Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

благодарам многу ако сакаш дај ми линк од таа страна од грција кај шо порачуваш[/quote]

колку што јас разбрав нана19 гледала да купи телефон од и-беј, а не телефон за да врти кај нив :rofl: па прашува како да го нарача.
    инаку коритсаки порачува од и-беј, но од грчка бидејки живее таму, а не од грчки сајт.

од македонија неможе да се нарачува од и-беј[/quote]

лелелеле хахахаха :D јас се извинувам но погрешно сум го разбрала прашањето :$ од ибеј порачувам но овде во гр слободно може да се порачува , но за во Македонија незнам како би одело тоа затоа реков најубаво и најсигурно во банка прашај си :)[/quote]

БЛАГОДАРАМ НА СИТЕ БИТНО СЕ РАЗБРАВМЕЕ ХАХАХА

2. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојки, дали некоја има купувано од mangooutlet.com ? Аутлетот е во Грција, ама не знам дали има достава до Македонија.

3. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Е ми дојде и мене радот да ви се закачам овде :lol: . Денеска бев во Стопанска банка за да си извадам интернет картичка и многу долга процедура било тоа бре , потписи , потписи.....Ама оставете тоа сега. Ми дадоа едно пластифицицарно, односно си отворив трансакциска сметка (на името на татко ми оти нели де немам уште 18 |( ) И по пат накај дома еден пријател на татко ми ми се јави и ми вели никако да не си нарачувала од тие кинезите и било која друга страна што не е преку пеј пал плаќањето и јас целата ваква :o Си велам аман бре нели беше сигурно? Па демек тие некој си хакери нарачувале за нив и потоа мене ми стигнувало некоја огромна сум на пари да плаќам со години....бла бла бла. Како и да е се надевам не сум до толку баксуз :lol: .
    Е сега сакам да ве прашам тие што имате искуство со ваква картичка Виза Интернетот за колку време ќе ми биде готова и како можам да ставам пари на неа и потоа за колку време ќе можам да нарачувам? . Прашања прашања.... :tmi:

4. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Па во тие документите што ги потпишуваше татко ти, имаше поле за телефонски број и фиксен, па ако сте оставиле, ќе ви јават и ке ви кажат да дојдете и да си ја земете картичката. Ако не се јават, обично е тоа за недела дена можеш да поминеш и да прашаш. Нели сега имаш две картички една за интернет и една за трансакциска сметка. Кога ќе сакаш да ставиш пари одиш во стопанска и им велиш сакам да ставам толку и толку на картичката за интернет и му ја даваш таа што е за интернет, за да може нели да го види кодот и да ги стави парите. Му даваш на човекот од таму толку пари и тој ти ги внесува во картицата.
    Исто ти даваат и едно ЦД треба да го инсталираш дома, ама тоа ке ти објаснат таму.
    Можеш да нарачуваш откога ќе го инсталираш цд-то (иако не сум сигурна дека е неопходно) и откако ќе имаш доволно пари во картичката за тоа што го купуваш. :)

5. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Конечно ми стигна порачлата што ја направив скоро пред 2 месеци.Ама имаше преблеми некој затоа чекав.Нарачав преку е-bay маска за тел, панталони палазо и фустанче

На слика искрено изгледаат 10 пати подобро него во живо

Прикачени фајлови:

• poa055088_1.jpg
      poa055088_1.jpg
      Големина на фајлот:
      13,6 KB
      Прегледи:
      204
    • Untitled (1).jpg
      Untitled (1).jpg
      Големина на фајлот:
      22 KB
      Прегледи:
      204
    • Untitled.jpg
      Untitled.jpg
      Големина на фајлот:
      139,7 KB
      Прегледи:
      204
  6. IvonaIv222

IvonaIv222 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Интернет нарачки, дали имате нарачувано од...?

Здраво девојки, се регистрирав само да прашам дали вие имате искуство со https://www.facebook.com/PayPal4Macedonia односно страната Купување преку интернет. Сакам да направам нарачка, но не сум сигурна дали е legit целата работа, разговарав со човекот што ја води страната, му пратив линк од производот што сакам да го нарачам, ми ја кажа цената (околу 50е) и сега треба да уплатам пари на негова сметка па да го нарача производот. Проблемот е што јас немам искуство со вакви работи, односно прв пат земав залет да порачам нешто преку интернет. Ме интересира што мислите вие, дали е веродојстојно?

