Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Онлајн производи (искуства и критики)

Феминки ајде кажете ми како да ја стопирам нарачката?
    Пред еден месец си порачав нешто за 2 евра, но пред два дена видов дека сум требала да направам минимум порачка од 8 евра.
    Ве молам кажете ми што да правам, како да ја стопирам....платена е !

2. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Онлајн производи (искуства и критики)

Порачувал ли некој од Amazon?
    Сакав да порачам нешто,па ако има некој нека ми пише ЛП.

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.368
    Допаѓања:
    171.399
    Сакам да прашам од ebay за колку време стигнуваат порачките ?
    вака разгледувајки го повсе ми се бендисува али попрегледен е некако ,идруго ова со е со бренд име се оригинали или копии? revlon,mac,loreal?????

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    1 месец, а има и копии, има и оригинал.

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.655

на ибеј нема копии од ревлон , мак и лореал. поготово за мак когас зборуваме , ако пребараш работите се се скапи и имаат голем шипинг ако доаѓаат од америка. Јас имам порачано некои работи од англија како гел за туширање и лосион за тело од келвин клајн , маскара од макс фактор еве вчера ми стигна и пудрата од ревлон :) и презадоволна сум немам замерки , работите се оригинал. а за колку време доаѓаат па една страна поназад баш напишав , од кина за 2 недели до 1 месец најкасно а од англија за околу 1 недела

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Ако е веќе тргната не можеш да ја стопираш, а ако не е , оди на Cancel order, само треба да чекаш и одобрување од селерот, па потоа дури ги враќаат парите.

7. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    И јас имам една дилема за да порачам козметика од сајтот http://eu.strawberrynet.com/main.aspx.Ги гледам тоа цените некако многу ефтини, башка не се наплаќа шипинг за никаде...и нешто не ми мириси добро тука... :lol: да не се работи за фалс...иначе нема логика да си порачаш clinique козметика ем поефтина од мк ем без трошоци за испорака.
    Искуства?!

8. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    На eBay во глобала се оригинал производи, но има и копии особено на Urban Decay палетите. Затоа претпазливо, гледајте фидбек на продавачите и од каде ги испорачуваат производите. Ако е од Кина сигурно станува збор за копија. Затоа најдобро препорачувам пред порачка да го контактирате продавачот и да го прашате за автентичноста за во случај да добиете погрешен производ да ги барате парите назад. Исто така голем показател е и цената: ако нешто е нереално евтино, тогаш многу веројатно станува збор за фејк производ.

Исто како и koritsaki имам купувано козметика од тука и до сега немам никаква забелешка. Квалитетот и рокот на употреба се испочитувани како што треба.

fighter немам нарачано сеуште од strawberrynet, ама со сигурност тврдам дека не продаваат копии. Цените им се реални баш како што се и во странство само кај нас се надувани па споредбено делуваат по малку нереално. Внимавај сепак што порачуваш за да не испадне со се царина двојно поскапо.

На duffi и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Колку дена се чека да извадиш картичка за интернет плаање од стопанска откако ке го потполниш барањето и ке дадеш копија од лична карта ??

10. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Обично околу 1 недела.

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Картичката може да ти ја издадат и за 2 работни дена, за цедето мислам дека се чека подолго ама тоа реално не ти ни треба :)

12. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    А како функционира картичката,сам си префрлаш средства,или е поврзана со трансакциска?има нешто камати провизии ...?

13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Кога ти ја издаваат интернет картицата, ти отвараат и трансакциска поврзана со неа за да можеш од дома да префрлаш пари, да плаќаш сметки, да вршиш трансакции, за таа намена ти го даваат цедето но мене се тоа ми беше, најискрено, шпанско село. Конкретно за да купуваш онлајн, идеш во банка, парите ги префрлаш директно на интернет картицата и толку, нема камати, провизии, никакви други давачки :)

На Marmalade му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Зошто неможам да се регистрирам на buyincoinѕ. Откако ке потполнам се ми излегува ова
    Please fix the following input errors:
    Referral not found

15. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    ^Тоа полето ко ќе се регитрираш кај што ти пишува referral(optional) не го потполнувај, остави го празно и мислам дека ќе успееш да се регистрираш :)

16. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Никогаш не сум купувала нешто онлајн.Не ни знам како одат тие работи и малку ми е несигурно.

17. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Дали знаете дали за производи за нега на коса кај нас се наплаќа царина? Сакав да ги порачам овие, кај фризерката чинат скоро дупло, па ме интересира дали некој има искуства, општо ?

18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    17.883
    Сакав да прашам кој број треба да се пише тука?
    Тој што е со поголеми бројки над името и презимето? или трансакцискиот под името и презимето на картичката?

Прикачени фајлови:

• Untitled.jpg
      Untitled.jpg
      Големина на фајлот:
      20 KB
      Прегледи:
      219
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178

Прикачени фајлови:

• mknmk.jpg
      mknmk.jpg
      Големина на фајлот:
      23,9 KB
      Прегледи:
      207
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    17.883
    Фала дафи, за се се трудиш да помогнеш :) малце сум неука за овие работи :D :devil: