Дали нарачал некој од странава? Читам различни искуства, некои се задоволни, а некои се жалат дека им испратиле погрешен број или други патики што воопшто не ги нарачале. Поради тоа сум збунета.
My moda и papicocosk имате нарачувано Oysho хеланки и мајчки ? Копија некоја се или скинати етикети ? Не е ни битно, материјалот ме интересира каков е
Пишав и во АСОС темата, но ајде и овде, дали некој знае како е доставата од асос во бугаарија? Дали и таму има трошоци за дхл и царина?
Имам неколку пати купено онлајн и сум била задоволна од купувањето онлајн, се надевам дека беа безбедни страниците од кои нарачав.
Дали и колку би ми наплатиле за царина на порачка од 150 евра? Порачав алишта од Pretty little thing, ми стигна писмо за да пратам фактура и такви работи, па да прашам дали би ми зеле пари при подигање на порачката за царина?
Над 90 евра се царини, под тоа, а над 40 евра се плаќа само ддв 5 или 18%, зависи Тебе со 150 евра сигурно ќе ти царинат и тоа би било околу 4000/5000 ден
Ама јас не сум од Скопје, нели треба да ми ја испратат пратката до дома па тогаш да платам за царина?
Еднаш сум имала поскапа пратка и тоа пред десетина години. Тогаш ме контактираа за да ми кажат дека треба да си ангажирам логистичка компанија (која треба да се плати) за да ми ја царинат пратката и истата ти ја подигнува и врачува. Може има промени, сепак одамна беше тоа
Нема врска од кај си. Пошта или дхл ти носи до врата, ама царинската постапка е иста и за скопје и за било кој друг град/ село. На страната на царина се е многу убаво објаснето и пишува зс се
elegantt_officiall ги знае некој? преубави фустанчиња ама незнам колку се исти како сликата и дали вредат? искуство?
Лош, пред некое време порачав тренерки и се катастрофа, одма ја избришав страната. Од бутик лети има некој нарачувано онлајн? Дали враќаат и дали одговара на бројот? Костумчиња им меркам едни па да знам кој број да го порачам.
Јас од papicocosk имам нарачувано фустан и суќна супер и материјал и многу убаво спакувано. Мене ми се супер.