Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. Schmetterling4

Schmetterling4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    51
  2. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    1.517
    Јас го порачав ова туниче од e-bye, но кога ми стигна крајно се разочарав, значи воопшто не е исто, горниот дел многу се разликува а должината е 10цм покуса од што пишува...неличи ни на туниче, ни на фустанче ни на блузе :(

Прикачени фајлови:

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.832
    Ако ви текнува што викав дека си порачав една јакна црвена , не ми стигна , продавачот правел дубари а тој период кога ја порачав немаше никакви коментари и беше топ селер, кога гледам потоа се негативни коментари и тоа за јакните :devil: ми се чини една феминка рече дека ќе порача кремаста, ме интересира дали и стигнала ако прочита нека ми пише :) инаку ми ги вратија парите и одма да ги потрошам јас :D си порачав едно фустанче http://www.ebay.com/itm/310775397258?va ... 1497.l2649 ова во сина боја :D и утре ќе ги порачам сенкиве , ме интересира далк некоја порачувала сенки и дали/ви стигнале во ред. Еве овие http://www.ebay.com/itm/1-NYX-Glitter-C ... 5655eb047b

4. agnes

agnes Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    48
  5. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Значи НЕ НАРАЧУВАЈТЕ од македонскиве страни на фејсбук. Истите работи ги нарачуваат они од алиекспрес, а можете и сами да си ги нарачате, вака они дупло ви наплаќаат за да имаат профит. :!:
    на пример "За модерна девојка" е АПЛА крадење.

На 3ckap3cka и Nausicaa им се допаѓа ова.
  6. agnes

agnes Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    48
    Значи НЕ НАРАЧУВАЈТЕ од македонскиве страни на фејсбук. Истите работи ги нарачуваат они од алиекспрес, а можете и сами да си ги нарачате, вака они дупло ви наплаќаат за да имаат профит. :!:
    на пример "За модерна девојка" е АПЛА крадење.[/quot

да може е поскапо ама барем знам кого даа накривам ако не стигнат и како што гледам според мислењава нарачките ви стигаат за 60 дена.

7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.072
    И на страниве на фб имаш период на чекање, голем дел од нив бараат однапред да им пуштиш пари на трансакциска пред да ти порачаат, а кој ти вика дека нема да ја затворат страната во меѓувреме? И во краен случај, зошто некое фустанче кое на али е 10 долари да го платам 20 долари поскапо?. Ако ми е за нешто итно, ќе си ги земам тие 30 или 40 долари и ќе одам во бутик, каде ќе може да го пробам фустанчето пред да го купам па ако треба и ќе ми го корегираат за истите тие пари. Јас барем купувам од Али за да поминам поевтино така да не ми е сватливо истата таа роба да ја купувам по цена ко да купувам од Манго ;)

На okcenzi, agnes и passion.for.fashion им се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.832

А ако не ти стигне и како што вика девојчево, ја затворат страната? Кај ке ги бараш потоа за да ти ги вратат парите? А вака барем од ибеј и али секогаш ги враќаат/назад

На passion.for.fashion му/ѝ се допаѓа ова.
  9. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    И што ако имаш некој да накривиш, они ќе го накриват тој што им ги праќа нарачките и на крај никој ништо не добива, а само ти можеш у минус да излезеш. Иначе многу ретко нарачки стигаат за 60дена, јас сите нарачки што сум ги направила од али ми стигнале за 15-30 дена. ;)

10. agnes

agnes Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    48
    добро во право си до некаде но јас едноставно немам многу искуство со купување од али и не сакам да ризикувам

11. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    3.655
    A Modni Dodatoci I Kupuvaj Skopje :o nema nisto pod 2000-3000.
    Preeska devojkata od Kupuvaj Skopje imase izjaveno deka nivnata strana ne bila kako drugite nivnite proizvodi bile poskapi zatoa sto bile POKVALITETNI :lol: od drugite strain, a ustvari site znaeme deka proizvodite Im se od aliexpres a se ne duplo tuku pet pati poskapi na nivnite KVALITETNI strani.

12. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33

13. lady27

lady27 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    jas kupuvam i od dvete i elena i magdalena se extra fer i imaat najubavi proizvodi , preprezadovolna sum od se do sega

14. lady27

lady27 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    da i zabravif kupuvaj skopje ima butik butik nafnaf u mavrovka e nejzin i taka da cizmine burbery denes sto gi stavi od aliexspres da ner se

15. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    3.655
    ^ А случајно оригинал Бурбери да не се? :^)

На red flag му/ѝ се допаѓа ова.
  16. agnes

agnes Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    48
    а дали се плаќа нешто плус пример царина поштарина и како да нарачам помогнетеми :?:

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    ^^Ќе гледаш што ти пишува под цената, ако е Free Shipping, тогаш не плаќаш ништо, а доколку се плаќа си пишува колку.

И за нарачки над 45е кај нас се плаќа царина по закон, ама не значи дека ќе ти наплатат.

Пролистај ја темата и се ќе ти стане јасно. :)

18. agnes

agnes Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    48
    фала многу :rofl:

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.446
    Допаѓања:
    20.072
    agnes, кога ќе порачуваш гледај селерот да има висок позитивен рејтинг, по можност над 95 %, погледни колку ѕвездички има продуктот кој сакаш да го порачаш и обавезно прочитај ги коментарите под него, тие ти се најдобар индикатор што реално може да очекуваш и од квалитетот, и од времето за испорака и од односот на селерот кон купувачите.
    Пријатен шопинг :)

20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Женски ај некоја да ми објасни како одат бројките на чевлите.. :?: сакам да порачам од алиекспрес ама па бројче незнам да одредам :tmi:

и дали има некој искуство со странава :)
    http://www.wholesale-dress.net/