Mohito се скроз ок со квалитет, ама со онлајн шопингов се нула. Нарачав нешто, една недела чекав да ја процесираат нарачката, и ја откажав. Ме изигнорираа од контакт центарот кога ги прашав зошто уште не е спремена и пратена нарачката. За онлајн уште не се спремни, јас нема да нарачувам веќе.
Да те прашам и тебе, колку време чекаше за нарачката од reserved? Сакам да порачам за новогодишна фотосесија за малиот па да не помине нова година дур стигнат.
А со бројки како се reserved...меркам еден фустан ама не знам дали М или Л број да порачам, а не знам да се измерам според табелата.
Јас денес направив нарачка од Shein. Ја нарачав на адреса на карго во Бугарија. Ќе видам што ќе се случи и ќе ви направам update. Ако е успешно, ќе нарачуваме во Shein и ќе органзирам кафе паузи и тури до Петрич за феминки до каргото P.s. Минатиот месец нарачав онлајн од Нов Зеланд со адреса delivery viа DHL во NL. За пратка од 192 евра, 25 евра интернационален шипинг и неворојатни 80 евра за трошоци. Спојлер: Детален приказ Import Duties (DT) -20.92 Duty Tax Receiver (AV) -17.55 Import Taxes (TX) -EUR 41.00
Дали некој нарачал Barner наочари од нивната официјална страна? Јас направив нарачка, пишуваше и free shipping ( а имаше и опција за DHL). Цените беа во денари...и мислам дека избрзав..Да не ги царинат и сл. Сеа гледам друга страна има тука во мк за нарачување (покрај тоа шо го има во анхоч нептун итн.)
Би требало да ти ги пратат по обична пошта, не по ДХЛ и не би требало да те царинат, бидејќи се царинат пратки над 90€.
Фала ти, се мислев на чат да ја откажам нарачката. Нешто ми излезе дека до 45е не се царинат, а може и грешка сум.. Во секој случај ако излезе нешто дополнително, најверојатно ќе можам да ја одбијам пратката, и да им пишам за поврат на средства. Најдов некои купони за дополнителен попуст на веќе постоечкиот за Black Week, и се залетав