Новава соба е прекрасна. За почеток е во една таква старинска куќа, со дебели ѕидови. Два ѕида се бели, а два се дрвени односно прекриени со дрвени штици. Прозорите се дупли, едни има што се отвараат нанадвор во силно зелена боја, а другите навнатре, дрвени. Кога влегуваш, од десно има прозор, право тросед и после еден огромен регал со фиоки и огледало. Лево од вратата има огромен плакар после него една мала ниска масичка со две столици и над неа прозор. Креветот е висок, дупли со висок дрвен наслон. Десно од креветот бела маса, висока, во функција на биро со две бели столици. И до креветот од двете страни, наткасни. Соба сон.
Мојата соба... Ѕидовите се бојадисани зелено и потрокалово. Горе колку пола метар има зелено,надолу портокалово. Шкафчињата исто така се зело со портокалово. Имаме еден дупол прозорец кој не се отвара,но е доволен затоа што ни е мала собата,не многу. Имаме сопствена тераса,прилично голема. Лустерот ми е бел со црвени цветови. Имаме слики од тинејџери и деца. Немаме постери. Обични полици имаме четири и четири во вид на квадрати и една комодичка за телевизорот. Тепихот ни е со цветови. Имаме две комодички до креветите. На мојата има лампа. Имаме биро на кое стои: фотрлоти за ЦД-ња, украс од Пазарџик,цвет со насмеано лице,свеќник,украси,омилената честитка и секако компјутерот. Имаме два кревети,но сестра ми сеуште спие со мајка ми и татко ми.
Сега сум во фаза на реновирање, фалат уште некои ситници. Значи ѕидовите ми се бојадисани сиви. Имам прозор - врата со бели завеси и тегет драпер. Имам голем плакар на цел ѕид моментално е розе ама ќе му најдам чаре. До креветот од едната страна имам биро од карши огледалце со наткасна за шминки и креветот ми е сив ( не е класичен кревет туку гарнитура на ГЕ) со шарени перничиња.
До пред 4 години собата ја делев со брат ми, ама откако реновиравме проширивме, секој си има своја соба Мојата е жолто-портокалова комбинација Жолт плакар, со потрокалови фиоки, жолта масичка и три портокалови табуретки, бирото ми е портокалово со жолто столче, ѕидовите се бели, тука таму има по некоја плишена играчка закачено а над креветот имам направено рамка од фотографии Нешто вака:
Мојата соба не ја делам со никого бидејки нема сестра/брат.Виолеово-жолта е,но на некои места има и розево.На виолетовиот ѕид има лепенки (шаренки кругови и цветчиња) имам и виолетова фотеља ,бела масичка,а исто така сега за празниците и зи ја украсив собата.
Јас и брат ми сме 12 години разлика така да тој сеа има 1 година и 5 месеци и собата си е само моја розева е ама летово и следува реновирање
па вака кога влегуваш ја затвараш вратата и на вратата имам закачено ташни и марами што во последно време ги носам потоа одма откако ќе влезеш од левата страна имам огледало и еден како елемент со 4 фиоки. од вратата право има прозор и биро и телевизор и од вратата десно има полици кревет и плакар собата ми е малечка ама добра ми е. мебелот ми е зелено со бело ама сакам да си купам поточно да ми купат моите онака обичен кафеав мебел се надевам дека до летоска ќе бидне
Mojaта соба е светло виолетова боја,голем кревет,голем прозор затоа што сакам светли простории,и има некои слики од природа на ѕидовите.Ја сакам и таман ми е
Мојата соба е светло виолетова боја, а еден ѕид е бел и на некоја ми ја имаат нацртано Ајфеловата кула само во виолетова боја. Имам кревет, биро и на него компјутер, полици, плакар, тоалетна маса, 2 мали кауча и една мала масичка (кога ќе дојдат другарки да имаат каде да седнат), а каучите се пуштаат кога ќе ми преспиваат другарки, роднини, комшики и слично. Убава ми е собата и си ја сакам П.С.:Покрај прозорот имам како полица за седење и таму си имам ставено перници и можам да си гледам кога врне надвор! Имаме дома во цел стан ламинат (светол) и имам бушав тепих (исто светло виолетов)
Мојата соба не ја делам со никого.Многу е топла,во лето не се издржува.Ја сочинуваат три бои:светло ит емно виолетова и кремаста.Правоаголна е по облик. Мала е,но имам повеќе нешта.Ѕидовите(освен тој со тапетот),се бели. Кога ќе влезете,од левата страна е виолетовиот тапет со цветови.Од десната страна е креветот,а над него има четири полици и шкафчиња,тие висечите во светло виолетова боја.Спроти вас е кремастото биро со компјутер,а под него има три фиоки,темно виолетови и една бела.Над бирото на белиот ѕид има уште две кремасти полици,каде ги чувам училишните книги,тетратките,некои украси.До нив е прозорецот со едно цвеќе. Кога ќе се свртите кон креветот,од вашата десна страна се висечите,а спроти вас,на белиот ѕид над креветот има полица со неколку книги и ламба.До прозорецот,во ќошот имам светло виолетов со кремасто плакар.Тепихот ми е виолетов собело и кремасто,а лустерот темно виолетов.Имам и неколку розеви-виолетови цветови на едниот ѕид каде што е плакарот,а на другиот ѕид каде што еплакарот календар.Имам и многу украси и рамки за слики.Имам и две плишни животинчиња на креветот и едно перниче-срце.
