Форумџика на годината

Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167

^ Адресата нема врска со името на имателот на картичката. Јас имам купувано со неколку различни картички (моја, на мајка ми), а нарачувам на сосема друга адреса, не на домашната.
    Производите кои се пратени, ќе ти стигнат на адресата која си ја внела, нема никаков проблем.

Муабетот ми беше - нарачувам со моја картичка, со мое име и презиме, а адреса на дечко ми (и негово име секако, за во случај да стигне картонче, мора со лична карта од пошта да се подигне) ;)

2. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    https://www.facebook.com/pages/NN-Fashi ... 35?fref=nf

Овие не се точни со цените :x . Мислам дека некој треба да е крајно неинформиран или очаен за да купи нешто. Башка што смрди на Алиекспрес, не сретнав брендирано парче како изговор за енормните цени.

На sunfemina и naturally им се допаѓа ова.
  3. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    ^Одиш го гледаш парчето како изгледа во живо, го пробуваш и си го порачyваш од Алиекспрес :D

На mims-89 и blueeparadise им се допаѓа ова.
  4. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Просечно, секое парче се движи околу 100 евра. Незнам кај ја добиле таа фантастична идеја, ама јасно е дека штом постојат со вакви цени има многу овци за стрижење.

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  5. frangipani

frangipani Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67
    Девојки од некои X причини неможам да си ја платам порачката на BuyInCoins,ми пишува дека алипеј е unavailable(2 исти порачки направив од прееска и ми стојат така unpaid) а вчера порачував се си беше во најдобар ред.Да не знае некоја што е проблемот? Ги контактирав и таму ама сеуште нема одговор :worried:

6. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    разгледувам на ибеј и немам до сега нарачувано но нешто се губам на странава.. :^)
    Следи слупаво прашање: Што се ова бид-овиве? Нешто како аукциска понуда му доаѓа? :worried:
    И...Како оди процедурата со наддавањата? знае некој?

Фала ви :wasntme:

Ролав наназад колку што можев и не видов дека сте пишале за ова, а верувам дека има сигурно..така што се извинувам ако е повеќе пати прашано и се повторувам ама од тоа што листав не успеав да најдам одговор.

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Од лева страна скролај и стисни на free shipping and buy it now.

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      224,6 KB
      Прегледи:
      181
    На Madam-A му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Се снајдов за тоа :$ , ама касно редактирав, истовремено си ми пишала изгледа.
    Фала, во секој случај ;) и извини што те намачив да ми објаснеш..

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Бидовите се за да лицитираш.
    И јас најчето не ги пребарувам, ама има интересни цени, и можеш да лицитираш , па да го земеш за поефтина цена.
    Јас лицитирав неколку пати, и на двапати го земав производот од лицитацијата. :)

На Madam-A му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Леле Браво ^_^ . Јас немам верба дека ќе успеам така да се изгребам :tmi: Ама ќе се пробам зашо гледам многу поволни зделки.. Ај деновиве ќе испитувам и надежно ќе ја разрешам мистеријава како функционира тоа, ако не се снајдам ќе ви дојдам пак овде за насоки :wasntme:
    Фала Дафиче ;)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    299
    А добро како купувате од ибеј? Нели треба пејпал и немаат шипинг до македонија?
    Јас пробав да направам акаунт на пејпал како што е објаснето понапред во постовите, со картичка од тутунска ама никако не успевам.
    Може малку помош?

12. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    И мене истово ме интересира!
    Јас еднаш порачав преку ebay ама со посредство на usashopping mk така некако се викаше.

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Водете се по постапката, се што ви треба е виза од нлб, нема врска дали е дебитна или кредитна.
    Ако не ви ја прифати од прва, пробајте неколку пати.
    Вака , би требало да успеете.

Регистрирајте се со Словенија, Бугарија или Хрватска

Логирајте се на пејпал, одете на My Account -> Withdraw
    и тука кликнете Withdraw funds to your card
    Па одете на Add Card и внесете ги податоците што се бараат од вас (внесете го бројчето на картичката со како што е покажано на примерот, со празно место после 4 бројки). Стиснете Add Card.
    Сега одете на My Account и десно кај Notifications треба да има нешто во стилот на Confirm credit/debit card и кликнете на тоа.

Се што треба да направите е да не ја внесете картичката при регистрирањето, туку одпосле, кога ќе се вклучите на акаунтот, па да ја внесете.

На jb82 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не е точно дека Ebay немаат шипинг до Македонија. Продавачите (најголемиот дел) без никаков проблем ќе Ви испратат порачка на адреса во Македонија. За сигурност може да се контактира со продавачите пред нарачка, за да им напоменете да не испраќаат на адресата наведена на пејпал акаунт. И при самата регистрација на ибеј, немате никаков проблем да ставите мк адреса.
    Проблемот е кај Paypal, кој е посебен сервис и претставува еден вид на посредник при плаќањето.
    Ebay (а и многу други веб страни) го користи овој сервис за плаќање како посигурен, но за жал нашата државичка сеуште ја сметаат за несигурна и поради тоа ние немаме можност регуларно да се регистрираме со вистински податоци на Пејпал. А со години не залажуваат дека конечно ќе ја добиеме таа можност..
    Е сега, има некои начини за да се регистрира мк картица и еден од начините го наведе duffi.
    Имајте во предвид дека некои картички успеваат да се регистрираат, некои не..значи нема гаранција.
    Или ако имате некој во странство со странска картичка може да ви порача, а да наведе да се испрати на ваша адреса во мк.

На jb82 и duffi им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Санфеминке исцрпувачки одговор :bow: , јас тоа заборавив да го разглобам.
    Инаку јас имам направено преку 50 порачки од ибеј :$ :tmi: , (што за мене што за други), и ми се нема случено продавач да не шипува до МК.
    Исто е како али, одоздола си пишува колку кошта испораката, и ако нема воопшто испорака до МК.
    Ама ретки се производите кои немаат испорака до нашата земја.
    Од Кина, ХК, шипингот е главно бесплатен, а Америка и др држави се плаќа.
    Нема голема разлика од али, освен тоа што нели на ибеј имаат и брендирани парчиња, не се продавачите само од Кина, туку од цел свет.
    Пејпал е сигурен систем, ако има некој проблем, веднаш ги враќаат парите.

Единствена разлика е тоа што можете да се разберете на пристоен англиски со сите продавачи, сите одговараат љубезно и точно , во рок од 24часа.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Со интернет картичка од Стопанска можам да порачам?

17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Се направив, се регистрирав, го добив и кодот, и статусот ми пишува verified, и сега можам ли веднаш да порачувам?
    Бај д веј, фала за објаснувањето :)

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178

Можеш слободно , ај со лесно :D

Не, ти треба Виза од НЛБ, и од уште некоја банка мислам дека може, ама со стопанска не.

На Marick14 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не е во прашање порачувањето, туку далу ќе можеш да платиш.
    Пробај, никој не може да ти гарантира дали ќе можеш да регистрираш пејпал.

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Пред 2 дена за прв пат направив порачка од buyincoins денеска ми го пуштиле пакетот па ќе пишам искуство што како дали стигнало и во каква состојба е.Е сега сакам да прашам гледам на истава страна имаше како игра да скршиш јајце и добиваш нешто и јас добив 2 coins е сега што значи тоа колкава вредност е и како можам да ги искористам? :?: :?: