Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.645
    Девојки внимавајте многу на овие фб страници - продавницава за накит https://www.facebook.com/kupi6 продава накит со `швајцарски кристали` :x :!: а сите овие обетки,ланчиња,алки ги има на алиекспрес и ибеј за 60 центи и нагоре. Обеткиве https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater ги продаваат со намаление од 1300 на 590 денари , а мајка ми истиве ги порача за 60 центи :x внимавајте мнооогу овие се тешки преваранти , ги гледам сликиве и цените и се крстам!!!

На red flag, Nausicaa, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Првата порачкa од buyincoins ми пристигна за 20 дена некаде, а ете сега втората има поминато 1 месец и сеуште ми нема пристигнато, му се има случено и на некој друг вака?

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
  4. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Пред некое време прашав не добив одговор, па ќе се обидам повторно.
    И втората пратка за која велат дека е пратена и требаше да стигне до 13.05 не ја добив. Иако пишува на страната дека можно е доцнење до 21 ден, јас не чекав и пишав и експресно ми вратија еден формулар да го потполнам (рачно, не компјутерски) со кој гарантирам дека нарачката навистина не ми стигнала (дека сум сигурна дека не ја земал некој член на семјеството, сосед :?: ). Што да правам? Се мислам дали да одам во пошта и да прашам дали воопшто стигнало нешто на мое име :?: Сепак не ми се остава така, за некои 10 - тина фунти се работи.

5. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186

Се знае веќе дека сите овие страни на фб кај што пишува купи од интернет, нарачај и тн. дека се со дупла цена од овие на алиекспрес. Сакаат да заработат некое денарче со мачкање очи ама научија сите сами да си порачуваат. И мислам дека сите самостојно што си порачуваат нема да се залажат со вакви страни. Али секоја роба си има свој купец :)

6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    И мене ми касни веќе месец и повеќе, не знам зошто... Ако има нешто ново кај тебе, извести ме.

На Inna5 и Dgirlll им се допаѓа ова.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.645

Јас разбирам да сакаш да спечалиш нешто,ама овие претеруваат обеткиве 40 денари а они дури со попуст 590 :worried: незнам немам зборови

8. minnie.m

minnie.m Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    372
    На Оасап се истите потполно работи од ебау и али, никако не ти препорачувам да нарачуваш од таму. Препродаваат, нешто слично како странине на фасебоок. Тоа што ке ти се допадне на Оасап најди си го на али или ебау и порачај си го од таму.
    еве еден пример, на оасап http://www.oasap.com/shirts-blouses/37154-chinese-style-button-up-shirt.html
    на ебау http://www.ebay.com/itm/Women-Long-...S_CSA_WC_Shirts_Tops&var=&hash=item2336179a40

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    ова се страни кои прават достава до нас за не многу скап шипинг
    http://www.nastygal.com на оваа страна има многу убави работи и прават достава до нас но за 15усд-бикините им се закон
    http://www.cherryculture.com за убавина достава од 7усд
    http://www.lipsy.co.uk на оваа страна се продава облека на Кардашианс идр. достава 5фунти-малку скапичко ама може да се начека нешто на распродажба
    http://www.frenchconnection.com добро познатата страна достава кај нас за 9еур

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    BuyInCoin првпат ја гледам и е позаникаде од али ескспрес, сугурност 0 :)
    другиот муабет ми беше тоа што може пратката да ви е на царина, а тие неможат да ве контактираат за да платите :)

11. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Во темата Онлајн производи, неколку девојки имаат објавено слики од пратки кои им пристигнале за 20 дена, со ист квалитет како алиекспрес само со пониски цени. Јесте да секоја од нас има различни искуства и мислења, но сепак мислам дека доколку нив им пристигнале пратките тогаш не може да се каже сигурност 0.

12. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Јас редовно порачувам од оваа страна и досега се ми стигнало. Имам порачувано ситни работи од козметика кои за разлика од али се многу поевтини а за сума помала од 10 долари и на али не даваат тракинг бројче. За порачки над 30 долари даваат тракинг број. Јас имам убаво искуство со оваа страна. :)

13. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Тоа ми е муабетот... Си ја испробала страната, ти стигнале пратките, задоволна/незадоволна - сакам да кажам можеш да го споделиш твоето искуство тука бидејќи ја имаш пробано страната. А не некој кој прв пат ја гледа да си зима за право да ја плука и да ги обесхрабрува останатите да ја испробаат... Едноставно не е на место.

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Неколку страни наназад имам спомнато дека имам порачувано и дека сум задоволна, но тие мислења се многу страни наназад.
    Е сега со враќање на пари немам искуство, но ако им пишеш за некој проблем враќаат на пораките. И уште нешто позитивно за странава е тоа што има слики од вистинските производи, што ги поставиле купувачите а со секоја потврда на порачка се добиваат парички кои понатаму можат да се искористат во купувањето. Јас имав собрано повеќе парички па така една порачка ми дојде скоро без пари :)

На KatFem му/ѝ се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Кој има искуство со враќање на пари ако не јас :$ :lol:
    Зборувам за бајинкоинс. Порачував нешто, убаво си стоеше дека е Ин сток, ја направив порачката,и после некој час ми стигна порака од селерот дека го нема производот и да ја откажам нарачката дека ќе ми бидат вратени парите.
    Ја откажав,ми ги вратија парите, плаќав преку пејпал, и мислам дека следниот ден ми беа вратени назад.

Ова е моево искуство, значи при проблем, парите одат безбедно назад. Немам сега ништо порачувано од таму и не можам да кажам ништо.

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Јас имам порачано и од алиекспрес нешто, само 2-3 дена разлика со buyincoins ги порачав, и двете пратки ми доцнат повеќе од 1 месец, додека на али ми дава локација Македонија. Нешто кај нас е проблемот изгледа, стварно не знам, а многу беа евтини нарачките за да се царинат.

17. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Ако добро сум сфатила името на нарачателот и името на кое гласи картичката не мора да се совпаѓаат?

18. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    А производните што се нарачани од Али Експрес отприлика за колку врене стигнуваат?

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Да, не прави разлика тоа чија е картичката :)

Зависи, обично пристигаат после месец, месец ипол од порачувањето :)

20. beatrice82

beatrice82 Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Dali imate naracuvano RAY BAN od internet?