jas veke cekam 18 dena no seuste nisto, prv pat naracuvam pa neznam ni uste kolku bi se cekalo..
Vo Mk ili nadvor od Mk? Mene vo UK za 3 dena mi ja dostavija. Tuka vo Mk ne sum naracala, bas od strav deka ke ja cekam mesec dena. A i od dodatni davacki od tipot DHL , danoci, i carina nad 90evra ako e sumata.
Па Guess.eu е со седиште во UK затоа тебе побрзо ти ја доставија. Мене во Малта за месец дена преку Брисел. Ваљда поради тоа што тогаш и UK ќе стануваше Брегзит и да се избегнат давачки. На членката и реков месец дена бидејќи што и да нарачаш од било каде секогаш стасува точно месец, некогаш ден два три од точно месец. Сума сумариум не е Алиекспрес па да касни. Праќаат по обичното DHL што значи кога ќе стигне ќе и биде предадено на поштата и поштата ќе и ја достави. DHL express се доплаќаше (во мојов случај и) + 33евра ама јас избрав обично DHL.
Сакам да си купам летни фустанчиња, но на жешково не можам да шетам. Од каде имате нарачано а да сте задоволни? Не сакам да ми стигне некој материјал како од алиекспрес.
Ви стигнуваат нарачки интернационални периодов? Јас од ebay чекам месец и пол еве,ама мислам некаде имаше дека lookfuntastic.hqhair итн. доцнат...Што е проблемот?
Ги држат од царина и пошта. Од Алиекспрес кога нарачувам и пратам на тракинг, за помалку од две недели стигаат во Македонија, а после чекам уште месец - два , исто е со било од каде да порачам последните 2 години. Фали уште на некоја црна листа да нѐ стават и никоја саглам фирма нема ништо да доставува овде.
Штом видам дека се стигнати во СК, утрето веднаш ја добивам нарачката. Од било кој сајт да порачам. Грешка си. Ако мислиш дека е во Македонија кога на али експрес ти стигне дека е пристигната во државата, не е. Или ако видиш Arrive at transit country or district. Гледај дека ти пишува LVA/LV , значи дека е во Латвија, а таму најмногу се задржуваат. (повеќе и од 2 недели у суштина). Во Мк се тек кога ќе ти пишува SKOPJE IO 1003 под информацијата до каде е пратката. И за точно да проверите до каде е користете TRACK17, POSTAL NINJA ,директно од сајтот на али, не ги покажува целосните информации за следење на пратката.
Ми пристигна многу нејасно писмо од царина. Прво тракинг бројот кој го ставиле не ми се совпаѓа со ниту една нарачка. 2. Не очекувам ниту една натачка над 90еур, а наведено е дека се наоѓа стока за која мора да се спроведе царинска постапка. И наведено е дека треба да ги доатавам ПОТРЕБНИТЕ документи во рок од 10 дена, а ниту знам за која пратка станува збор, ниту кои документи. Некој да помогне?
Јас сум во Еу денес стигна пратка од lookfantastic нарачана минатиот месец. Fedex ја донесе. Видете за Македонија која пошта носи,за овде едно време носеа од обична пошта, изгледа смениле.
Ма јок. Пишува на тракинг бројот кој ми го пратија од царина, а пратките кои ги чекам, не. Ги контактирав и Асос, не се совпаѓа тракинг бројот со ниту една нарачка кај нив, а скоро невозможно е да е од feelfantastic бидејќи праќаат од Англија. Блага веза немам што е и што да праам..
LookFantastic нарачка по ВТОР ПАТ не ми стигна. Ги контактирав и демек проверија и рекоа дека е во транзит - се враќала назад кај нив. Зошто - не знаат ,веројатно поради dangerous goods. Што е dangerous во skin-care продукти - не знам. Она вика „Па, парфеми, на пример...“. Да, за парфеми знам. Но, јас не нарачав парфеми! И сега, после месец и кусур чекање, на крај ми кажуваат дека ќе ме рефундираат тогаш кога ќе им стигне назад мојата нарачка. А, ако не им стигне? И јас ќе останам без неа и без парите ли? хаос!
Истото ми се случи и мене со нарачка од lookfantastic. Ги контактирав по месец дена од нарачка ми пишаа дека најверојатно е изгубена нарачката и да причекам уште две недели. После тој рок им пишав повторно и ми понудија рефундација или да ги испратат пак производите. Производите беа на супер акција па побарав повторно да ги испратат. И пак после чекање од месец и пол не стигна никаква пратка, па на крај со 10тина мејлови ми понудија рефундација. Сето ова патешествие траеше од некаде крај на ноември до април и на крај пак не ја добов пратката. Искрено не би нарачала никогаш повторно.
Мене ми е малку и сомнително дали воопшто ги праќаат сите нарачки до нас... Таков впечаток добивам, со оглед на досегашното искуство. Мислам, бесплатен шипинг, а во АНГЛИЈА - се плаќа за достава. Мене тоа ми е екстра чудно. И, стварно, ич не е океј вака. Одвај чекав да помине месецов за да ми стигнат. А што ако беа за подарок планирани, пример? Сега некој ќе рече: треба да си нарачаш од сигурен извор, да знаеш дека ќе ти стигне. Па боже Англија ја сметав за сериозна И мене сега таа ме отече извинувајќи ми се, и на крај као ќе ми стигнел меил кога ќе ми прателе исти производи пак. Чисто сумњам дека ќе ги добијам, ама ај, една причина за надеж поише =)