Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Па според сликите уште е во Мкд не е вратена, некој од пошта ја пуштил во царина. Не ни треба да е тука :worried:
    Јас знам исто ко тебе дека над 90€ се царини сега по ново, порано беше над 50€.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sweet&girl

sweet&girl Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2022
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    214
  3. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    3.821
    Дали има некој порачувано пд платинаврата.мк?

4. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.613
    Sega mi se javija od posta, 1300 denari da platam (900+400). Ne znaese toj da mi kaze za sto, ama 900 se ddv kako sto presmetav (18% na 5.000 mkd) i 400mkd verojatno nekoi carinski trosoci. Vo nasava mizerna zemja edna tasna vo 10 godini naracav i ja preplativ. Za grev sme so online shoppingov.

P.s. od Asos porano imam naracuvano pratki pogolemi od 22evra, a pomali od 90evra, nikogas ne zavrsile na carina, ni pa danok sum plakjala. Isto od Aliexpress, porano i od Shein na vremeto koga imase dostava. Ne znam zasto bas ovaa pratka mi ja odnele na carina. Srekja moja.

На honesty, sweet&girl и buba4e89 им се допаѓа ова.
  5. ^BadGirl007^

^BadGirl007^ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    500
    Од која страна е нарачката?

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Глупости. Па твојата е помала од 90€.
    Guess eu

7. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    4.626
    На царина може да задржат пратка и од 20 евра колку што знам, ако одлучат да ја проверуваат и сл. Само што нема да платиш царина ако е до 90 еур, а ако е под 22 нема ни ддв таа мислам беше границата.
    Твоја и моја „среќа“ да ни задржат пратка на царина. Мојата е 40 еур, ама е преку брза пошта па треба да одам да си царинам сама на Петровец, па во Илинден да си ја земам пратката и капак да си платам лежарина над 1000 ден и пропратни давачки, испод 2000 не сум. Нека ти е за утеха чисто. По обична пошта препорачано ќе продолжам да нарачувам пошто давачкиве се неспоредливи со брзите пошти, ама дхл, тнт, упс веќе не.
    За враќањето мислам дека нема да ја вратат, ако не се лажам после првото известување пошта праќаат уште едно, можеш и во пошта да отидеш директ.

8. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.877
    Допаѓања:
    4.613
    Eve da vi kazam ja zemav, i si plativ danok 18% ~900denari i 400 denari nekoi si drugi trosoci, za tasna od nepolni 80 evra. Bas srekja. Isto od Guess eu.

A po DHL express e druga prikazna, spediciski trosoci glava boli, pa i plus ddv. Milion naracki od ASOS sum pravela, od koi dva pati po DHL express zavrsija, i preplativ. I toa nemav odbrano jas, tuku samite ASOS taka mi ja pratile. I bankrot:D

На buba4e89, Снегулк@23, sweet&girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. UsenameNotFound

UsenameNotFound Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    20
    Јас имам порачувано неколку пати.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Бидејќи прв пат нарачував од Pretty Little Things сакам да споделам мислења.
    Првиот блејзер што го порачав материјалот не ми се допаѓа.
    Вториот ми е прекрасен,мек.
    Хулахопките се многу убави, one size. Многу се растегливи.
    Купаќите имаат убав материјал, тоа беше љубов на прв поглед.

За блејзерите да кажам точни во должина и ширина, ако нарачувате обрнете внимание на size guide да ви биде во cm. За оние со L/XL uk бројот би бил 14/16 бидејќи над 16 може да ви биде екстремно голем. Јас сум височка па во ракави и должина ептен ми се погодија блејзерите.

Здравје понатака би порачала и друго, вреди да се даде шанса.

На elvittta, DaisyDream и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  11. bitchy mood

bitchy mood Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2021
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    103
    Онлајн некаде да се продаваат??

Прикачени фајлови:

12. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Здраво девојки дали некој од вас има нарачувано од официјалната страна на „moon boots" ?

13. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    901
    Некоја страна кај што имате видено карирани дебелки кошули?

14. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    7.596
    Персин види на фб

На Merten му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    327
    Да споделам искуство со favourite_shop7, сакав да порачам блуза guess, кога ги прашав за број ми рекоа дека имаат, меѓутоа моделот е потесен па да порачам поголем број, бидејќи гледам пишале пари не враќаат и замената се плаќа пак 150ден карго, ги замолив да ми измерат димензии, не можеле во магацин им била блузата, ок, пак ги замолив (како јас да зимам пари од нив а не тие од мене) ајде ми пишаа утре обавезно ќе ја извадат од магацин и ќе ми измерат и ќе ми пишат, не пишаа, им пишав повторно, добив сеен, само им пишав, фала Ви на услужливоста, поздрав. Значи, на нив им е тешко да измерат, а мене не ми е тешко да плаќам само достава 300ден? Мизерија од онлине продавница, да ги молиш да купиш буквално, штета ми се свиѓаше блузата, ама со вакво однесување... Сепак, мило ми е за тие што успеале да си порачаат, јас немав таква среќа.

16. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.078
    И јас имам лошо искуство со нив , нарачав маичка Karl каде што ме убедуваа дека е оригинал и дека нема место за паника дека е фејк . Не се сеќавам колку точно платив но сигурно беше над 3000ден.
    Кога стигна маичката беше сосема спротивно од тоа на сликата и од авион се гледаше дека моделот е фејк . Им пишав и ме убедуваа дека е оригинал моделот ( мене не ми е криво да е солидна цена и фејк , но да платиш над 3000 денари и да добиеш фејк е ужасно) и на крај ме блокираа….

Додека од brandstore .mk си плаќаш, коректни се и ти стигаат оригинал работи , со кутија и се што е потребно

17. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Овие се дно дна. На фејзбук нема кој не ги критикува.
    Јас од кај нив тренерки имам порачано. Прво ме маткаа дека ги испратиле, па после дека нема, па дека добиле за на крај да ми испратат помал број. Кога им пишав за замена прифатија, арно ама ми испратија сосема друг модел. Па ајде пак пишување, ѕвонење само еден на друг си ја префрлат вината. На крај ми ги вратија парите помалку од тоа што платив, немав живци повеќе да се расправам со нив. Плус за сите замени и за да си ги земам парите 3,4 пати си го платив каргото.

18. Darling.

Darling. Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    4
    Искуства со wish? Дали имате порачувано и дали стигнуваат?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Исто ко Алиекспрес. Ми стигнуваа пред пандемијата ама треба да внимаваш на Reviews и да има добар рејтинг селерот.

20. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.400
    Допаѓања:
    12.063
    Дали некој има нарачувано од butik Revanti од Свети Николе?