Здраво дали некоја има скоро искуство со порачки/достава од ohpolly? Гледам дека при нарачка единствена опција е федекс, па не знам искрено дали се исплати да се порачува… ве молам споделете ако имате порачувано периодов. Фалаа
Веројатно дека многу им ги враќавме поради доцнење. Ок "не е до нив", до царина е, ама како потрошувачи ама ич не не интересира. Па нарачка од 4ти јануари ми се јавија за достава на 18ти март, виде курирот на налепницата, на 14ти е влезена кај нив во база, тогаш е мината и фискална. Пред на два пати се загубена, истите артикли секојпат беа, ама стварно во март веќе не ми требаа Ич немора да имаат онлајн на ваков начин, уште па и однапред да платам, нема грешка!
Луѓе, сите пратки буквално од странство подлежат на 18% ддв? Ау... Јас чекам една пратка од странство и сега, откако прочитав негде за ова... Треба да дадам 600 денари плус :С
не баш се, еве пример имав порачано облека преку etsy ми стигна за 1 месец без да платам ддв нити било што дополнително; денес ми стигна парфем од Франција на царина заглавен 3 месеци, платив 620 ден. царина + ддв.. ама познавам луѓе што платиле и за мали пратки од тему/алиекспрес.. Инаку имав и од тему порачано прошлиот месец 2 прилично големи пратки па не платив ништо изгледа руски рулет си играт таму како ќе им се погоди
Вие што нарачувате онлајн со достава во продавница, за колку време ви стига? Ме интересира дали е побрзо од доставата до дома. И дали може да пратиш друг да ти ја подигне нарачката или мора лично да си ја подигнеш?
Имам направено нарачка од Мохито пред месец дена, на она бројчено за следење ми вели дека ме барале претходната недела и дека не сум се јавила, што врска нема. Ѕвонам во каргото никој не се јавува. Искуство имате, кај да ѕвонам? Што стана ова со каргава, чуму лажење?