Јас често книги нарачувам и преку дхл ми ги праќаат. На овие Дхл испаѓа да плаќаш скоро колку што ти е нарачката. 1500 ден е нивната услуга + ддв ќе треба да платиш
https://www.dhl.de/en/privatkunden/pakete-empfangen/verfolgen.html? Преку ова ДХЛ ми е испратена пратката од guess , како што пишува на линкот , приватни клиенти на германски , дали тоа значи дека дупло ќе платам трошоци отколку што вредат патиките..ве молам за помош доколку ми излезе дупло тогаш подобро да ја откажам , помошшш
50 евра , а првиот пат кога нарачав пратката беше 40 евра, но не ја следев и незнам дали е исто пратена преку ДХЛ , но во ордерс за транкингот е овој линк за следење https://guess.mpm.metapack.net/xtrace/default.aspx?shipment.identcode (за првата нарачка), па затоа незнам ..
Ако е 50 евра со се шипинг, вкупно 50 ќе платиш само ддв, над 90 евра пратка се царини, ќе ти стигни mail од дхл на кој ти е се израчунато, доколку ти се многу пари нема да го прифатиш, и ќе ги известиш од страната дека го враќаш производот затоа што живееме во вукојебина и многу давачки имаш за производ од 50 евра. Имам лошо искуство со дхл ако ти треба дополнителна информација пиши ми порака
Истата блуза која што си ја купив од мојот град беше 750 денари , а кај нив 1100, а буквално истиот турски бренд (karol)
Квалитетни производи имаат , турска роба но многу висока цена според мене на ниво со Зара .. Два пати имам нарачувано и двата пати ми направија некоја грешка или не ми испратија тоа што треба или помешан производ со на друг клиент а мое име ( и така се влечкам по курири минува цела недела ) … а да не зборам колку чекам додека вратат на инста повратен одговор , додека прашам цена , дали има величина … денови минуваат многу ме нервира тоа, а баш убави работи имаат
Да, за цените е навистина така , како што напишав погоре исти топ на долги ракави го купив 750 ден а кај нив 1100 , буквално на ниво со Зара како што кажа а станува збор за светски бренд.
Здраво ме интересира дали може да се нарача од онлајн продавницата на Stradivarius во Мк? Бидејки гледам на New Yorker не може..
Немаат онлајн Страдивариус, од брендовите што се под Индитекс само Зара и Масимо Дути имаат, другите не.
Чекам една пратка никако да дојде им пишав за рок на достава и гаранции ми собира работни и неработни денови а не е во право