Od Rubin ne, ama imam kupeno 2 fustani Zana_avenue isto od Kosovo, i zadovolna sum i od fustanite i od isporakata, posledniot pat vo ponedelnik vecer im pisav, vo sreda mi stigna.
Другарки нарачувала ли некоја од shein ? Прават ли достава до мк? Колку што сфатив од нивната страна не, но сепак да ве прашам и вас ?
Дали некој има искуство со нарачување од страната на Академска книга? За колку дена стигнуваат нарачките?
Дали може некој што има нарачувано од pretty little thing или општо, да ми каже како оди работата со поштарина/царина. Колку од прилика се плаќа?
И мене постојано ми излегуваат на инста, цениве нешто многу ефтини. Ако дознаеш нешто те молам кажи ми
Јас лани имам нарачано едната пратка ми беше доста лесна па беше донесена до адреса од македонска пошта (сеуште имаше), а за втората пратка ми стигна картонче дека треба да ја подигнам од просториите кај железничка. Цената на доставата беше 7 фунти мислам дека, а царина јас немав зошто вкупната цена на пратка беше околу 40 фунти.
А не плаќаше ддв, зошто на сајтот на царина пишува дека за пратки над 22 евра се плаќа ддв и тоа 18% од цената?