Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Има некој правено нарачка поголема од 45 евра? Ме интересира како иде постапката за плаќање царина и ДДВ, се плаќа при подигање на нарачката?
    И дали на пример ако денес направам нарачка помала од 45 евра и утре пак направам нарачка, дали таа сума ќе се рачуна заедно со претходната нарачка и со тоа би се плаќало царина? (ако ме сфативте :lol: )

2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    значи вака мене стварно не ми се јасни онлајн страниве нарачував пред 1 недела чизми и хеланки,ок ги добив преку модерна девојка на фб и сум презадоволна девојкава ми зеде број кога стигнаа ми се јави и си ги земав и си платив фино лепо,сега сакав капут преку една друга страна на фб купи од ebay се вика,они ми даваат некоја милена да сум уплатела на нејзина ж-ска така им била постапката викам на сите различна ви е постапката како да уплатам на име и презиме 4000 ден,ако не бидне ништо не ги разбирам овие страниве за шопинг сите различно кажуваат...

3. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Ако денес направиш нарачка помала од 45 евра таа нарачка не се рачуна со нарачката која сакаш да ја направиш следна.Нивниот износ се рачуна одделно.

На passion.for.fashion му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

Како прво и основно забранета ти е рекламација, ко второ таа модерна девојка ги трупа цените до немајкајде.. Пратките од ибеј не ти стигнуваат за една недела, туку ги имала готови или ги земала од друго место и тврди дека се од ибеј.. инаку секоја друга ФИРМА која работи легално и нарачува преку ибеј ги префрлаш парите на нивна жиро сметка, со која една останува за тебе како доказ дека си уплатила во банка ( за твојата грижа во врска со тоа што ке бидне ако не бидне ништо)

Посигурно е од купувај од ибеј бидејки си бираш линк, сакам ова да ми биде нарачано, они ти викаат волку кошта. сакаш нејкеш? твој избор :)

5. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
    Неколку нарачки ми се во Скопје веќе една недела ,но мене дома не ми стига никакво картонче
    Досега кога нарачував откако ќе влезеа во Скопје за два дена ми стигаше картонче во сандуче не знам што се случува ,му се има ли на некој нешто вакво случено?

6. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Мене првата нарачка ми ја донесоа на врата, а последните 2 нарачки ми стигнаа картончиња. Кога отидов во пошта (Чаир), имаше неверојатна гужва од пратки!
    Многу пратки, не можеа да се снајдат. И баш ја прашав таа што работи дали поштар ги носи дома (зашто мене не ми заѕвоне поштар на врата), или носат само картонче, она ми рече дека можно е само да носат известување, зашто имаат еден куп пратки. :!:

Затоа, отиди во поштата каде што ти стигаат, и ако имаш некој познат (или пак замоли ги, нема врска) да проверат дали стигнала. Исто така, на страната на македонски пошти има телефонски број за поплаки за пратки, можеш таму да се јавиш ако ништо не направиш. ;)
    Искрено ќе ти кажам, некои поштари и не се замараат нешто многу. :|

Мене од Асос еднаш ми пишуваше дека порачката е во Скопје, а од неа ни во пошта ни нигде ни трага ни глас.

7. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539

Денес ми стигна картонче со име на некој Дарко во моето сандуче со мојата адреса и отидов во пошта среќа се погоди еден фин чичко кој не ги вратил нарачките назад а мене ми беше страв дека ќе ги вратат бидејќи веќе една недела беа тука според тракингот
    Крив бил поштарот кој не си ја вршел работата како што треба тоа ми го кажаа таму :D и ми дадоа бројче ако се случи пак вакво нешто каде што можам да се јавам да прашам да не ми стигнале
    нарачките
    Сега ќе можам мирно да спијам :) :lol:

На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.583
    Допаѓања:
    106.367
    Мене денес ми стигна фустанчево

http://www.ebay.com/itm/400426808224?va ... 1439.l2649

Среќна сум што си го погодив бројо, овие кинезиве броевите им се чудни :D а и прекрасно е фустанчето :inlove:

9. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Не сум купувала онлајн.

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
  11. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
  12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.583
    Допаѓања:
    106.367
    Женски , вчера двајца продавачи од Ибеј ми ги вратија парите , но гледам на пејпал нема ништо колку време треба да помине за да се појават париве ?

13. ekonomskifakultet

ekonomskifakultet Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    http://www.justfor5pounds.com/

здраво феминистки,заинтересирана сум дали некој од вас има искуство со нарачување напроизводи од оваа страна http://www.justfor5pounds.com/.
    доколку има ме интересира какво е искуствотоо :)))

14. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Девојки да ве прашам дали некоја од вас има порачано ташна од ebay, какво искуство имате (мислам дали се онакви како на сликата), дали има некакви проблеми при транспорт, царина и некои други трошоци... Или ако сте порачувале било што од страната како сте задоволни? :) :)

15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.583
    Допаѓања:
    106.367

Јас до сега само од ибеј имам порачувано, фустанчиња, облека за ќерками, бижутерија, шминки, еве сега порачав сет гелови за надградба на нокти, за поштарина под секој производ си пишува колку се доплаќа и дали се доплаќа. Некогаш се случува производот да не стигне ама и тоа се решава ибеј секогаш ги враќа парите. Сега незнам дали може да се порачува од македонија :?:

На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    А како може на друг начин да се порачува од ибеј освен Paypal?
    Или може некако да си отворам paypal и тука?
    Хелп

17. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    3.428
    Таман работа да не можи од Македонија да се нарачува.
    Мене досега сите производи ми стигнуваат на домашна адреса, во запазениот рок, освен два кои ми доцнеа 6 - 7 недели.
    Во врска со чантите, и мене ми требаше многу време да се одлучам дали да нарачам или не.
    Вчера собрав храброст и ја нарачав оваа http://www.ebay.com/itm/2013-New-OL-Sty ... 3f2958f2c8
    Ако не ти се брза, почекај за 3 недели, ќе споделам искуство за чантите, дали вредат или не :)

На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    299
    imorena, а како плати, бидејќи јас цело време гледам само со paypal дека може да се плати???

19. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Aха, ви благодарам...
    Прашањето ми беше дали на пример оваа ташна http://www.ebay.com/itm/Britpop-Women-P ... 461298a502 е US $11.99,т.е. дали уште нешто се доплаќа или таа е цената... :)

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.583
    Допаѓања:
    106.367

Кај што пишува shipping доле под цената пишува free shipping или има цена? Ако има цена значи се доплаќа за поштарина. Еве на пример јас сега што го отворив линкот вака пишува кај мене :

Shipping: $11.99 (approx. EUR 8.85) Economy Int'l Shipping | See details