Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Онлајн шопинг

Дискусија во 'Мода и стил' започната од lady-gaga, 13 јуни 2010.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Нормално дека ќе треба да доплатиш царина и ддв не им ги знам тарифите само, информирај се повеќе да не те изгорат.

ЈоВаСт не се доплаќа ништо во пошта, а тоа дали до дома ќе ти го донесат или ќе ти пратат ливче зависи незнам од што, мене некогаш на врата ми ги носат некогаш со ливче, изгледа како имаат работа така...

2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Се доплатува кога износот на еден порачан производ е над 40 долари мислам беше, нека ме исправи некој ако грешам.
    Поштарот би требало да ти го донесе директно на врата, освен ако е некоја голема пратка па да ти остави ливче да го подигнеш самата.
    Мене досега сите ми ги донесуваа дома.

3. JoVaSt

JoVaSt Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2014
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    233
    Благодарам девојки :)
    Сега ми останува да чекам чичко поштар да ме израдува со пакетче :D

4. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Ако некој онлајн купувал леки, ве молам пишете ми веб-страна (да знам дека сигурно ќе ми стасаат).
    ФАЛА однапред!

5. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.054
    Допаѓања:
    10.681
    Направив порачка на iherb
    http://www.iherb.com?rcode=PTL347 - мојот код за попуст
    Нарачката се на се ми фати 27 долари , дали на пакетот го пишуваат и шипингот ?

6. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Онлајн производи (искуства и критики)

Ако некој има нарачано леки, ве молам пратете ми линк од сигурна веб-страна.

7. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Ме интересира дали некој поточно знае дали се доплаќа ако е над 40 долари или над 40 евра? :?:

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.369
    Допаѓања:
    171.402
    Над 45 евра се плака царина за облека за други артикли им адруга трифа побарајте на царина ке ви кажат

9. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Една школска купуваше леќи преку интернет и си ги уништи очите. После се влечеше по болници, очите буквално и беа поцрвенети и отечени, на крај излезе дека е алергична на леќи и дека окото не и поднесувало или нешто така. А и самите леќи беа некако чудни, се гледаше дека носи леќи, а не би требало да биде така. Не знам зошто комплицирате, подобро платете повеќе, порачајте си од ординација, легитимно се нека оди, прво прегледи, па после се останато.. отколку да си играте со очите т.е. здравјето.

10. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Јас нарачувам на FreshLook леќи во боја и до сега ми се покажале супер. Истите ги продаваат и кај нас само двојно поскапи, па зошто да плаќам повеќе кога може да имам два пара за тие пари.
    Повели линк, јас ги земам од eBay (Франција) и за недела дена стигаат кај нас.

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.656

А да прашам , во врска со леќите , тие што имаат цилиндар (астигматизам) како да порачат леќи преку ибеј зашто гледам не пишува нешто во врска со ова :?:

12. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Koritsaki стварно не знам, а и мислам дека тоа подобро да се земе од тука по препорака од лекар отколку на своја рака од интернет или евентуално ако си користела претходно некои да видиш кој ги произведува и да споредиш дали се можеби поповолни па да ги нарачаш скроз истите.
    Леќите на FreshLook што јас ги нарачувам се без никаков диоптер/цилиндер.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Има ли некој нарачувано леки од http://www.aclens.com/ ?
    Ме интересира дали е можно да ми наплатат царина (нарачката би ми била околу 60 евра) и колку е shipping до МКД (јас колку што гледам е околу 12 евра)

14. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Јас редовно одам на очен преглед и цело време купувам леки од МКД според она што ми го пропишува очниот доктор, јас не земам леки на своја рака. Но, гледам повеќето луѓе што носат леки ги набавуваат преку интернет за пола цена од онаа што е во Скопје. Затоа и сакам да нарачам, зошто на некого тука да му давам дупло повеќе пари за нешто што можам и сама многу поевтино да си го купам! ;)

15. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Koritsaki, јас не знам од која фирма на леки носиш. Јас носам Bausch + Lomb, повели линк од Bausch + Lomb за леки за астигматизам:
    http://www.bausch.com/en/our-products/c ... tigmatism/

Но, најдобро (ако досега не си носела леки), најпрво да одиш на очен преглед и докторот да ти каже какви леки е најдобро да носиш. Па, после е лесно да се просурфа на интернет за најниска цена и да се нарача. ;)

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.656

Не носам леќи туку очила :) ама заинтересирана сум за порачка преку ибеј зашто мислам дека поевтино излегува , една моја другарка купува преку ибеј секогаш таа има само миопија но бидејки јас имам плус астигматизам неможам такви обични да земам секако :) затоа прашав некој да не знае :) но како што викаш ти најдобро прво на лекар па после ќе побарам и на нет :)

17. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    дали некој има купувано преку оваа страница http://www.justfor5pounds.com/ има многу ефтини работи од фустани ...се за 5 фунти незнам колку им е шипингот па ако има некој нека сподели feedback

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Шипингот ти е од 7 фунти нагоре, зависи од грамажата.

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Амазон има достава кај нас? Чуден ми е малку не можам да се снајдам.

20. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Не за се. Книги, цд-а, двд-ја, kindle, и некои други работи може, но колку што имам приметено, повеќето гардеробата и некои други работи немаат достава до тука.

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.