Дали ти стигна мејл дека е испратена нарачката од 01.01? Јас на 08.01 нарачав, ми стигна мејл претходната недела дека е испратена и да ја очекувам од 23-30 јануари тие денови. Па се надевам ќе ја добијам
Да, на 13.01 стигна дека е испратена. Првичниот рок беше 13.01 - 20.01, па си го сменија од 22.01 - 29.01. Битно они точни да испаднат А завчера што нарачав, пратено ми е денес и пак си ги продолжиле малку рокот
Да, што те интересира? Процедурата е: треба да им се јавиш, да кажеш кој производ сакаш да го вратиш, а кој да го земеш за замена. Ќе пратат курир да подигне од кај тебе, па кога ќе стигне кај нив, ќе ти го пратат заменскиот. Доста споро оди процедурата за замена, единствено можеш да ја убрзаш ако сама го однесеш до ЕЛС, наместо да чекаш курир да го подигне.
Да, се слушнав по телефон, истово ми го објаснија. Претпоставувам дека иде поспоро целава процедура, па сакав да се консултирам што е попаметно, дали да го чекам курирот да дојде да го земе производов или да идам сама да го однесам во карго? Фала ти за одговорот.
А за нарачкиве од Reserved што не ви стигнуваат и што одлучувате да не ги примите како правите поврат на парите? Зошто јас не видов опција за плаќање на рака, туку онлине си платив. И дали некој нарачувал до продавница да му стигне, дали известуваат кога е стигната?
За до продавница само онлајн плаќање е возможно. За достава до дома, може да платиш на рака. Ако е онлајн платена, треба да ја примиш па да вратиш во продавница. Сигурно има некаква опција ако не ја примиш да си ги побараш парите назад, ама не знам тоа како оди. Резервед не, ама Мохито имам нарачано до продавница, ми стигна смс и меил дека можам да одам да ја подигнам.
Како одат попустите во Резервед? Дали следува уште намалување на цените или ова е крајното? И до кога траат? Немам купувано никогаш од таму, а ме прашуваат, па не знам Однапред благодарам на одговорите
Дали некој порачувал пратки од земји што не испраќаат до Мк со помош на forwarding shipping фирма? Треба да ја оставиш адресата на фирмата и потоа тие ќе ја пренасочат кај тебе, има многу на нет не знам која е сигурна и дали е воопшто безбедно
Зошто на страната на Reserved ниту еден производ од било која величина не дава достапност во продавница во Скопје? Сакате да кажете дека сосема друга роба ја имаат физички во продавница?
Не е сосема друга роба, ама немаат се во продавница од тоа што е онлајн. И јас за 90% од тоа што ќе проверам ми вика дека нема. А еве сега баш проверив за една детска блуза што ја видов во Ист Гејт минатава недела и дава дека ја има во сите три продавници. Којзнае дали секогаш дава точна информација. Спојлер
dali ako naracam preku oficijalnata strana na hugo boss osven shipping 899 denari treba da plataam dodatno ddv?Ve molam za odgovor
Еден апдејт. Си ги нарачав и сум презадоволна, дури не се ни гужва материјалот. Исто и од комуникацијата со производителот презадоволна. Само напред за нив.
Девојки, некоја скоро да нарачувал од iherb? Преку Федекс или ДХЛ нарачувате? Дали пратките се подложни на царина?
Негативна оцена за rm clothing на Инста. Ги нарачав овие тренерки (1200 денари мислам беа) - јас покатастрофално нешто не сум купила…. Материјалот ужасен - тешка пластика, кратки ногавици и ракави на блузата, долниот дел на меѓуножјето како памперс напред да имаш, задникот исто така за никаде, еден ластик на тренерките и тој за никаде. Буквално ги исправ, ги облеков за да ги пробам и ги фрлив во канта. Гледам дека имаат и задоволни клиенти, но после ова искуство ништо не нарачувам од нив…
Вие што имате нарачувано од yesstyle дали пратките стигаат по обична пошта? И дали сте платиле нешто плус т.е ддв па после од yesstyle ви ги вратиле парите како кредт за следна нарачка?