Дали со Visa или MasterCard на Комерцијална банка, во која имам денари, можам да пазарам онлајн на странски сајтови, или треба да извадам некоја посебна картичка на која би ставила евра/долари?
Можеш. Парите секако мораат да ти бидат во денари за да можеш да купуваш во странска валута. Не се секирај автоматски ќе си се конвертираат во валутата во која ќе купуваш.
@Hris321 ќе може да се снајдеш. Моја препорака е да си понесеш храна од дома, барем за појадок и вечера. Ако си млада и одиш со цел да пиеш - по дискотеки - тешко, во апартман доколку собирате пари и купите пиење заедно - може.
Ние годинава, бидејќи сме слаби со пари, се одлучивме за Буљарица - Црна Гора, преку ИПО "Јадран". Не е ништо посебно, ама за 145 евра (во сезона), имаш 9 ноќевања, 3 оброка дневно, и превоз. Бунгаловите се скромни (кревет и плакарче), ама ќе се помине. Свекоровците беа лани, супер поминале.
Ако не се лажам 80 денари беше, ама не ме држи за збор, понеси си повеќе. Инаку до 12 часот примаат материјали, што порано - тоа подобро, бидејќи сепак е урина.
Девојки си купив стартки пред два дена, лом ги напраив на дождот и ги исправ, сабајле гледам платното станало црвено(најверојатно таа црвена линија пуштила боја), е сега има ли начин повторно да ги избелам?
Ве молам, итно ми треба совет. Имено, стигната е последна опомена за наплата на долг кон Оне, од 2005 година. Да, да , 12 години подоцна. Постои и можност за спогодбено решавање т.е. плакање на рати, али прашањето ми е дали постои можност долгов да е застарен, или пак не постои такво нешто?
Јас сум била во Буљарица и само да не очекуваш многу многу, појадокот е од 8 до 10 секој ден едно исто за појадок, плажата ти е далеку околу 20 мин пеш а и нема некој ноќен живот. Претежно за фамилии е, јас не би се вратила таму, си умрев од досада.