1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    106.006

Хахах да Диор мислев :$ :D
    Тоа ми беше чудно како некои работи да се толку евтини а се фирма , но штом е така нешто што не сум сигурна подобро и да не го порачувам :D Не сум порачувала никогаш до сега преку нет па затоа и незнам некои работи :)

2. BeLoved

BeLoved Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки, сакам да порачам од Victoria's Secret ама незнам како оди точно процедурата... Дали има некој што има порачано нешто и дали стигнуваат работите? А, и на 80$ колку ке ми земат за испораката?

3. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    За колку дена отприлика стигнува нарачка од Ибеј, петнаесетина работни дена како од Асос или?

Нарачката е од 1ви март и веднаш ми пишаа дека е испорачана, ако е 15 дена сега оваа недела би требало да ми стигне...

4. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    Мислам дека е 40% царина.

5. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Има некој порачувано преку Амазон (поточно германскиот amazon.de)? Како да видам дали некој производ го испорачуваат кај нас?

6. audrey90

audrey90 Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Јас сега само ќе ви се пофалам, си нарачав патики кондурчиња од персин од куманово ми стигнаа и ги обожавам, нема да згрешите ако нарачате и вие :)

7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Конечно јас вчера ги порачав штиклите кои ги сакав одамна :D сега уште да стигнат супер ќе биде ми рекоа од 15 до 30 дена стасува нарачката па ќе видиме. Дај Боже да стасаат само :wasntme:
    Преку странава ги порачав https://www.facebook.com/internet.poracki
    Еве ги штиклите што ги порачав :inlove:

8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Не сум во тек со износот на царина кој се плаќа за увезени раб. од странство. Не ми се бараше многу, па ги замолувам поупатените да кажат колку се плаќа царина за обувки, облека и компјутерски делови. Благодарам.

9. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
  10. iwanna

iwanna Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Имам многу пати порачувано од тука...http://www.facebook.com/E.Plakanje?fref=ts ....Всушност како и останатите,ова ви се само посредници,преку нивната Пејпал картичка.Во зависност од цената,си наплаќаат провизија,што во споредба со цените кај нас не е ништо, а работите од Ebay сите ми стигнаа во рок од 15-20 дена и баш онакви како и што се надевав :D Само еден совет... кинеските бројчиња S,M,L,XL ...не се ни во споредба како нашите,туку за кинески пазар,така да ви препорачвам бројче поголемо :)

11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    SweetChild ти пишав лп :)

Едит: Да ја прашам iwanna дали имаш ти орачано од странава, дали стигнуваат на време?

12. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Гледам на iOffer има македонски цени на артиклите, не треба Pay Pal за да се порача? Има некој порачувано, стасуваат нарачките?

13. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Девојки има ли некоја од вас искуство преку ЕуроБеј ѕоа е исто страница но македонска и како што разбрав преку неа можело да се нарачува од светски познатите онлајн страници: Asos ,E-bay , Amazon i dr. Aко има некоја од вас искуство нека сподели :)

14. iwanna

iwanna Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0

Отприлика за 15-20 дена,зависит од која земја е продавачот. Ама најчесто се од Кина и се free shipping така да цените се ниски,ама пак ќе речам,внимавајте на бројчињата,три пати мери еднаш сечи :)

И еден мој совет, не би ви препорачала да порачувате скапи работи,за дечко ми порачав кожна јакна,препрепреуба беше на сликата,ама ко стигна мирисаше грозно,на гумааа...и материјал никаков.
    Јас најчесто порачвев накит,шминки и некои летни фустанчиња,лелеави материјали,зошто никогаш немојш да си сигурен, а за џабе парите :)

15. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.463
    И мене ме интересира дали некој има искуство со оваа страна,бидејки гледам ефтинко е а и голем + ми се македонскиве цени.

16. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    А да ве прашам...Како уплаќате пари....може преку уплатница или мора преку картица??? И дали во долари или во денари??? И уште нешто :lol: .....1$= 45ден. ??? :D

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Зависи од кој сајт сакаш да порачаш, некаде може со картички (дозволени за плаќање на интернет), а некаде треба посебен акаунт (пр. пејпал). Со уплатница на странски сајтови не може да се плаќа. Валутите зависат од сајтот (најчесто се долари и евра) или некаде има избор на повеќе валути, но на картичка се претвараат во денари според моменталниот курс. 1$ e oтприлика 45 ден., a бидејќи курсот варира, точно можеш да видиш на курсна листа.

18. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Сакам од aliexpres.com пошто видов некои убави работи... ама незнам како да порачам не сум порачувала до сега :x

19. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Зависи од девизниот курс и неговата листа. Линкови за да можеш полесно да се снајдеш:

Конвертор
    http://mk.coinmill.com/MKD_USD.html#USD=1

Курсна листа на Стопанска Банка
    http://www.stb.com.mk/kursna-lista.nspx

20. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633