Мојата соба ја делам со сестра ми, собата е прилично голема, има една комода, нема ТВ има 2 бироа, и многу фиоки, ѕидовите се бели! Има и еден шкаф а и постери, мебелот е воглавно виолетово со сино, и тук там портокалово, тепихот е помеѓу розево и виолетово и има шараници по него (не со пенкала, фломастери маркери, туку шари на самиот тепих ) и масичка има горе виолетово доле сино
Собата е ужасна. Боите се како да си влегла во фустаните на Ники Минаж односно све ми боје лепо стоје. Зидовите ми се виолетови-едниот темно а другите посветли. Потоа мебелот е од иверица и има шара онаа како да е дрво. Но секаде каде што има простор за линија има ставено СИНА линија . Тоа во комплет се купувало и сега фиоките ми се сини,на полици имам сини линии.И да биде најтрагично моментално имам ЗЕЛЕН покривач.
Па всушнош моево не е соба, имам нешто како апартман, соба ,вц и кујна како посебен дел од куќата , со родителите имам само заедничка излезна врата. Собата ми е и соба за спиење и место каде што ги дочекувам другарките.Бидејки многу го сакам оној планински стил на куќи имам голем прозор без малку колку целиот ѕид вака некако, има убав поглед, дека живееме во периферија на градот се гледаат прекрасни ридови со дрвја .Од внатре едниот ѕид ми е со панели(ламинат или незнам како се вика- вака) и таванот и подот и она малку ѕид од кај прозорот е исто.Третиот ѕид има помал прозор и тој е целиот бел, а четвртиот беше бел но јас нацетав нешто на црно сиво и окер-и многу убаво се вклопи Имам кревет- софа која се спушта и масичка - мала,покрај прозорот и биро иии уште само една комода на црно.Тое е се што имам во собата На тарасата од мојата соба имам мноогу цвеќиња и ондак тоо
Црвена со жолто ми е целата!На ѕидовите имам слики од најмилите,огледало и две полици.Под полиците се наоѓа телевизорот.Една голема полица,која не е на ѕид,полна со книги. Огроомно биро,и два плакари.Ааа и темно црвен тепих.
За сите соби кај мене горе-долу важи истово. Oд мебел само она најнеопходното и да зафаќа што помал простор. Помалку е повеќе, велат, а и лично не сакам соби пренатрупани со мебел. Големи прозорци, ѕидовите се во беж и праска боја...
Ѕидовите се светло зелени нежна боја не дреч. Елементите во неа се бели со розево. Два кревети розеви со зелени јорганчиња. 6 прозорци има од двете страни, 3 на една 3 на друга. На третата има полица со книги и други тракатанци и на четвртата закачени мечиња. Малечка е многу ама пријатна и многу топла во лето
Лиљакова, не ја делам со никого фала богу , и имам една комода а над неа полица и околу полицата срца ,биро, еден кревет, два плакари (еден за закачалки а другиот е со полици ) и сето ова е во лиљакова, розева и бела боја И да заборавив да напоменам дека имам и мала тераса
Епа вака собата ми е мала ама си ја сакам на едната страна имам полица со книги , парфеми и други работи потоа имам гооооолем шкаф на ѕидовите имамм многу слики потоа крететот и на другата страна ми стои масата со лап топот и двата големи прозорци
Собата ја делам со брат ми, двата ѕида се розови, двата зелени, до едниот зелен ѕид е на брат ми креветот, до едниот розов ѕид е мојот кревет, до другиот зелен ѕид е шифуњерот, до кој има нешто како мало шкафче ама не е баш шкафче нз како се вика На него има мечиња. парфеми, книги и др. До другиот розов ѕид е бирото со компјутерот, таму има и голем прозорец, долу има паркет и зелен тепих со шолто бело и незнам уште што има До на брат ми креветот има зелена масичка на која е лаптопот и то