Девојки како што ветив, прашав таму кај што требаше и еве copy-paste на пораката што ми стигна: "Мини додека не ја приклучат Македонија кон PayPal може да се проба повторно дали работат новите виза картички на НЛБ. Друга картичка која сигурно работи е American express од Алфа Банка. Уствари немора PayPal, може да се плати и со секоја картичка што има од позади троцифрен или четирицифрен број (кај потписот)." Дали пробал некој со оваа картичка од Алфа банка ?
За оние кои имаат поголема потреба од оваа картичка (освен онлајн шопинг) можеби ќе се исплати, но да се плаќа 1500 денари членарина само за 2-3 нарачки годишно е чиста загуба. А за тоа дали функционира не би знаела, ма да PayPal ги лоцираат картичките и не дозволуваат плаќања од кај нас (освен ако ова не е некој исклучок). За плаќање без PayPal мислам дека треба да функционира исто како и останатите кредитни картички.
Сакаш да кажеш дека не може воопшто да се нарачува со нашите картички А за кои картички се плаќа 1500 ден?
Теа годишната членарина е 1500 за оваа картичка бидејќи е кредитна и треба да се исполнуваат одредени услови за да се извади. За сите кредитни картички се плаќа членарина во зависност од прометот и потрошувачката преку истата. Повели линк за да прочиташ повеќе.
А нема некоја друга картичка што не би се плаќало членарина... зошто стварно не се исплаќа... а со обичните картички што ѓи имаат мама и тато може?
Ај некој што се разбира нека каже стварно од која банка да извадиме картичка ние што немаме, и да можеме да порачуваме од интернет (особено од таа страната АСОС да може). Се изначитав што пишувате ама пак не ми е ништо јасно. Значи сакам да извадам картичка, да си ставам на неа одредена сума пари и да си купувам со нив онлајн. Кај да одам? Благодарам.
Женски можно е да е толку ефтино?...дури не ми се верува... http://www.ebay.com/itm/Black-Bowkn...616?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbec47ff8
Женски а знае ли некој од каде ја нарачуваат облеката профили на фб како Се за девојки ..Модни додатоци..има многу такви профили . јас најдов една страна ама истите работи повеќе се исплаќаше да ги земиш од кај тие со профилите него да ги нарачаш на интернет !
Имаат некоја другарка или роднина во странство со PayPal сметка, па преку нив нарачуваат. Тие од таму ги праќаат работите, а после девојките од тука на трансакциона им ги префрлаат парите. Тоа е супер начин, ако имаш некој во странство да си пазариш облека. Јас не би наражала ништо од профилите. Цените им се како да се од врвни дизајнери, зошто нели мора и во некој ќар да се, башка 3 недели се чека за нарачката да стигне. Која глупост.
Женски еве ви една најнова вест бев денес низ банките ми рекоа дека paypal картичките ќе бидат пуштени после првата половина на Јануари Едвај чекам....
Луѓе PayPal не се картички туку онлајн систем преку кој може да се плаќа со Виза и Мастер (мислам дека и АмЕкс исто) картички од банка и во моментов е можно само со постарите Виза Електрон од НЛБ. Да не си гаеме многу илузии, не дека ја не сакам тоа да е реалност, ама за PayPal уште од 2009 се збори дека ќе профункционира и кај нас ама уште нема ништо.