^ Јас вчера порачав за прв пат неколку производи, денес веќе ми ги испратија. Се изненадив од нивната брзина. А за стигнување ќе видиме, Artemission рече отприлика за 20тина дена. Ти си направи акаунт? И јас гледав дека ја нема Македонија во тие земјите на почетната страна, ама кога си направив акаунт во shipping и billing address ја има Македонија.
^ И акаунт средив и сè средив и неќе. Картичката ми е electron, знам дека имам средства на неа и ми вика грешка, па грешка. Ќе си пукнам. Вас ви правеше така ? Ај, утре ќе пробам пак.
^ Не знам зошто така ти прави. И јас со таква картичка нарачав, без никаков проблем. Без нервози само, ќе пробаш утре пак, ваљда ќе профункционира.
И мене ми прави така понекогаш, односно не ги отвара сликите на повеќето производи ама тоа е само некој привремен "дефект", а зошто немам поима. Сигурно имаат они таму некој проблем или успорен интернет па можда и ради тоа не успеваш да направиш порачка. Пробај денес и пиши дали пројде успешно.
На страната iHerb неможам да најдам податоци колку се плаќа shipping за Македонија за нарачка на производи со помала сума на пример 1 продукт од 10 или 20 долари. Некој ако знае ќе го замолам да ми одговори или да ми испрати линк од страната каде пишува за тоа. Ви благодарам однапред.
Здраво девојки. Јас успешно се најававив на пај пел и ја направив првата порачка, е сега ме интерсира дали има број за следење на пратката.. И ми пишува Estimated delivery Wednesday, Aug. 6 - Wednesday, Aug. 27. Дали значи дека тогаш ле ја прати порачката или..?
Онлајн производи (искуства и критики) морам и јас да почнам да порачувам... ајде некој ако сака нека ми каже како е процедурата дали е сигорно ова , каква картичка ми треба и сл...
сакам само да прашам дали јас сум малерот или и кај вас е така. Во последно време што и да порачам ми оди на царина ,па пукнав веке се изнадавав пари за ддв. веке ова ми е 4та нарачка од мај месец наваму
4 долари, само во полето shipping information треба да ја избериш опцијата International Airmail — $4.00, а не таа што е селектирана автоматски (DHL Express- International — $18.80)
Жени, конечно средив сè и успеав да ја пратам порачката од iHerb. Ми стигна после неколку часа мејл дека ми е испратена и кај Estimated Delivery ми пишува: January 1, 0001. Што е сега ова, ме плаши ?
Претходно пишуваше во Македонија , мислев дека стигнала до тука и не е прифатена и се враќа назад пак се испопотресов фала у секој случај
si kupiv telefon od ebay okolu 200 dolari e sega koga ke go podignam jas,moze li da mi pravat nekoj problem ,sepak poveke pari se vo prasanje na primer jas imam kupuvano od aliexpres do kaj 1000 den i se super stignuva ama ova me zagrizuva zosto se poveke pari,na primer da barat da se doplate kako danok na postat nez kako da viobjasnam se nadevam me sfana nekoj
Девојки ај ве молам некој што ептен се разбира во онлајн шопингов и има доста купувано на овој начин да ми објасни детално како иде нарачка, плаќање, пратка, сигурност и слично од АлиЕкспрес, пошто сакам телефон да купам, меѓутоа прв пат ќе порачувам а не знам како. Ве читав и тука и во темата за AliExpres ама се збунив и ништо не разбрав Ве молам за одговор
Девојки да ве прашам тие што имате повеќе искуство со онлајн шопинг. Дали при подигање на производот од пошта се доплаќа дополнително нешто или не? И овој дел ми е нејасен, значи кога производот веќе е во поштата во градот во кој живеам, поштарот дома го доставува или носи ливче па треба да одам во пошта и сама да го подигнам?