1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општа болница Гевгелија - Гинекологија и Акушерство

Дискусија во 'Бременост' започната од Dohrnii, 28 јуни 2026 во 18:49.

?

Дали би се породиле во општата болница во Гевгелија доколку има опција?

1. Да

0 глас(а)
    0,0%
  2. Не

0 глас(а)
    0,0%
  3. Не сум сигурна

0 глас(а)
    0,0%
  1. Dohrnii

Dohrnii Нов член

Се зачлени на:
    6 април 2026
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите,

Би сакала да ја отворам оваа тема со цел да се направи дискусија за болницата во Гевгелија и условите што ги има/нема.

Јас сум разочарана од оваа болница т.е. од начинот на кој се води. Има прекрасно одделение, со сите услови за порагај меѓутоа немаат персонал (сестри за чување на новороденчиња) а притоа од самиот вработен персонал имам коментари дека не дека нема кој да работи туку директорот не вработува никој.

И ние што сме од градот или околината треба да патуваме најчесто до Скопје (Струмица е ужас) и на сите маки уште тоа да го трпиме за пораѓај.

Разбирам дека некој има што сака да оди на друго место, али од лично искуство знам трудници што сакаат да се породат во болницата меѓутоа се принудени да одат во друг град и да се малтретираат со патување па и финанскиски да се оптеретат наместо да си бидат на 5мин од дома.

Искрено би сакала на крај да се најде решение и да де вработи персонал во болницата за да сите сегашни и идни трудници имаат опција да се породат и 'дома'.

Доколку админите сметаат дека нешто не е во ред со оваа тема или нема потреба од неа, слободно нека ја избришат.

Поздрав