Од секогаш цртав само ѕвездички и ако немам пенкало тогаш со прстот си ,,цртам,, дури не се ни осеќам кога го правам тоа. Порано кога учев, цело биро, книги, тетратки беа со ѕвезди исшкртани.
Се надевам дека ќе помоге Позиција на цртеж: -центар:потреба за внимание,потреба за простор -лево:враќање во минатото, цувствителност, вознемиреност,грижа -врв:религиозност,ентузијазам -дно:период на депресија Сенчење на букви: знак за -здодевност -недостаток на самодоверба -анксиозност Притискање за време на пишување: -тешки линии: израз на енергија,момент на агресивност -средно тешки:добро избалансирана личност -светли:доказ за чувствителност -неправилни:немир,нетрпеливост,промени во расположение Геометриски фигури: тек на размислување,организираност,ефикасност Различни форми: небесни тела : потреба за докажување,амбиција,оптимизам ---- Истото важи и за ГОЛЕМИ БУКВИ Апстрактни форми: пречки во концентрација,тензија Игри: шах,икс-точка : целта е да излезете како победник, страствени,нервозни Цртање убави ликови: го гледате убавото во ситуациите, пријателски распололожени,имаат потреба од градење блискост Цртеж ос отворена уста: зборлести Цртање грди лица: критички настроени,не се снаоѓаат добро во тимска раб.,не знаат да уживаат,немаат самодоверба... Стрели и скали: амбициозни луѓе,нетрпеливи Куќи,згради: потреба од духовно засолниште,потреба за градење семејство, несигурност Ноти: исклучива љубов кон музика Повторувачки фигури: концентрација.. Животни: сакаат да ги заштитуват другите,внимателни, чувствителни Срциња:разочарување во љубов, љубовна врска.. Превозни средства: потреба за одмор/патување Книги: лице изложено на стрест Храна: лицекое сака или во моментот е на диета Решетки: чувство на гушење,потреба од слиообода, Пиштоли,мечеви: сексуалност,чувство да се долови мажественоста Скали: потреба од унапредување Фалусни форми: силно либидо
Последно време имам приметено како потсвесно додека праам муабет на телефон или слично си чкрабам нешто од следниов тип. Обично е цветче или срце кое е опколено во разни геометриски форми, со решетки, со сенки, со чуда...
Другарка ми почна да црта убави очи и така и јас почнав да си шкрткам со намера да научам.Од тогаш веќе некое време само очи цртам А забележувам дека и цвеќиња почнав да цртам.Со дршка и со остри ливчиња.
Очи, портрети, геометриски фигури, шах, нешто како торнадо, срциња...Многу работи си цртам и чкртам по тетратките... Но, онаа омиленото ми е „Ќе те убијам“.
Јас си цртам по тетратки најчесто очи, цвеќенца,костури, некои фигури.... и другарка ми почна по мене сега.
Кога и да фатам пенкало во рака, обавезно цртам линии. И тоа најчесто ми се случува кога разговарам на телефон.
Постојано го цртам знакот на двојна бесконачност.По тетратки, книги, раце, маси...Исто така и срциња или сами или во комбинација со двојна бесконечност..
еве сум сега јас опседната сум со цртање очи последниве 3 месеци ко ќе појдам дома слики ќе клаам на темава
Јас пак нит цтрам очи, нит цветчиња. Кај ќе ме најдеш, или цртам извиткани линии или уста (усни). Некогаш кога ќе се заинатев, ќе нацтрам дали нешто зајдисонце или пак скршено залепено срце. Тетратките ми се полни со сите овие