Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    На страната би требало да има табела во сантиметри и според тоа би требала да си го одредиш бројчето. Читни ги коментарите, сигурно има спомнато дали мерките им се точно дадени.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    Со цел ли памет даваш 3 пати повеке пари одколку што кошта вистински производот ама ако додека има овци ке си стрижат они ај разбирам 200-300 денари нека си стави заработка ама они дупло ма и тродупло срамота

На naturally, duffi, DjinTonik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Да не кочат пратките ако порачам пред или после Нова Година?

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156

Јас се надевам дека после НГ ќе се средат, ама сега за сега кај мене се е закочено.

5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Имајќи во предвид дека барем недела дена ја процесираат порачката, а сигурно дека ќе патува наваму најмалку месец дена, и ако порачаш сега ќе ти стигне најрано во фебруари, мислам дека не би требало да имаш некој поголем проблем. Фрка ќе биде со порачките кои треба да стигнат околу НГ, па уште со нашава ажурна пошта и царина ... |(
    Бај д веи, да прашам- дали ви се случува да ви стигне картончето со три дена задоцнување? Стига на (трескам) 17 а на него стои дена пакетот можете да го подигнете од 14? Мене тоа ми се случи со последните две картончиња

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simona.7

simona.7 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    Може некој да ми даде страници за онлајн купување но порачките да стигаат за 1 или 1 ипол недела, да не чекам месец...и да бидат македнонски страниците (не ибеј, амазон и сл.) :)

7. 3ckap3cka

3ckap3cka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    7
    со такво нешто не сум запознаена:)

8. Bile891

Bile891 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Koi se nacinite za plakanje? moze nekoj podetalno da objasni.

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Да не мислиш на оние од фб што се? Порачај од Ибеј, Америка, Купи Евтино, Модерна Девојка итн?

10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Немам ништо купувано досега преку интернет,друго е ко ќе си пробаш нешто.
    Друго ми е на слика, а сосем друго во живо.
    https://www.facebook.com/InternetButikZaGarderoba
    На оваа страна има многу убави работи.

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Ај нека не зезаат стварно, бохемиа сукњата што тука е 1400 на али ја гледав за 5 долари, полка дот блузата што е исто 1400 ден е околу 7 долари, се занесуваат ептен ...

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Дај ми линк од таа страна ?

13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    http://www.aliexpress.com/ :)

14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    ^ тоа и јас сега ја гледав странава што ја пострирала crazylady, цените им :x ..2200ден. пижами.. мислам |(

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    .
    Друго ми е на слика, а сосем друго во живо.
    https://www.facebook.com/InternetButikZaGarderoba
    На оваа страна има многу убави работи.[/quote]
    Ај нека не зезаат стварно, бохемиа сукњата што тука е 1400 на али ја гледав за 5 долари, полка дот блузата што е исто 1400 ден е околу 7 долари, се занесуваат ептен ...[/quote]
    Дај ми линк од таа страна ?[/quote]

http://www.aliexpress.com/ :)[/quote]
    овие се губат не 100 туку 300%печалба ако ако нели има овци нека си стрижат

16. 3ckap3cka

3ckap3cka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    7
    Ај нека не зезаат стварно, бохемиа сукњата што тука е 1400 на али ја гледав за 5 долари, полка дот блузата што е исто 1400 ден е околу 7 долари, се занесуваат ептен ...[/quote]
    Дај ми линк од таа страна ?[/quote]

http://www.aliexpress.com/ :)[/quote]
    овие се губат не 100 туку 300%печалба ако ако нели има овци нека си стрижат[/quote]

абе без исаф! многу ме нервираат :envy:

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Стрижење да, ама не се криви девојките, алиекспрес уште не е доволно позната како ибеј и амазон што се, тек допрво луѓево почнуваат да ја дознаваат. Јас бев прва од моето друштво што налета на али, бев првата што се одважи да порача па другаркиве чекаа да видат дали ќе ми стигнат пратките и во која состојба ќе бидат и кога се беше во ред почнаа и они и еве ги сега сите секојдневно дремат на алиекспрес :)
    Лесно е човек да се прелаже од страниве за порачки преку фб - ќе видиш некое интересно парче облека кое го нема секоја втора девојка во градов, цените се како од бутик да купуваш па ќе се наканиш и ќе купиш мислејќи дека си направила добра зделка што си земала нешто уникатно, нешто што само ти ќе го имаш а всушност препродавачите си ги тријат рацете знаејќи колку добро те насамариле.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
    ^^Така е Наусицаа, ние воопшто не сме информирани за онлајн пазарувањето, ептен е табу тема, и сите мислат ќе им ги земат парите или не дај боже ќе им ја хакнат картичката.

Јас кога прв пат порачав( не беше од али) , и беше поодамна, сите прашуваа како се осуди, како којзнае што да е.
    А од ова нашиве страни им е како по сигурно, мислам дека се плаќа на рака, ако не се лажам.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028

Леле баш така, ко којзнае што да правам, такви им беа реакциите - а што ако не стигне, а што ако ти ги земат парите а ништо не ти пратат, а што ако ти стигне искинато/ искршено, а што ако ти пратат нешто друго... милион такви `што ако` се изнаслушав :D
    Инаку `биснисмениве` што ги држат страниве за интернет порачување ги немаат продуктите на залиха туку ти им даваш пари па они после порачуваат, многу се итри ;) Замисли они да порачаат нешто а купувачот да се попишмани додека да стигне пратката па уште во загуба да се, вака пари на трансакциска па кога стигне тогаш, купувачот нека чека, а на страна што никаде немаат димензии туку само бројчиња а станува збор за кинески величини каде кај XXXl обемот на градите е 90цм.

Ама чуден народ сме ние- пред недела дена бев со другарка во Сити Мол и влеговме во една продавница за накит и имам што да видам, пола од продуктите познати од алиекспрес . Се врткам низ продавницава, разгледувам што цени имаат и ја гледам другарка ми како ја пробува оваа алка http://www.aliexpress.com/store/product ... 04698.html
    цена 800 ден и и викам дека е кинеска, дека ја имам видено на али, ако и се свига ај да ја порачаме, нека не фрла толку пари за нешто што може да го купи за 4 долари. Ја врати на место ама на фацата и се гледаше дека ќе се врати по неа зошто едно е да кажеш дека алката ти е од Сити Мол а друго дека си ја порачал од Кина. Е за вакви ситуации ми е како создадена поговорката ако има овци, нека ги стрижат :|

Прикачени фајлови:

• Capture.PNG
      Capture.PNG
      Големина на фајлот:
      598,6 KB
      Прегледи:
      180
    На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ariana.djm

Ariana.djm Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Од кога ги "открив" ebay и aliexpress немам купено бижутерија од Скопје. Секоја сезона ги гледам цените по бутициве за истите парчиња 8 - 10 пати поскапи.
    Инаку последниве две години имам направено еден куп нарачки за мене и за пријатели.
    Искуството ми е одлично. Се што сум порачала стигнало во очекувано време. Два пати ми доцнеше пратка. Едниот пат пишав дека не ми стигнала една алка и кога ме прашаа дали сакам пари или да ми ја препратат си ја побарав алката. Ми ја пуштија и за 2 недели ми стигна нова. Вториот пат за еден држач за телефон пишав дека не ми стигнал и веднаш ми ги вратија парите на сметка.
    Значи не сум имала никаков проблем а сум нарачувала се и сешто .. бижутерија, гардероба ...

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.