Здраво дали некоја има скоро искуство со порачки/достава од ohpolly? Гледам дека при нарачка единствена опција е федекс, па не знам искрено дали се исплати да се порачува… ве молам споделете ако имате порачувано периодов. Фалаа
Веројатно дека многу им ги враќавме поради доцнење. Ок "не е до нив", до царина е, ама како потрошувачи ама ич не не интересира. Па нарачка од 4ти јануари ми се јавија за достава на 18ти март, виде курирот на налепницата, на 14ти е влезена кај нив во база, тогаш е мината и фискална. Пред на два пати се загубена, истите артикли секојпат беа, ама стварно во март веќе не ми требаа Ич немора да имаат онлајн на ваков начин, уште па и однапред да платам, нема грешка!
Луѓе, сите пратки буквално од странство подлежат на 18% ддв? Ау... Јас чекам една пратка од странство и сега, откако прочитав негде за ова... Треба да дадам 600 денари плус :С
не баш се, еве пример имав порачано облека преку etsy ми стигна за 1 месец без да платам ддв нити било што дополнително; денес ми стигна парфем од Франција на царина заглавен 3 месеци, платив 620 ден. царина + ддв.. ама познавам луѓе што платиле и за мали пратки од тему/алиекспрес.. Инаку имав и од тему порачано прошлиот месец 2 прилично големи пратки па не платив ништо изгледа руски рулет си играт таму како ќе им се погоди