7. 17kristina

17kristina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3

Јас немам искуство од оваа страна но имам од други до сега не сум никогаш измамена ,но ако мислиш така нарачај некој производ со мала сума барем ќе знаеш за понатака , не ми се верува дека е лажно сепак има 3000 и нешто допаѓања позз :D

8. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Женски, http://www.sammydress.com/ проверена. Ми стигнаа работите што ги имав нарачано, се е ок исти се како што ги гледате и на сликите. Само пазете за бројчињата на фустаните дека ги носат кинески модели, тие се поситни и јас така се зафркнав едниот фустан мал ми е. Пак ке порачам со сигурност од странава. Инаку ми стигнаа за точно 1 месец (31 ден). Поздравче :)

9. Mima95

Mima95 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5

Овде сум нова се зачленив бидејки ме интерсираше страната па да те прашам дали плакаше поштарина, да ми објасниш бидејки не можам да се снајдам.. :o
    И јас имам порачано од алиекспрес од 16 јули ми е направена порачката а од 08.08 ми е во Прага се изначекав, уште ке чекам само да ми стигне :P

10. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60

Да, плаќав поштарина: 2 фустанчиња 600 денари + поштарината 600 денари, значи вкупно 1200 некаде ме фати. Откако ќе порачаш ти пишува колку се плаќа поштарина.

11. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Џенцки дај кажете некоја facebook страна која е сигурна за нарачки,односно што ги носат пратките до дома и тогаш веднаш плаќате,ако воопшто постои ;)

12. Play

Play Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    69

Знам луѓе кои што имаат и нарачуваат се' од облека,накит до парфеми и разни предмети за декорација во домот. И тие се задоволни,но :!: има разлика помеѓу тоа дали ќе порачаш сам директно од страната (ebay еве пример) или преку некој друг.

Затоа што многу често повеќе ти се исплаќа сам да си го порачаш директно од страната бидејќи ако купуваш еве пример ѓердан што цена оригинална му е 20 евра, преку некој друг може да ти го кажат 45, за и тие да заработаат. Некогаш си кажуваат отворено значи малку е поскапо за да имаат и тие заработка,но бар знаеш дека нарачката ти е сигурна, така да изборот е твој колку доверба имаш зависи од страната.

Бидејќи знам случаи кога така преку вакви слични страни рекламираат саатче прекрасно значи,но тие го рекламираат 60 евра,а оригиналната цена му е 25, значи со тие пари 3 саатови такви би купила, затоа внимавај и распрашај се кај луѓе конкретно за таа страна еве пример некои што имаат лајкнато или ако се има погодено некој што го имаш веќе за пријател. :) Ако мене ме прашуваш порачај си сама најди го тоа парче кое го сакаш,но ако не сакаш да имаш проблеми со давање број на картичка, наплаќање повеќе од што треба или слични работи и оваа идеја со страната е корисна.

13. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    https://www.facebook.com/nakit.mk1 има некој порачувано од странава?? сакам прстен и алка да ни порачан ама незнам дали е сигуно.. :^)

14. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    Овие работи ти се сите од али ама ако сакаш да си ги платиш дупла поскапо порачај си од таму

15. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    баш пред малце ја отворив страната али експрес и ги најдов прстенот и беше само 13 денари :^) па ќе видам можда ќе си нарачувам од таму од сега,досега немав влезено..многу убави работи има :inlove:

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    5.887
    величината ЕС(S) по наши отприлика за колкави гради е и ширина на/околу грб?
    сакам да порачам онлине... од викторија сикрет

за гаќички величина S(ес) како можам да знам за колкав обем отприлика станува збор(како панталоните или)

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.580
    Допаѓања:
    106.364

Нема ли на сајтот некакви мерки да се измериш па според нив да порачаш ? Од сајтот на Викторија Сикрет ќе нарачуваш? Може ли да ми пратиш линк во врска со поштарината, на сајтот некако неможам да се снајдам

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    5.887
    кај нив е во инчи ..кај нас колку ке е...во см.

19. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    A со виза картичка плаќаше?

20. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    А јас сакам да парам дали некоја знае некој сајт каде што се порачуваат патики, ама ти да порачаш каков изглед сакаш.. Постои ли воопшто таков сајт некаде ? :wasntme: