Значи она пушта и од али и од ибеј И јас знаев дека ќе ја платам поскапо, пошто сама досега не сум порачувала, затоа ја порачав од кај неа,ама не ми е криво за тоа, највеќе ми е криво што не ми е точна
Имам приметено дека овие нашиве што препродаваат по фб ги пишуваат само величите но не и димензиите а станува збор за кинеска роба, правена според нивната азиска градба и нивните броеви врска немаат со нашите, на пр јас вообичаено носам М ама од али порачувам Л или ХЛ.
Девојки са каква картичка ги уплаќате производите, сакам и јас да си извадам и да си порачувам преку али. на али гледам има да уплаќаш со виза, мастеркард,вестернунион,маестро, Со која е најдобро? Дебитна треба така? Во банка да си извадам картичка? Објаснете ми подетално, пошто незнам пошто вака преку посредници не бива дупло ги продаваат производите Со блузава живци искинав, сега ако сакам да ја вратат, требало да платам 450 денара и да ми пратат Л големина
^^Обично си вадат картичка за интернет пазарување од Стопанска, мислам дека единствен услов е да си полнолетен. Инаку јас плаќам со овие две кредитни од тутунска Мислам дека оваа е дебитна, ама не ме фаќај за збор не ги разбирам многу многу Исто и со оваа од Халк имам правено порачки- дебитна
Јас купувам со VISA од тутунска банка и мислам дека нема да згрешиш ако извадиш картичка од таму, секогаш кога плаќам со неа ми стасува и порака на тел. дека сум платила со неа, и за извештај ако ми треба одма ми даваат во банка (во случај ако ти го запраат на царина ти треба извештај од банка) според мене најдобри се имам и од уни банка и можеш да купуваш онлајн и со неа, а за од стопанска бараат посебна картичка за интернет купување. Јас ти ја препорачувам тутунска. И подобро е кога сама ќе си пазариш можеш да ги видиш сите детали и коментарите од купувачите него ли овде некој од оние што продаваат на фб нема ни опис ни ништо, а и дупло поскапо продаваат.
А за да си извадам како иде процесот? Се плаќа ли нешто? И некој поискусен ако сака да ми објасни како иде се за порачување преку али? Јас имам профил. ама не можам да се снајдам
Дебитната карта е платежно средство кое се користи при купување или препродавање на стоки, услуги и слично. Во денешно време овој вид на платежно средство најмногу се користи за купување на добра преку електронски пат. Појди во банка таму ќе ти објаснаат се. Инаку на али си одбираш производ бидејки веќе имаш профил и одиш на bye now и после ти дава инструкции т.е. препишуваш некој работи од картичката како име и презиме и бројот на картичката последните три броја од задната страна се ти пишува што треба да направиш ти треба само картичка со пари
Јас имам извадено од Стопанска, досега не сум имала никаков проблем при плаќање, колку ќе си ставиш толку си трошиш
Dami mi stigna na podarok fustan od stranstvo ama za zhal mi e malecok zashto sum L i go prodavam cena po dogovor
да знам ... те прашувам која е таа дај линк ... ме интересита да видам кој цени ги има ставено на производите ....
Veki4kaa, дај ни линк за да ја изоговараме поштено тука јас лично многу сум им кивна на таквите фејсбук `бизнисмени`