Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.358
    Допаѓања:
    11.313
    Им функционира ли четот на Резервд? Т.е имаат агенти или само е виртуелниот асистент? Или како човек да ги контактира?

Датум за превземање на пратка за враќање беше 17-ти февруари, никој се нема јавено.

Виртуелниот асистент одговори дека ќе ме поврзе со нивен консултант и ништо :bug:

2. Vera M

Vera M Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    10
    Cekam pratka od stranstvo 2641 denar, 76 dena. Barav kontakti za kako da ja opravam, na trakingot mi dade deka e na Carina i falelo faktura ( da se vidi iznosot ) ne znam na kolku sluzbeni broevi se javiv, i kolku oficijalni sluzbeni mailovi prativ, na krajot se svede pratkata da mi zavisi od eden vraboten tamu sto najverojatno ne ni odi na rabota pa i fati da mu se pusta. Sto drzava ke bevme bre. I nema na koj da se obratis bre.
    Kako sto procitav ima nekoi izmeni na zakon so carinarenje i haos e, pratki natrupani. Temu se edni od retkite sto nema takov problem, kako samata drzava da ne nasocuva da si poracuvame od tamu.

3. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.843
    Допаѓања:
    2.164
    сите чекаме јас имам 3 заглавени вкупна сума 500 евра не спијам со ноќи веќе од страв :worried: слушам од декември никој нема добиено ништо шо чека од странство, Тему и Алиекспрес не спаѓат бидејќи нив ги пуштале преку друг приватен канал..
    не знам што ќе биде со овој нов закон, претходно само 2-3 дена ги држеа на царина додека доставиш фактура и ги пуштаа одма сега лошо, за се ќе се чека вака изгледа оти нема доволно вработени да се справат со толкава кочичина на пратки.. јас се плашам дека отсега нема воопшто да ги добиваме шо држава ќе беше ова :headbang:

На Polyincognito и Vera M им се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.092
    Допаѓања:
    115.376
    Пиши им маил.
    Релативно брзо ми одговараат.

Да не те разочарувам, ама јас "чекам" пратка од 04.01 :D
    После Блек фрајдејот мене пратка не ми стигнала, 3 имам нарачано, 2 ми пишаа дека се изгубени, 3тава еве стига уште.

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.250
    Допаѓања:
    11.617
    И јас се наоѓам во иста ситуација. Им пратив два пати меил со податоци за пратката, ама ништо. На една членка од тука и ја пратија после маилот.

На Vera M му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.358
    Допаѓања:
    11.313
    @emkaemka По некое чудо, само што пишав овде, се јави човекот, дојде и ја зеде :D

Иако никој не одговори од Резервд :bug:

А инаку нарачката беше направена на 4-ти февруари и немаше застој за тоа, за пристигнувањето.

Кај нас пак Зара е чекањето моментално, мислам дека повеќе од 20 дена поминаа, човек ќе заборави што нарачал :drunk::D

Во секој случај ти благодарам на одговорот и се надевам набрзо ќе стигне твојата (fingers):hug:

На Alex.T и emkaemka им се допаѓа ова.
  7. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.843
    Допаѓања:
    2.164
    исто и јас пратив документи од invoice и трансакциони извештаи има веќе 1 недела и поќе, абер нема ништо не се промени ми немаат воопшто вратено..
    претходно пред неколку месеци кога имав исто пратка на царина откако им испратив документи утредента ми се јавија од пошта ми ја донесоа дома

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.417
    Допаѓања:
    1.536
    Месец и пол чекав да ја земат. Ама од ко ја зедоа се после побрзо течеше.

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    15.008
    Колку време се чека од Мохито? Ми пишува 18 работни дена, вистина е?

10. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.843
    Допаѓања:
    2.164
    Нема никој никогаш да ти се јави :D Треба да ги контактираш на Whatsapp, дај му prompt дека сакаш да разговараш со асистент да го избегниш чат бот, само ќе ти речат испрати ја преку било кое карго и кога ќе стигне ќе ти ги вратат парите на сметката што ти е ставена во барањето за враќање, не треба ништо друго.

11. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.358
    Допаѓања:
    11.313
    @MayDiamonds Даа, видов дека четот на сајтот им е само за украс :D

Инаку пишав погоре, за чудо дојде вчера курирот и ја зеде, барем е одгрижено физички :pizza:

Ии ти благодарам на одговорот, барем за во иднина да знам :D:f:

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.843
    Допаѓања:
    2.164
    Изгледа имат направено промени во процесот, супер штом така. Јас последно имав порачано крајот на летото, чекав месец никој не ме исконтактира и им пишав, тој што ми одговараше на пораките не ни ми се извини за чекањето нити ми објасни зошто и како само ми рече испрати преку било кое карго и толку, можеби ги мрзеше да се замараат ако беа по одмори :D(facepalm)

13. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.573
    Допаѓања:
    76.665
    Еднаш кога нарачав со опцијата да подигнам од продавница чекав еден месец. Нарачав на 28.11.25, а ја подигнав на 25.12.25. Кога сум нарачувала со достава до дома, побрзо ми стигнувале.

Инаку за нарачката од Резервед што ми беше со рок до 10.02, денес ми се јавија :D
    Јас веќе бев и од продавница си земав тоа што ми требаше.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.358
    Допаѓања:
    11.313
    @MayDiamonds Леле, е баш мрзи :bug:

Арно воопшто и некој одговорил :drunk: И мислам 365 се такви, не само кога е период на одмори :tmi:

Јас вчера само на ботот реков да ме поврзе со нивен агент, одговори веднаш дека ќе го направи тоа и тоа веднаш беше мое напразно чекање 30 минути :D

И по некое чудо, иако не добив одговор, дојде курирот баш откако пишав овде, може на Фемина седел :D

15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.092
    Допаѓања:
    115.376
    Па еве јас и од Мохито "чекам" од 04.01 :D

Прв пат нарачав, секако и нема наскоро пак, моите производи само онлајн ги имаше :smirk:

16. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.573
    Допаѓања:
    76.665
    Сега направив нарачка Мохито (со достава), рокот е до 20ти март :D
    Не се точни.

17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    15.008
    Јас во неделата нарачав, ми пишува 18 работни дена. Пешки да доаѓаат побрзо ќе стигнат.

На emkaemka и Anika55 им се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.092
    Допаѓања:
    115.376
    Епа толку е од Полска до МК :D

Имаат некој проблем со царина, сигурно, тоа пар пати го имаат кажано куририте што ми носеле Ресрвд, а исти се тие.
    Нешто со документација никако да се средат за побрзо, а немаат магацини тука, немаат залиха, не повлекуваат од продавница и тоа трае..
    Дефинитиво не си на чисто кога порачуваш, дали и кога ќе стигне.

19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    31.420
    Женски, јас пак си нарачав нешто онлајн од Шеин, но направив грешка и таму се напишала мојата стара адреса.
    Шо да праам сега? Како да ја сменам адресата?