Форумџика на годината

Операција за стрии

Дискусија во 'Тело' започната од forever.young1, 5 април 2013.

1. forever.young1

forever.young1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    53
    Вчера со снашка ми зборував за стрии и таа ми спомна дека имало некои операции.Може ли некој доколку знае нешто да ми каже што е всушност таа операција..И дали има некаде во МК да се прави,дали некој знае некого што правел и останати информации што ги знаете.Барав и видов теми за стрии но не и за операција за стрии затоа и ја отворив темава :) Доколку мислите дека треба таму да го поставам прашањето слободно во канта.

2. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.561
    Па има по салониве за убавина сеа колку е тоа класичен хируршки зафат не знам. И јас имам проблем со стрии и баш од денес почнувам со сериозни третмани во домашни услови па ке видам колку ке има резултати.Се поистоветувам со еден совет во темата за стрии што го прочитав а го фалеа,па сакам првин да пробам дома пред да си ги лупнам парите во некој салон.

Иначе ја овој рецепт го направив:
    Во павловичева крема ставив ад капки бадемово масло и ампула витамин е.Се надевам ке има резултати мачкањево. :) :)

3. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Не сакам да те разочарам ама јас пред да ми се појават стрии(во бременост) се мачкав со павличева со ад капки ама џабе пак ми се појавија,се мачкав и со една крема од авон против стрии и пак џабе уште си стојат...имам превено муабет со доктор и ми вика стриите си остануваат засекогаш,со што сакаш мачкај се ако кожата ти е склона на стрии све е џабе

4. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    133
    јас колку што знам има ласерски третмани каде што може да се намали видливоста на стриите да не бидат толку видливи а мислам дека не може да се отстранат можеш само да ја намалиш нивната видливост :)

5. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    И јас барам нешто вакво.Третмани во козметички салон,операција,што и да е.Веќе ми се смачи,пробав неколку кремови,третмани,домашни маски и уште што,ама пак исто.

6. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    какви креми и да се пробаат од стрииве спас се нема ...
    е сега овие третманиви по салониве незнам како се, ако имал искуство некој би било добро да каже.

7. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Во скопјево се имам консултирано со доста козметички салони и приватни ординации да ги наречам, викаат ќе ги измазниме, но бојата дека е различна би се гледале. Значи никој не гарантира скроз изчезнување.

8. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    A barem da se napravat crvenive vo beli imat li nekoe care ???

9. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Стриите се скинати влакна и не постои никаква можност да се отстранат. Може да избледат со тек на време и да не се познаваат толку.
    Операции, ласери, магични креми, везе нема тоа. Само џабе ќе ви земат пари.