Здраво дали некоја има скоро искуство со порачки/достава од ohpolly? Гледам дека при нарачка единствена опција е федекс, па не знам искрено дали се исплати да се порачува… ве молам споделете ако имате порачувано периодов. Фалаа
Веројатно дека многу им ги враќавме поради доцнење. Ок "не е до нив", до царина е, ама како потрошувачи ама ич не не интересира. Па нарачка од 4ти јануари ми се јавија за достава на 18ти март, виде курирот на налепницата, на 14ти е влезена кај нив во база, тогаш е мината и фискална. Пред на два пати се загубена, истите артикли секојпат беа, ама стварно во март веќе не ми требаа Ич немора да имаат онлајн на ваков начин, уште па и однапред да платам, нема грешка!
Луѓе, сите пратки буквално од странство подлежат на 18% ддв? Ау... Јас чекам една пратка од странство и сега, откако прочитав негде за ова... Треба да дадам 600 денари плус :С
не баш се, еве пример имав порачано облека преку etsy ми стигна за 1 месец без да платам ддв нити било што дополнително; денес ми стигна парфем од Франција на царина заглавен 3 месеци, платив 620 ден. царина + ддв.. ама познавам луѓе што платиле и за мали пратки од тему/алиекспрес.. Инаку имав и од тему порачано прошлиот месец 2 прилично големи пратки па не платив ништо изгледа руски рулет си играт таму како ќе им се погоди
Вие што нарачувате онлајн со достава во продавница, за колку време ви стига? Ме интересира дали е побрзо од доставата до дома. И дали може да пратиш друг да ти ја подигне нарачката или мора лично да си ја подигнеш?
Имам направено нарачка од Мохито пред месец дена, на она бројчено за следење ми вели дека ме барале претходната недела и дека не сум се јавила, што врска нема. Ѕвонам во каргото никој не се јавува. Искуство имате, кај да ѕвонам? Што стана ова со каргава, чуму лажење?
https://tofiemk.myshopify.com/ Дали имате нарачувано од странава? Имаат убави модели на фустани, ама и цените не им се баш евтинки и не ми се купува на непроверено. Ако има некој купувано, дали стасуваат како на слика и дали се океј квалитет? Се декларираат како made in Macedonia.
Дали некој нарачувал од Yesstyle последниот период со застојот во македонски пошти? Знам дека порано стигаа за 1 месец но ме интересира дали и нив ги држат на царина, планирам да порачувам козметика, да знам ако ги држат со месеци на царина и нив да не порачувам воопшто
Чекајте малку... Погоре прочитав нешто плаќање за царина. Колку подолго стои таму - толку повише се плаќа? Па тоа ми нема логика... Мене ми стои еден месец. Не сум јас виновен за тоа што они не се агилни. И, уште пострашно - нема како да прашам: ниту еден телефонски број не постои или е исклучен...
не, нема такво нешто. мислам дека се плаќа лежарина во пошта ако не си ја подигаш пратката или сл. царината се плажа за увозот на производот од странска земја, зависи од цената на производот и тежината
Ми стигнува за 2,3 дена. Некои знаат од карго да ми се јават, иако пишува до дома, ме прашуваат дали ќе ја подигнам и ако кажам не, си пишува до дома, епа ај утре тогаш ќе ја донесеме денес имаме многу работа. И тоа секогаш од исто карго Ин пошта. А пак се наплаќа како до дома достава. Може било кој да ти ја подигне нарачката.
јас нон стоп го користам, не знам дали си запозната ама ананас не е продавница туку работи како трговец кој соработува со продавници во склоп како посредник.. ми се случило многу пати сум фатила попуст на бела техника и апарати кои сум ги земала поефтино преку ананас отколку преку директниот продавач на нивната страна.. зависи ама доста брзо ми стигале производите, некои дури за 2-3 дена само да знаеш порачката ако ти е од повеќе продавници нема да ти ги достават сите заедно