Нема никакво подобрување? Јас кога имав проблем пиев Порталак сируп. Тоа не ми помогна. После ми рекоа да пијам парафинско масло. Тогаш бев поголема од твоето дете. Имав 12 години. Нека јаде повеќе течна храна. Млеко избегнувај да му даваш. Може да ја влоши состојбата.
Да и син ми има пиено порталак помал ама чудо тогаш одма му помогна а сега не. Внимаваме на храната исто така па ќе видиме како ќе се одвива состојбата.
Сепак давајте го секој ден, може за 5-6 дена да има резултат. И откако ќе се искака продолжете со давање - мислам може да се дава три недели, а можеби и месец- видете на упатството. Ако нема резултат, пробајте го и Waya Lax Junior. Ви кажаа што ноже да е проблемот? Пие млеко?
Матичната овој пат ни препорача со пико лакс да почнеме дека бил на природна база да не сме давале одма лаксативи. Исто и она ни го препорача ваја лакс ама ај вика да не му давам одма пробајте со пико прво,во меѓувреме детево почна да вришти од болки и се фаќаше позади па одма не упати на детска хирургија таму го прегледаа видоа дека има фисури на две места. Млеко не пие понекогаш само бисквитки со млеко сака ама и тоа му укинав поради запекот. Ни кажаа да се консултираме и со гастроентерохепатолог па ќе видиме поради тоа што му се повторува и помал исто имаше проблеми.
Blagodaram za odgovotot. Se nadevam ke se sredi samo po sebe bez pogolemi maltretiranja so pregledi stresovi... Ve molam posle pregledite dokolku se setite napisete iskustvo i dali najdovte nekakvo reseni. Odnapred vi blagodaram ❤️
Дај Боже да помине што побрзо и што полесно. Мојата имаше тврда столица долго време, плачеше на секое какање и не беше секој ден. Еднаш на две недели се какаше како што треба. Го пиеше 3-4 недели Порталак и фала Богу се среди. Столицата веќе не ѝ е тврда, не плаче кога се кака и се кака на два дена. Камо да почне и секој ден.
Нас ни кажаа една кафена лажичка пред спиење. Не би знаела да ти кажам дали може да се измеша во оброк.
Мешање во оброк не. Една лажица или лажичка (зависи од возраста на детето) пред спиење. За 1-2 дена би требало да има ефект.
Кај син ми, Молерс се покажа како ефикасен за тврда столица. По потреба и прашок ефекол сум давала, ама само во нужна ситуација. На долги стази, молерс секој ден и се среди.
Јас вчера и дадов се покака денес. Дали да продолжам неколку дена да и давам пред спиење по едно лажиче? Некако страв ми е дека пишуваше дека може да дојде до неконтролирано празнење на цревата. Вчера и дадов а денеска цело време и доаѓаше како нап за какање два пати се покака по малку сосема, и третиот пат веќе успешно повеќе.
Ако се пие често, цревата се навикнуваат на маслото. И после кога ќе го тргнеш од употреба пак може да има проблем. На мене така ми рекоа на Клиника. Памтам како вчера да беше Не мора да и даваш пак. Види како ќе се одвива ситуацијата кога пак ќе и се оди во вц. Ако има проблем, дај и пак.
Да ти кажам искрено ми се здосади со ова какањево. Вака некогаш кога ќе ја фати. Секогаш гледам да биде со исхрана демек да се среди. Ама не секогаш успева. Таа секој ден кака. Ама некогаш се гледа дека тешко и оди и само таму паметот и е цел ден кажува дека пробува да кака дека не може да кака. Како психолошки проблем да и станува понекогаш. Нема некој сируп што може да се испие како доза пример целото шише. Знам за смокван имам слушнато ама не го најдов.
Исто како кај мене. Прво беше тешко со течна храна, ама после се навикнав. Да пробаш и со сок од суви сливи.