Imam, zavisi ednas mi pratija toa sto poracav, a ednas skroz mi utnaja bez vrska proizvod dobiv osteten...
Втор пат порачувам од guess, првиот пат нарачката беше 41еур и не платив ништо дополнително ми ја донесе поштарот, овој пат нарачав патики точно 50еур , и сега на мкд пошта ја следам пратката и пишува дека е моментално на царина, зарем не се царинат пратки само над 90 евра? Ве молам за помош , дали ќе платам нешто дополнително царина и која би била таа сума ако патиките се 50евра, ве молам помош за да знам дали да ја вратам подобро ако излегува дупло...
Фала ти, значи не би требало да биде многу ? И доколку не ми се исплаќа да плаќам ддв може да не ја земам т.е да ја вратам назад и да ми бидат рефундирани парите од guess?
Не би требало да е голема сума, јас за пакет од скоро 100 евра платив 1500 денари царина. За отворање земаат околу 100 денари, може само со тоа да поминеш. За враќање појма немам, сигурно може. Пиши што ќе направиш.
Може некој да ми објасни ? Никој не ми се јавил ниту картонче ми има стигнато. Двапати пишува Царина 1004 и 1006
Е тоа не знам, веројатно да, не ми стигнале до сега пратки за кои плаќам царина, евтини работи сум порачувала само.
Не се разбирам многу во онлајн шопингов, па ако може малку помош. Кои се најдобри страни кај нас што опфаќаат повеќе брендови и повеќе призводи? Не верувам да имаме нешто налик на Amazon тука, ама ако имаме нешто блиску до тоа би било супер да ми се препорача. Фала. PS: Fashion Group ја прочитав тука и таа е во ред, па може нешто плус ако има да се препорача.
https://www.guess.eu/en-mk/home П.с денес ми стигна нарачката од 50 евра и не платив ништо дополнително доколку сакаш да нарачаш нешто меѓутоа за над 50 евра не сум сигурна но до 50 евра нема ништо и e free shipping има сеуште распродажба провери си , стигна за 24 дена.