Прочитав на почетокот дека некој незнае како функционира Ибеј. Функционира на следниов начин. Има производи бај нау што се купуваат веднаш. А има и производи со бидс. Тоа значи дека за рок од _____ време (часови или денови) луѓето треба да лицитираат. Некој ке напише 10 долари некој за да ја добие чантата ке напише 12 долари и сл се додека не ја достигнете најголемата цена што е понудена за производот. Тогаш победувате. Инаку, очајно сакам да нарачам нешто и дајте истражите ја работава со Словенија и слично сеуште не разбрав. Или пак ако некој е од Скопје, Тетово или Гостивар би можел ли да ми нарача нешто(доколку нарачува) што лично ке го платам и земам. Прво пари ке дадам. Многу сакам да нарачам нешта од мала сума но ужасно сакам. Фала однапред. Доколку некој се согласува нека пише порака.
^^ кога ви се свиѓа нешто прашувајте го продавачот по приватна порака дали постои друг начин на исплата освен PayPal. повеќето прифаќаат Western Union (со што малце поскапо се фаќа) или Bank To Bank, односно ако имате Visa Electron картичка он ви кажува сметка, вие уплаќате пари на таа сметка. јас баш во понеделник ќе уплаќам преку western и тоа едни штикли дури од Хонг-Конг , ама среќа има free shipping. инаку досега имам купувано од eBay и никогаш сум немала проблем. додуша едно сако го чекав месец, ама битно стигна.
Имаше еден сајт нешто со америка беше поврзан, само за шопинг од Македонија демек. Не ми текнува ич. Инаку немам искуство со ваков шопинг. Еднаш добив храброст ама ме изнервираа тие од FedEx, па ми се одмилија и сенки и се.
Имам еден проблем сега. Бев нова на Ибеј и уште незнаев да лицитацијата и случајно ставив бид и на крајот победив. освоив едни летни штикли ама јас незнаев! кога увидов му пишав лична порака на селерот но ми пиша дека веќе ги пратил штиклите. Сега кажете ми како да се спасам од ова??? На пример доколку не ги подигам од пошта дали ке се спасам? некои решенија ве молам
Се додека не платиш нема да ти ги пратат, така да не се секирај нема да ти стигнат. Единствено може да добиеш негативна критика на профилот и да важиш за несериозен купец. А тој ако ти пишал дека ги пратил негово гајле, ма да сигурна сум дека лаже. Ја знаеш онаа изреката: Пари на рака, Мара за рака - верувај никој не е така глуп да прати нешто без да види кеш на сметка.
Леле истото и јас го мислев мислам со кој памет ги прака кога нема да ги платам. Сигурна сум дека лаже. Инаку го деактивирав профилот но требало да се чека 180 дена! и да се надеваме дека нема да ги прати.
Ич да не му се секираш, и ако ти стигнат со здравје да си ги носиш Нема потреба да го деактивираш профилот, само смени ги сите можни податоци внатре и не го користи повеќе.
Јас кога нешто треба да купам од net. секогаш си купувам од amazon.com Секогаш си наоѓам тоа што ми треба
Eве ви уште една страна за шопинг, вршат достава до Македонија и цените се изразени во денари. Малку повеќе од солени се цениве, апсурдни дури, ама на попуст може да се најде нешто. http://www.freepeople.com/ И од проверени информации на нарачки до 57 евра, не се плаќа царина.
Многу убави работи има овде, баш ги гледав пред некој ден, ама премногу се скапи. Нажалост. А инаку супер страна. Палче нагоре.
Месец ипол сеуште чекам за мочани 10 парчиња накиот од по 1 долар, некои ми стигнаа за 3 недели, некои сеуште не се стигнати
Мимс ќе се надоврзам на твојот пост, еве и јас чекам нарачка уште од 17 Ноември Нарачав едно ланче од Амазон и веднаш по маил ми пуштија потврда дека го испорачале и број за следење на пратката, но на веб страната на UPS го покажува како невалиден. Најпрвин мислев дека тоа е заради тоа што нели се испорачува во Македонија, ама рокот кога требаше да стигне (од 05-20.12.2011) скоро и да е поминат, а него никаде го нема. Ќе си почекам до крај и ако не дојде ќе почнам со жалби и поплаки, па ако ништо друго барем парите да ми ги вратат. Еве го и ланчето на кое треба(ше) да се радувам Спојлер
И јас нарачав исто такво, уште 10тина слични работи ..... Не се многу пари 10 долари се во прашање... ама криво ми е шо ги чекам толку долго и ми се одмилија веќе Инаку од и беј порачав јас.
Хех... добар вкус Од eBay обично враќаат пари ако не ти стигнале работите, барем мене до сега се ми имаат вратено. Само ќе им пишеш и ќе ги замолиш за решение и сами ти нудат да направат рефундација. Знам дека не се многу пари ама малку по малку се собира. Туку поголема е маката што не стигаат и стварно се одмилуваат работиве. Спојлер Инаку јас моево ланче го земав 5$ + 2$ shipping, мислев Amazon демек посигурни ама...
Да знам, ама немам начин како да платам таму. За нас обичните смртници без PayPal - нема eBay :geek: Само преку PayPal, нема опција за плаќање со картичка.
Артемшн да не си грешка? Јас лично немам картичка, но пријателот кој ми порача користи виза електрон на Стопанска
Сигурно користи Виза Електрон од НЛБ зашто со таа од Стопанска не може ни кај нас да се плаќа, а камоли во странство. Таа од НЛБ (значи постарите, не сите) ја прифаќа на PayPal и ниту една друга нажалост. Баш прашај го, 100% сум сигурна дека е така