Ја цртам онаа куќичката што се црта со еден потег без да се крене пенкалото од лист. Некои викаат дека наликува на пентаграм. Коинциденција? I think not!
Јас постојано цртам цветови, и тоа огромни, цели листови ми се полни со цветчиња! и кога учам, и кога зборам на телефон, и кога ми е досадно, само цветчиња ми се вртат во глава за цртање!
Нз зошто ама и мене ми се има порано тоа случено траеше месец ама секој ден по педесет пати цртав Јас мслам деко тоа го цртав поради нешто како навредувајне дека незнаев да цртам очи, а преубаво цртам се друго (да не се фалам ) и си велев мора да научам, мора да научам и од ко ми покажа една другарка и заедно цртавме очи од девојка и од тогаш научив . Ми стана опсесија и цел месец цртав очи сегде
Секогаш кога учам од средно па ете до сега само цветчиња цртам сите книги, тетратки, скрипти се ми е преполно со цветчиња....исто и се потпишувам. И толку навлегов што нема шанса да научам нешто доколку не нацртам некое цветче
Името и презимето и број на индекс, мислам дека нема лист од некоја книга на факс кој што не е обележан со овие мои животни информации, а ако има среќичка листот може и повеќе пати да биде удостоен со оваа привилегија
Тоа се викаа Doodle и има страни каде има објаснето што значи цртањето некој ист симбол подолго време..јас секогаш цртам срциња! еве страна на која може да видите што претставува тоа http://drawsketch.about.com/cs/tipsandi ... odle_2.htm побарајте сигурно има повеќе одговори!
Јас овие месеци посебно I love the way yoou lie сложено без подигнување пенкало и на секоја тетратка можеби по 10 пати
Јас не цртам некој одреден симбол конкретно, ама затоа онака општо се утепувам од цртање и ѕврцкање на тетратки и книги, нема чисто место. Текстови од песни, срциња, ѕвезди бла бла бла. И нешто интересно, ако пример додека ѕврцкам нешто околу мене збори некој нешто јас последниот негов збор го пишувам, па го болдирам, па ова-она. Ме опушта ова..
Јас кога бев мала, 7мо некаде. Се заучив ПЕНТАГРАМИ да цртам, кај ќе стигнев цртав. Не дека знаев што значи. И тоа така, цел месец некаде. И брат ми виде, не виде, и кажа на мајка ми. И после знаете што следуваше
Имав една тетратка со 100 страници и се цртав секој ден по една (ми беше како правило) и после ги однесов кај еден пријател да ги види тој нешто како уметник е! Бараше нешто за нова слика како инспирација да му биди
Јас кога ќе фатам пенкало во рака веднаш почнувам да цртам срциња. Ќе нацртам толку колку што збира листот,и на крај ќе се потпишам со име и презиме и други основни податоци. (Да се знае кој е авторот ) Боже,Боже......
Порано секогаш сакав тетратките да ми бидат уредни, без некои такви цртежи , знаци, потписи. Ама гледам во последно време почнав постојано да цртам срциња....ќе земам нешто да учам со пенкалото во рака и ќе нацртам срце или пак кога некој ќе ми се јави на телефон и додека зборувам си цртам срциња. Срциња и само срциња
Симболот што ми е тетоважа, уште пред да ја имам, постојано ја чкрткав, по тетратки, на ливчиња, на шофершајбни... И ете, сега го имам на грб