Незнам од која причина би отворала нова, можеш на таа што си ја имала да се сменат полномошната/овластувања, односно ти сама да ја управуваш, да се тргне старателот од овластени лица. Во секој случај ако сакаш нова, како што пишував и претходно, можеш, но зависи од банката. Инаку картики, за кредитна треба да си во работен однос, исто како и за кредит. За дебитни не е проблем, може да извадиш каква сакаш, се разбира ако банката каде имаш сметка работи со тие брендови. за paypal колку што јас знам нема картичка, туку се врзува account со валидна дебитна картичка Visa/Mastercard.
Можеш дирекно во кеш да му уфрлиш пари доколку сумата е до 60.000 денари, над таа сума мора да помине безготовински преку твојата трансакциска.
Ако веќе имаш сметка од порано и сега си станала полнолетна само ќе отидеш да ти го укинат застапништвото од твоите родители и така само ТИ ќе си располагаш со твојата сметка, твоите родители повеќе ќе немаат право да раководат со твојата сметка. За нова сметка да, мора да имаш над 18 години и со важечка лична карта или пасош ќе си отвориш сметка. Доколку се одлучиш за првата опција ќе го укинат тоа и ќе поднесеш барање за електронска картичка, а доколку отвараш нова сметка со самото отварање ќе ти направат и картичка. Конкретно за НЛБ ќе ти кажам дека неможеш да имаш две трансакциски сметки. Како и да е... кога ќе поднесуваш барање за картичка ќе поднесеш за VISA ELECTRON. Pay Pall картичка не постои, тоа се креира како профил кога сакаш да порачуваш нешто online и тоа pay pall профил ќе го врзеш со твојата трансакциска сметка односно со Visa картичката. И на таа картичка ќе си ставаш пари и ќе си правиш трансакции. Да не те буни тоа pay pall Виза картичка извади си и тоа е тоа.
Видов на бит пазар постелина за спална баш онаква како што барав.Многу ми се свиѓаше дури се зачудив што баш таму ја најдов.100 € е.Има ќебе прекривач и навлаки за перници.Само незнам баш дека е од таму колку е квалитетна.Има ли некој искуство со такви работи од таму? Ете ја
И јас ги гледав овие. Ако се од тоа дуќанчето чаршијата ептен убави работи има. Мислам дека се квалитетни, барем според цената би требало
Здравоо, сакам да ве прашам... Пред малку ме касна маче и ме изгреба, ми се познава само како некоја линија и точка крв имав, сеа немам, си ставив алкохол и толку. Треба да одам на доктор? Што мислите? Ви благодарам.
Мислам дека нема потреба освен ако не почне местото да ти гнои, или да те боли ептен. Чим си го исчистила со алкохол, не би требало ништо да ти е. Мене многу пати ме имаат каснато, никогаш не сум имала никаква инфекција ниту потреба од доктор
Мене другарка, раните од нејзиното маче пошто беа малце повеќе изгребани ѓи чистеше со ракија малце и бетадин ми ставаше и одозгора само ханзапласт.
@sweet-cherry i @Feminka22 Fala mnogu. Mene me fati strav da ne mi prenese nekoja bolest bidejki prv pat mi se slucuva ova. A ne me kasna mnogu, samo malku tocka krv mi potece i tolku. Staviv alkohol daj Boze da bide se vo red. Na mometi cuvstvuvam kako da mi trpne prstot ama mozno e da si pravam i film bidejki se uplasiv ) hugsss