Мене порано нарачките од Lookfantastic ми стигнуваа редовно преку обична пошта. Последнава нарачка доцнеше повеќе од 3 недели, од Fedex центарот ми рекоа дека е заглавена на некоја рута што била "под ембарго", после ги исконтактирав директно Lookfantastic и ми рекоа дека ќе ми испратат нова пратка. Се уште немам ништо, пројдени се 12 дена.
И мене порано во пошта, но сега стига во Федекс кај нас така? А ти испратија нов тракинг број со новата пратка? Кај мене денес стигна статус од Федекс: RTS CLIENT REQUEST - PARCEL DATA ERROR и се наоѓа во Англија на граница. Сега им пишав на Lookfantastic што е проблемот зашто јавува како да е изгубена или се враќа назад...Мислам дека ја враќаат, но ќе вудам утре што ќе одговорат. Баш се искомплицира, изгледа Англија е проблем за достава до Мк.Ниедна фирма од UK не испраќа како порано....Идат преку приватни пошти или ги враќаат назад...Еве вака е од Август Има некој искуство враќање пратка рефунд со Lookfantastic?
Рекоа ќе пратат, ама досега ниту e-mail со конфирмација, ниту тракинг број не добив, веќе кренав раце. Мислам дека најголемиот број UK online веќе не избришаа од листа за достава, на пример порано нарачував и од Feelunique и од House of Fraser, сега веќе не нема во нивните листи за достава, а на пример ги имаат Албанија, Србија и некои си островски земји на другиот крај на светот. Можеби е заради пандемијата, можеби ради глупи надворешни политики на нашиве... појма неам. Плус и yesstyle.com веќе не вршат достава во Македонија
Неизбежно е да се плати 12 евра шипинг од lookfantastic? или има некоја друга фора да се избегне? предлог за други страни слични како оваа со помал шипинг (или без)?
Lookfantastic имаат бесплатна достава за нарачки над 25 фунти за Standard Delivery. Се доплаќа 14.99 фунти за Tracked Delivery, ама искрено не ти препорачувам во моментов од нив да нарачуваш, многу луѓе имаат проблеми со нарачките во последнов месец. Евентуални види дали ти одговараат https://www.harveynichols.com/int/
Денес ми стигна одговор од нив дека е вратена кај нив и деновиве повторно ќе ја испратат, и као ќе добијам нов мејл со нов тракинг број... Јас ќе идам до крај, преку 70€ е и не сакам да пропаднат..Ќе им пишувам често, ако нема мејл со тракинг број или промена..... Мораш и ти ..Најубаво е да влезеш од профилот и кај order ја селектираш проблематичната нарачка и contact us...Жали се пишувај..... Ова е срамота да знаев нема ништо веќе со UK... Од Boohoo исто Англија пред месец дена ја испратија преку УПС(што никогаш не било така) изгор ме фати кај нашиве приватни пошти.... Не носат веќе со Royal Post Mail ништо од UK,затоа е овој хаос..Од таа пошта сме избришани изгледа....Па наогаат алтернативи кои не водат кај нас..или се приватниве прескапи.. Не знам со рефунд како иде со lookfantastic..изгледа ништо од пратката.Ужас.. BeautyBay е слична но скап шипинг(но има кодови попуст), али е исто UK..Па подобро да не нарачуваш ништо, ќе се измалтретираш...Почекај да се среди..ако се среди..
Им пишав, по 11 пораки и одговори, последно ми пишаа ок, ќе ви пратиме нова пратка и после тоа ми ги игнорираат пораките. Им се јавив и директно на телефон, има оставено автоматска порака дека ради ковид не работат телефонските оператори и целата комуникација оди во пишана форма. Нарачката ми е 63€, ако имаш повеќе среќа во комуникација со нив, пиши како и што Update: конечно ми пратиле потврда дека ја испратиле повторно, јухууууу
Важи, деновиве ќе видам.. Мене од прва ми вратија за 1 ден..Фино објаснија еве I have looked into this for you and I can confirm that your order is in the process of being returned to sender, I'm so sorry for any disappointment or inconvenience this may have caused. I have now requested for a replacement to be sent out and you will receive a confirmation email as soon as this has been dispatched. Please refer to the confirmation email for estimated delivery timescales. Но дали ќе ја испратат ќе видиме..Ќе видиме сеа.... Исто со Федекс? Со оној долг тракинг број FIC? Пишувај ако мрдне и што ќе биде..По колку дена диспач? Да знам кога да очекувам...
Да, пак е преку FedEx Cross Border, ваљда нема пак да заглави. Иначе тие првите пораки се фини, културни, одма одговараат, ама додека да ми испратат нова поминаа две недели, новата вика дека треба да стигне 1-ви или 2-ри ноември. Се надевам кај тебе побрзо ќе иде. Ај good luck
Дали знаете друга страна како SHEIN но што испраќа до Македонија? SHEIN имаат предобри работи и стварно мн евтини но не праќаат
Има шипинг сејвери,кога ке ги внесеш намалуваат поштарина.Мене со овие 3 производи,(од маскарата 2 нарачав) ми даде фри. Пудрава https://www.iherb.com/pr/enough-collagen-moisture-foundation-spf-15-21-3-38-fl-oz-100-ml/96802 некоја од тони моли маскиве пр. https://www.iherb.com/pr/tony-moly-master-lab-vitamin-c-brightening-1-sheet-19-g/99494 маскарава https://www.iherb.com/pr/enough-collagen-waterproof-volume-mascara-0-30-fl-oz-9-ml/96800
Прв пат нарачав нешто од Алиекспес Вика шипинг 30-50 дена Стигаат за толку или слабо? Иначе за фри шипинг пробајте со ВПН ако може така
За месец дена до месец ипол стигаат повеќето пратки да. Побрзо стигаат од Кина до тука, во нашата пошта многу ги влечкаат затоа и се чека, тоа е проблемот...
Македонска онлајн продавница за облека а евтина? (Мислам евтина стварно а не дуксер 700 ден или повеќе)